Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Κουβέντα για την ...ταμπακιέρα ο κ. Βενιζέλος.!

Αν δεν είχαμε να κάνουμε με τον Β. Βενιζέλο, γνωστό για την ευφυΐα του θα λέγαμε το γνωστό γνωμικό ..."πονηρός ο βλάχος". Κι αυτό διότι σήμερα δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας η επιστολή που έστειλε ο υπουργός στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε, σχετικά με τις μίζες που έδωσαν οι Γερμανοί για τη σύμβαση κατασκευή των υποβρυχίων το 2000, επί κυβέρνηση Σημίτη και με τον Ακη Τσοχατζόπουλο στο Πεντάγωνο.
Τι σκέφτηκε λοιπόν ο κ. Βενιζέλος;
Η ΝΔ σηκώνει το θέμα και το ανεβάζει ως σκάνδαλο αντίστοιχο της Siemens.
Άρα αυτό που έχω να κάνω εγώ, είναι να βγω από το κάδρο και οι παλαιότεροι ας πάνε να κουρεύονται.
Στην επιστολή του αναφέρει ότι είναι ανοικτός σε οποιονδήποτε έλεγχο και παροχή στοιχείων, ζητά να υπάρξει συνδρομή των γερμανικών δικαστικών αρχών ενώ αφήνει και κάποιες αιχμές για τη σύμβαση που υπεγράφη το 2000. Παράλληλα, επιτίθεται και στη ΝΔ η οποία δεν μερίμνησε ώστε να επί 9 χρόνια να δοθεί καλύτερη λύση για το Δημόσιο το οποίο έχει ήδη επενδύσει πάνω από 2 δισ. ευρώ.
Η ταμπακιέρα, πάντως, σχεδόν άγγιχτη.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, κάποιοι κρατικοί αξιωματούχοι τα… άρπαξαν το 2000 για να δοθεί η δουλειά στους Γερμανούς.
Η κυβέρνηση Σημίτη είτε δεν ήξερε τίποτε (!) και πίσω από την πλάτη της έγιναν οι δοσοληψίες είτε κάτι γνώριζε - σίγουρα - οπότε το θέμα είναι πολύ σοβαρό και με πολύ σημαντικές πολιτικές προεκτάσεις.
Εδώ πρέπει να διερευνηθεί το θέμα ώστε να μην έχουμε νέα Siemens.
Οσο για την επιστολή του κ. Βενιζέλου, έγινε σίγουρα εκ του πονηρού. Να διασπαρούν οι ευθύνες παντού εκτός από τη σημερινή κυβέρνηση.
Ετσι, όμως, δεν θα υπάρξει διαφάνεια ποτέ.
antinews

1 comments:

  1. Τελικά, από ότι φαίνεται η Κυβέρνηση Σημίτη ή είχε πολλούς Υπουργούς μιζαδόρους ή πολλούς Υπουργούς μαλάκες!Για κάθε σκάνδαλο της περιόδου εκείνης που έρχεται στο φως, τα ΜΜΕ ανακαλύπτουν ανθρώπους της Ν.Δ. ότι έκανα τη βρώμικη δουλειά και κάποιους κρατικούς υπαλλήλους, πίσω από την πλάτη των φουκαράδων των Υπουργών οι οποίοι δε γνώριζαν τίποτα!Πολλούς μαλάκες είχε εκείνη η Κυβέρνηση ρε παιδιά, δε νομίζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή