Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Κοίτα ποιός μιλάει...

"Δεν αρκεί η επιβολή κυρώσεων σε αυτούς που ευθύνονται για τα συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξει αλλαγή της στάσης της Ελλάδας απέναντι στους γείτονές της". Αυτό δήλωσε ο Σκοπιανός πρόεδρος, Γκιόργκι Ιβάνοφ.
Και συνέχισε:
"τη σημερινή εποχή, σε μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, συνεχίζουν να υπάρχουν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, που χρησιμοποιούν ρητορική μίσους. Δεν είναι η πρώτη φορά που, παρουσία της κρατικής ηγεσίας της Ελλάδας, ακούγονται εχθρικά συνθήματα προς τους γειτονικούς λαούς".
Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ συναντήθηκε, όπως επεσήμανε, με τον πρόεδρο της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι με τον οποίο συζήτησε το θέμα. (Θα προτείνουμε θέματα για συζήτηση στους δύο κυρίους παρακάτω).
Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ κάλεσε την επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, στην οποία επέδωσε προφορικό διάβημα διαμαρτυρίας για τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια παρέλασης στην Αθήνα, στις 25 Μαρτίου.
"Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών χαιρέτισε τις ενέργειες των επισημων αρχών της Ελλάδας για την καταδίκη του γεγονότος και την απόδοση ευθυνών στους άμεσα εμπλεκόμενους, καθώς και τις αντιδράσεις των ελληνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και της κοινωνίας των πολιτών".
Η κ.Παπαδοπούλου, μετά τη συνάντησή της με τον υφυπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ Ζόραν Πέτροφ, δήλωσε ότι τέτοια συμβάντα είναι καταδικαστέα και αναφέρθηκε στην αντίδραση και στα μέτρα που έλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης για τη διερεύνηση του περιστατικού και την κίνηση των διαδικασιών για την απόδοση ευθυνών.

Θέματα προς συζήτηση στους Αλβανούς, Σκοπιανούς και Τούρκους γείτονες μας

Θέμα πρώτο:
Η βεβήλωση της Ελληνικής σημαίας και τα ανθελληνικά συνθήματα που ακούστηκαν έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα και σε άλλες Αλβανικές πόλεις. Σε αντιδιαστολή με τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν από μεμονωμένα άτομα -επιμένουμε- και όχι από το άγημα βατραχανθρώπων- κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής Επετείου στην Αθήνα, τα οποία παρόλα αυτά καταδικάστηκαν από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο, στην Αλβανία οι ρατσιστικές-ανθελληνικές εκδηλώσεις οργανώνονται από μέλη του ίδιου του αλβανικού κοινοβουλίου (βλ.Δελτίο Τύπου της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας "Ομόνοια". )

Θέμα δεύτερο:
To πετροβόλημα του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια από νεαρούς που πραγματοποίησαν διαδήλωση και στην συνέχεια επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους του MEGA.

Θέμα τρίτο:
Τούρκοι δημοσιογράφοι οι οποίοι συνοδευόμενοι από τηλεοπτικές κάμερες πήγαν στα Ίμια για να υποστείλουν την ελληνική σημαία αντικαθιστώντας την με την τουρκική.
Αυτά αγαπητοί γείτονες είναι θέματα προς συζήτηση, και όχι τα ρατσιστικά συνθήματα μεμονομένων ατόμων. Γνωρίζετε καλά βέβαια να κάνετε την τρίχα τριχιά, όμως εδώ στην Ελλάδα έχουμε μια έκφραση που λέει: μιλούν όλοι μιλούν και οι.. ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ!

Αριστοτέλης Ιατρόπουλος

3 comments:

  1. Βρηκαν και τα λενε,βρηκαν και τα κανουν.
    Δεν το καταλαβατε ακομη οτι γιναμαι οι καρπαζοεισπρακτορες των Βαλκανιων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OI ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ,ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΙ ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΚΑΝ.ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.ΑΝ ΗΤΑΝ Η ΝΔ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΝΑΛΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΚΑΙ ΘΑ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΜΠΑΧΑΛΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή