Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Η ώρα του Σαμαρά.!

Από σήμερα το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας μπαίνει στην τελική ευθεία.
Δεν είναι ένα συνέδριο επαναβεβαίωσης της πορείας του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης. Ούτε επιβεβαίωση μιας ηγετικής ομάδας. Δεν θα είναι καν επανεκλογή των καταστατικών οργάνων του κόμματος. Είναι συνέδριο ίσης σημασίας με το Α’ ιδρυτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, υπό το βλέμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Χαλκιδική. Γιατί αν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε και επέβαλε δυναμικά τη Νέα Δημοκρατία που δεν είχε σχέση με το προ επταετίας πολιτικό σκηνικό, ο Αντ. Σαμαράς οφείλει να την επανιδρύσει κλείνοντας τους ανοικτούς λογαριασμούς με την πενταετία 2004-2009.
Όσες σωστές προσπάθειες έγιναν από τις κυβερνήσεις Κων. Καραμανλή του νεότερου ας κρατηθούν κι ας εκτιμηθούν. Οσα ανήκουστα συνέβησαν θα κριθούν από την πολιτική Ιστορία της νεότερης Ελλάδας.
Επομένως, το συνέδριο πρέπει να αποτελέσει τη νέα αφετηρία για τη Νέα Δημοκρατία.
Είναι η δεύτερη φορά που συγκροτημένα αποφασίζουν τα μέλη της τι κόμμα θέλουν να στηρίξουν, ποιες αρχές να πρυτανεύσουν, ποια στρατηγική να ισχύσει. Η οικονομική και πολιτική κατάσταση δεν επιτρέπουν πειραματισμούς, ούτε ιδεολογικές παλινδρομήσεις. Αποκλείουν, ακόμη, κάθε είδους "συναισθηματική" αντιμετώπιση του πρόσφατου παρελθόντος αλλά και των στελεχών που το πλαισίωσαν.
Καλώς ή κακώς στη νέα Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχουν περιθώρια παρουσίας στην "οικογενειακή φωτογραφία" για τα στελέχη εκείνα που εξεμέτρησαν τον πολιτικό τους βίο στην προηγούμενη ευκαιρία που έδωσε ο λαός στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά και δεν είναι δυνατόν η νέα πορεία της Ν.Δ. να ξεκινήσει με αμφισβητήσεις, με προσωπικές στρατηγικές, με "ύπουλες" δηλώσεις, με τη διαιώνιση μιας άρρωστης εσωστρέφειας που κάνει ακόμη δυσκολότερο το έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την απαξιώνει στα μάτια του Πολίτη.
Είναι κρίσιμο να καθαρίσει τώρα η ήρα από το στάρι.
Οποιος διαφωνεί και για όποιον λόγο ας φανεί αντάξιος των οπαδών που τον τίμησαν κι ας πάρει το "καπελάκι" του και ας πάει όπου νομίζει ότι μπορεί καλύτερα να υπηρετήσει την πατρίδα.
Από την Κυριακή και μετά, η αποστασία θα είναι απόδειξη πολιτικής ανεντιμότητας και ιδιοτελών συμφερόντων. Η ευθύνη στους ώμους του Αντ. Σαμαρά είναι μεγάλη.
Δεν πήρε την ηγεσία του κόμματος ως φυσιολογική εξέλιξη της πολιτικής πορείας του.
Τα μέλη της Ν.Δ. τον επιστράτευσαν στα δύσκολα. Τον έχρισαν με την εμπιστοσύνη τους. Ολοι γνωρίζουν ότι ο δρόμος είναι δύσβατος. Ομως, επειδή κανείς δεν μπορεί να ζει με το παρελθόν, είναι η ώρα να αποδείξει ο Αντ. Σαμαράς ότι θα οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία σε ένα καλύτερο μέλλον προς όφελος της Ελλάδας.
Αυτή είναι η ώρα Σαμαρά για τη Νέα Δημοκρατία.
ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ

10 comments:

  1. Ζούμε στην εποχή της επικοινωνίας, είτε μας αρέσει είτε όχι.
    Προσωπικά πιστεύω, ότι σε ότι αφορά την πολιτική επικοινωνία (όπου έχει σοβαρές ελλείψεις εδώ και χρόνια) η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κάνει συγχρόνως 3 πράγματα:
    1. Να μην τρέφει ψευδαισθήσεις για τις προθέσεις των σημερινών ΜΜΕ, ήταν με το πασόκ και θα μείνουν με το πασόκ, διότι έχουν κοινά συμφέροντα.
    2. Να αναδείξει εκατοντάδες μαχητικά στελέχη που θα οργώσουν οργανωμένα τις τοπικές κοινωνίες και θα πληροφορήσουν τον κόσμο για το τί πραγματικά συμβαίνει στη χώρα μας.
    3. Να εκμεταλλευθεί τις τεράστιες δυνατότητες επικοινωνίας που προσφέρει το διαδίκτυο και γενικότερα οι νέες τεχνολογίες.
    ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΝΕΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΨΙΣΤΗ ΑΡΧΗ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ.
    Καμμία μετριότητα ή θολή προσωπικότητα δεν πρέπει να περιλαμβάνεται στη νέα Νέα Δημοκρατία, για οποιοδήποτε λόγο, δεν υπάρχουν πια περιθώρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η γνωστή κρατικοδίαιτη δημοσιογράφος, γλύφτρα παντός καιρού και κόμματος, καθηγήτρια ντεμέκ και πολιτική αναλύτρια επιπέδου ραδικιού, παρέχει οδηγίες πλεύσεως στους επίδοξους και μελλοντικούς αποστάτες, δια λογαριασμόν και ίσως κατά παραγγελίαν του μεγαλύτερου αποστάτη του κόμματος, ο οποίος τα αλλάζει όλα.

    Να τρελλαθούμε τώρα ή να το αφήσουμε για αργότερα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Dimitri αγόρι μου, εσύ δεν έχεις να φοβάσαι τέτοια πράγματα περί τρέλλας, καθότι ο βρεγμένος τη βροχή . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ώρα Σαμαρά.
    Όπως λέμε Ελλάς Ελλάς Αντώνης Σαμαράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η δικιά μου η τρέλλα δεν κοστίζει τίποτε. Του Αντωνάκη όμως και της Αννούλας μάλλον κοστίζει και πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1:12,
    Ελπίζω να μην είσαι προβοκάτορας αλλά έχει παρέλθει προ πολλού η εποχή που με φτηνά σλόγκαν παρασυρόταν ο νεοδημοκρατικός λαός.
    Όλοι οι πολιτικοί κρίνονται εφόσον βέβαια τους δίνεται εύλογος χρόνος να δούμε τι θέλουν και τι μπορούν να δώσουν πρώτα στη χώρα και μετά στο κόμμα τους.
    Ο Σαμαράς χρειάζεται χρόνο και καλή πίστη. Οι επιλογές του στο συνέδριο θα δείξουν το μέγεθος του ανδρός.
    Εάν τα φέρει όλα τούμπα έχουμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο από τα πράσινα βοθρολύμματα.
    Εάν όχι, όσοι τον εμπιστευθήκαμε θα είμαστε οι πιό αυστηροί κριτές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κόψτε το δούλεμα socrates και πρασινάλογα που μας το παίζετε και Σαμαρικοί ξαφνικά.
    Αφού ο Καραμανλής είναι ο αρχηγός της καρδιάς σας ο κρυφός φλογισμένος σας πόθος να τον ξαναδείτε πρωθυπουργό. Τον Σαμαρά τον χρησιμοποιείται σάν πιόνι τον κακομοίρη τίποτα περισσότερο, αυτός φταίει που δέχεται να γελοιοποιηθεί για να παίξει τα παιχνίδια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν είναι βέβαιο ότι όλες οι γραφίδες που υμνούν τον Σαμαρά είναι και οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας. Προσωπικώς δεν πιστεύω ότι και ο Σαμαράς έχει σχέση με την Νέα Δημοκρατία μετά το 1993.

    Επειδή η διεφθαρμένη διαπλοκή έχει ρημάξει το κόμμα της Ν.Δ. για πολλά χρόνια, και επειδή ο Σαμαράς επίσης ρήμαξε το κόμμα για πολλά χρόνια, το προσωπικό μου συμπέρασμα είναι ότι δημιουργείται μία εικονική πραγματικότητα των φανατικών υπερασπιστών που κατακεραυνώνουν τους πάντες, υβρίζουν συνεχώς τον Μητσοτάκη και την Ντόρα, και κλείνουν ντεμέκ το μάτι στον Καραμανλή στο γλύφτικο, με στόχο να χωνέψουμε αυτά που δεν καταπίνονται με τίποτε.

    Η πραγματικότητα είναι ότι το κόμμα δεν αποτελεί κυβερνητική πρόταση, και ένας ανεξακρίβωτος ακόμη αριθμός στελεχών και οπαδών δεν συγχώρησε και ούτε θα συγχωρήσει τον Σαμαρά για την αποστασία του και την πτώση της Κυβέρνησης το 1993.

    Και επειδή κοντός ψαλμός αληλούια, σε λίγο έχουμε εκλογές και θα έχουμε τα πρώτα αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα.

    Εάν επιβεβαιωθεί η πολιτική και αριθμητική υπεροχή του ΠΑΣΟΚ, τότε να αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε πλέον για ποιό λόγο βγάλανε από την κατάψυξη τον Αντωνάκη, και του δώσανε το κόμμα κάτω από το τραπέζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1¨47,
    Είναι αδύνατο να πιάσω κουβέντα με κάποιον που ισχυρίζεται ότι ξέρει τις προθέσεις μου καλύτερα από εμένα.
    Προφανώς πρόκειται για εμπαθές εγωκεντρικό άτομο με έμμονες ιδέες σε σημείο γραφικότητας.

    @ Dimitri,
    Τσού ρε λάκη, ούτε ο δεφριτέζας δεν έλεγες τόσες αρλούμπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρασινάλογα και antinews, η πετυχημένη συνταγή για μπουρδολογίες.

    Φυλάξτε τον χαζεμένο σαν κόρη οφθαλμού, γιατί σας ξαναβάζει πλάτες όπως και το 1993 και σας είναι πολύτιμος. Η διαφορά είναι όμως, ότι με τον Γιωργάκη και την οπισθοδρομική κομπανία της κυβέρνησης του δεν σας σώζει ούτε ο Σαμαράς.

    Το μαγαζί το πάει για κλείσιμο και η βάση έρχεται πλέον πρός το νέο κόμμα της Ντόρας. Η παρομοίωση με τον Ζίγδη δεν είναι καθόλου τυχαία.

    Η Ντόρα θα τούς διαλύσει και τους δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή