Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Η ΝΔ το έργο, το ΠΑΣΟΚ … την κορδέλα !

Είναι εξαιρετικά λυπηρό να διαπιστώνει κανείς τη στάση και συμπεριφορά της Κυβέρνησης απέναντι στην αλήθεια. Ο Υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας και ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης εγκαινίασαν προχθες και παρέδωσαν προς χρήση στους πολίτες το έργο "Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη".
Ωστόσο, δεν είχαν την παραμικρή αναστολή, δεναισθάνθηκαν την παραμικρή αιδώ, να δηλώσουν ότι πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι η ανάπτυξη στην Περιφέρεια, και πως το έργο εντάσσεται σ΄ αυτήν την πολιτική, χωρίς να αναφέρουν τίποτα για την καταλυτική και απόλυτη συμβολή της ΝΔ στην υλοποίηση του έργου.
Η αλήθεια, στην περίπτωση αυτή, είναι μία και μοναδική, δεν σηκώνει την παραμικρή αμφισβήτηση και είναι η εξής:
Το έργο που εγκαινιάσθηκε, δημοπρατήθηκε την 7-4-2005. Κατεκυρώθη και υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής την 1-3-2006, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ του Γ΄ Κ.Π.Σ.Στη συνέχεια, με δεύτερη εργολαβία και με εθνική χρηματοδότηση, κατασκευάσθηκαν υποτμήματα του έργου, ενώ ενεργοποιήθηκε και η από 1-3-2008 σύμβαση παραχώρησης της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου – Τριπόλεως – Καλαμάτας, που υπογράφηκε πάλι από την Ν. Δ, οπότε και ολοκληρώθηκε το συνολικό έργο, συμπεριλαμβανομένου του δευτέρου κλάδου της σήραγγας Ραψομάτη.
Η συμβολή των κ.κ. Σημίτη και Λαλιώτη στους οποίους αναφέρθηκε ο κ. Ρέππας ήταν η δημοπράτηση, στις 20.11.97 του πρώτου κλάδου της σήραγγας Ραψομάτη (με πτώχευση μάλιστα του αναδόχου) και δευτερεύουσες αποσπασματικές εργολαβίες.
Παραλάβαμε, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, ένα έργο "φάντασμα", που έστεκε στη μέση του πουθενά, χωρίς να έχει συνδεθεί με τον υπόλοιπο δρόμο, παρά μόνο τώρα. Έτσι καταφέραμε να κατασκευάσουμε έναν υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο ευρωπαϊκών προδιαγραφών που θα επιτρέπει, στις αρχές του 2011, να διανύουμε την απόσταση Κόρινθος – Καλαμάτα σε μία ώρα και ένα τέταρτο και στο τέλος του 2011 να διανύουμε την απόσταση Κόρινθος – Σπάρτη σε μιάμιση ώρα, διευκολύνοντας έτσι τη διακίνηση ανθρώπων και αγαθών με ότι αυτό σημαίνει για την ανάπτυξη μιας περιοχής.
Θα περιμέναμε το ΠΑΣΟΚ και η Κυβέρνηση να έχουν το πολιτικό ανάστημα να αναγνωρίζουν το έργο της ΝΔ, όσο κι αν τους πικραίνει αυτό. Ας ξεκινήσουν οι ίδιοι ένα έργο, ας το προχωρήσουν και ας το εγκαινιάσουν, βαυκαλιζόμενοι για την ικανότητά τους.
Δεν δικαιούνται, όμως, να απαξιώνουν και να μηδενίζουν έργα που έκαναν άλλοι και μάλιστα παρουσιάζοντάς τα ως δικά τους. Είναι ηθικό και πολιτικό ατόπημα. Τους προειδοποιούμε ότι κάθε φορά που θα το επαναλαμβάνουν θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

Μιχάλης Χαλκίδης
Bουλευτής Ημαθίας
politis-gr

3 comments:

  1. Ξεκίνησε το 1997 και παραδόθηκε τώρα...
    1 χιλιόμετρο το χρόνο...
    Οι φιέστες τους μάραναν...
    Συνωστίζονταν μπροστά στις κάμερες να κόψουν την κορδέλα, σε ένα έργο που πραγματοποίησε ο ιδιώτης "ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε." με το νόμο Σουφλιά περί παραχωρήσεων...

    Ποιός Ρέππας και Μαγκριώτης...

    Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ έπρεπε να κόψει την κορδέλα...

    http://beneas13.blogspot.com/2010/03/blog-post_29.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @beneas13 Εχεις δίκιο έτσι έχουν τα πράγματα.ΓΚ.Τρίπολις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. E KAI?
    ΕΔΩ Ο ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΔΕΝ ΝΤΡΑΠΗΚΕ ΝΑ ΕΚΑΙΝΙΑΣΕΙ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΡΙΟ-ΑΝΤΙΡΙΟ[ΕΡΓΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 200 ΧΡΟΝΙΑ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή