Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Έξι μήνες απραξίας.!

Ο Γ.Α. Παπανδρέου συμπληρώνει σήμερα έξι ολόκληρους μήνες στην πρωθυπουργία της χώρας. Το διάστημα αυτό είναι αρκετό για να αντιληφθεί ο ελληνικός λαός ότι προεκλογικά έκανε δηλώσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν.
Η φράση "λεφτά υπάρχουν" θα ακολουθεί τον πρωθυπουργό, όπως μια νεανική απερισκεψία αρκεί για να "λερώσει" ένα ποινικό μητρώο. Η κρίση και ο κίνδυνος να χρεοκοπήσει η χώρα ανάγκασαν το ΠΑΣΟΚ να εγκαταλείψει απότομα την εποχή της αντιπολιτευτικής, κερδοσκοπικής μεγαλοστομίας και να μπει σε μια δύσκολη φάση ενηλικίωσης.
Το αποδεικνύει η συνεδρίαση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής υπό τον κ. Θ. Πάγκαλο τη Μεγάλη Τρίτη.
Ο αντιπρόεδρος παρουσίασε φάκελο … 250 σελίδων που είχαν ετοιμάσει οι συνεργάτες του για την πρόοδο του Προγράμματος Σταθερότητας και άρχισε να επισημαίνει τις καθυστερήσεις και τις υποχρεώσεις ανά υπουργείο.
"Το περιστατικό είναι αποκαλυπτικό για τη μακαριότητα μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο καλείται τους επόμενους δύο μήνες να επιβιώσει διασχίζοντας την κόλαση της τριπλής επιτήρησης" σχολίασε ο συμπολιτευόμενος Τύπος.
Η πρώτη ψυχρολουσία για τον πρωθυπουργό ήρθε τον Ιανουάριο στο Νταβός. "Άλλον άνθρωπο έβαλα στο αεροπλάνο και άλλον παρέλαβα στην επιστροφή" εκμυστηρευόταν έμπιστος συνεργάτης του.
Η δεύτερη ανώμαλη προσγείωση του πρωθυπουργού αρχίζει το επόμενο δίμηνο. Το Μάιο θα γίνει η πρώτη αξιολόγηση του Προγράμματος Σταθερότητας. Αν το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό, δεν αποκλείονται πολιτικές εξελίξεις, όπως ένας ανασχηματισμός ή ο προγραμματισμός δραστικότερων λύσεων μέχρι τον Οκτώβριο.
Α

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου