Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Οφείλουν οι κύριοι Προβόπουλος και Παπακωνσταντίνου να δώσουν απαντήσεις.!

Εδώ και χρόνια με το ...σπαθί τους μας έπεισαν ότι δε μπορούν ν’ ασκήσουν σοβαρή πολιτική. Το τελευταίο διάστημα, όμως, έχουν βαλθεί να μας αποδείξουν ότι δε θέλουν.


Γράφει ο Παναγιώτης Αθανασιάδης...

Ο λόγος για τους επικεφαλής της ελληνικής οικονομίας, είτε αυτοί είναι υπουργοί, είτε διοικητές ή ανώτερα στελέχη της ΤτΕ. Εν προκειμένω μιλάμε για το ξεχωριστό δίδυμο Παπακωνσταντίνου – Προβόπουλου.
Το δίδυμο που μέσα σε ένα όργιο κερδοσκοπικών πιέσεων με στόχο την Ελλάδα, με τον πρωθυπουργό της χώρας και πολιτικό προϊστάμενο και των δύο να ...κατακεραυνώνει διαρκώς τους κερδοσκόπους που χτυπάνε την Ελλάδα και δι’ αυτής τη ζώνη του Ευρώ, άφησε ξέφραγο αμπέλι το Σύστημα Παρακολούθησης Συναλλαγών επί τίτλων με Λογιστική Μορφή όπως και την αγορά για τα συμβόλαια ανταλλαγής πιστωτικής αθέτησης (Credit Default Swaps - CDS).
Το δίδυμο που εν μέσω συντονισμένων κερδοσκοπικών επιθέσεων όχι μόνο επέτρεψε τη συνέχιση της πρακτικής του short selling με χρόνους διακανονισμού Τ+3, σαν να μη συνέβαινε τίποτα μέχρι τις αρχές του Απρίλη, αλλά «διευκόλυνε» κιόλας τα διάφορα κερδοσκοπικά funds, επιμηκύνοντας το χρόνο διακανονισμού σε 10 εργάσιμες ημέρες (Τ+10).
Σε μια συγκυρία σαν αυτή, με το μέλλον της χώρας υποθηκευμένο στο ΔΝΤ και τον κόσμο αποσβωλομένο και κατατρομαγμένο ν’ ακούει τι τον περιμένει οφείλουν οι κύριοι Προβόπουλος και Παπακωνσταντίνου να δώσουν απαντήσεις.
Να μας πουν για ποιο λόγο η Τράπεζα της Ελλάδος συνέχιζε επί τόσους μήνες να επιτρέπει το διακανονισμό των μη-προθεσμιακών συναλλαγών επί ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, έως 3 ή και 10 μέρες μετά την κατάρτιση της συναλλαγής;
Να μας απαντήσουν γιατί εξακολουθούν ν’ αφήνουν ανεξέλεγκτη την αγορά των CDS επί ομολόγων του ελληνικού δημοσίου;
Κι αν λόγω «φόρτου εργασίας» δε μπορούν ν’ απαντήσουν ας δώσουν εντολή στους υφιστάμενους τους να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία που αφορούν τον όγκο των συναλλαγών οι οποίες υποδηλώνουν πρακτική short selling την τελευταία διετία καθώς και τα πρόστιμα τα οποία επεβλήθησαν από το Διαχειριστή του Συστήματος Παρακολούθησης Συναλλαγών επί τίτλων με Λογιστική Μορφή το διάστημα αυτό.
Πρέπει κάποιος να μπει... στον κόπο να μας πει με στοιχεία αν ισχύει και σε άλλα συστήματα διακανονισμών συναλλαγών επί τίτλων του δημοσίου στις χώρες της Ευρωζώνης η πρακτικής αυτόματης επανεισαγωγής (recycling) και με τι προθεσμίες.
Και πρέπει ακόμα να μας πει αν υπάρχει ή όχι πρόβλεψη για απεριόριστο χρόνο αυτόματης επανεισαγωγής στην υπό σχεδιασμό νέα Ευρωπαϊκή κοινή πλατφόρμα διακανονισμού τίτλων ΤARGET 2.
Ας δώσουν λοιπόν τα στοιχεία στο φως η ΤτΕ και το Υπουργείο Οικονομικών γιατί η σιωπή εν προκειμένω δεν είναι χρυσός.
Είναι ένδειξη ενοχής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου