Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Νέα πυρά Ντόρας κατά του Αντώνη Σαμαρά.!

Και νέα πυρά κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη μετά την κριτική που του άσκησε ότι ωθεί τη ΝΔ σε συρρίκνωση με τον κίνδυνο να την μετατρέψει "σε απόκομμα τύπου ΠΟΛ.ΑΝ".
Σε συνέντευξη της στην γερμανική εφημερίδα "Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάϊτουνγκ" υπεραμύνεται της επιλογής της να ψηφίσει υπέρ των μέτρων και του χρεώνει "λογική πολιτικού οπορτουνισμού".
"Δεν ψήφισα υπέρ της κυβέρνησης, αλλά υπέρ της Ελλάδας" δήλωσε.
"Αυτή τη χρονική στιγμή δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα. Αυτό το πακέτο μέτρων ήταν ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα ήμασταν σε θέση να προχωρήσουμε".
Ο Γερμανός δημοσιογράφος αναφέρει ότι μέρες πριν την ψηφοφορία η Ντόρα Μπακογιάννη ήρθε σε επαφή με πολλούς Ευρωπαίους ομολόγους της, από την περίοδο που ήταν και η ίδια υπουργός Εξωτερικών.
"Ήξερα ότι η στάση της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα δεν ήταν θετική" δήλωσε εκείνη.
"Ήξερα πόσο δύσκολα κάποιοι Βουλευτές στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες θα υπερψήφιζαν το πακέτο στήριξης της Ελλάδας. Κατέστη λοιπόν σαφές, ότι αυτό το πακέτο πρέπει να στηριχθεί και από το δικό μου κόμμα. Δυστυχώς δεν κατάφερα να πείσω".
Σχολιάζοντας την στάση Σαμαρά να καταψηφίσει την συμφωνία η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι "αυτό σίγουρα θα βλάψει τη Νέα Δημοκρατία".
"Αυτή είναι λογική πολιτικού οπορτουνισμού. Αυτή είναι η παλιά Ελλάδα. Κανείς δε λέει το αυτονόητο, παίζονται απλώς παιχνίδια τακτικής", πρόσθεσε.
Επικριτικός με τον Α. Σαμαρά είναι και ο δημοσιογράφος Michael Martens.
"Το κόμμα που θεωρεί εαυτόν συντηρητικό, η Νέα Δημοκρατία, που από το 2004 ως το 2009 κυβερνούσε τη χώρα με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή και επιτάχυνε σημαντικά την κατάρρευση της με πρωτοφανή -ακόμη και για τα Ελληνικά δεδομένα- κακοδιαχείριση και διαφθορά, ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια της διακυβέρνησής της, αρνήθηκε να στηρίξει τα μέτρα λιτότητας" γράφει.
"Ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός Καραμανλής, που έχει αποσυρθεί πλήρως από τα κοινά, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του στο Κοινοβούλιο, κάθισε στην τελευταία σειρά και καταψήφισε."
Η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε και την αυτοκριτική της αν και εκ των υστέρων.
"Και εγώ, πολλές φορές, λόγω αυτής της πολιτικής, δεν είπα τα πράγματα με το όνομά τους, πράγματα που θα έπρεπε να έχω πει" τόνισε. Εξέφρασε την αμφιβολία της κατά πόσο το κυβερνών κόμμα πιστεύει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
"Ο κ.Παπανδρέου ίσως να έχει πεισθεί, εν το μεταξύ, για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, αλλά δεν χαράσσει μόνος του πολιτική" δήλωσε.
"Χρειάζεται ανθρώπους γύρω του που πραγματικά πιστεύουν σ΄αυτή την πολιτική".
Χριστίνα Κοραή

10 comments:

  1. Είναι λίγο δυσκολοχώνευτο όπως και να το κάνουμε, ότι η πλέμπα της πολιτικής έχει αρχίσει να ακούει τα κάλαντα.

    Βλέπεις τόσο καιρό ακούγαμε το κάθε βούρλο να λέει με στόμφο ότι του κατέβει και τα γλυφτρόνια να τρελαίνονται από την χαρά τους.

    Ελα όμως που τα ψέμματα τέλειωσαν. ΠΑΣΟΚ και ΠΟΛΑΝ καίγονται καθημερινά με τον ξύλινο πολιτικό λόγο, και με την αγωνιώδη προσπάθεια να κουκουλώσουν τα μιζαρίσματα που μάζεψαν όλα αυτά τα χρόνια και χρεωκόπησαν την Ελλάδα.

    Θα τα ακούσουν λοιπόν θέλουν δεν θέλουν, και ο έχουμε λεφτά, και ο εγώ δεν χρωστάω τίποτε σε κανένα.

    Οι εκλογές έρχονται και εκεί θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πικραμένος μελλοντολόγος και απόγονος της Πυθίας σε νέες περιπέτειες δράσης και ηρωισμού.
    Τί σου κάνει η απόγνωση έ;
    Δεν βαρέθηκες παιδάκι μου να κωπηλατείς ανάποδα στην ποτάμι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ντόρα να δώσει πίσω τη βουλευτική έδρα που βούτηξε από τη Νέα Δημοκρατία και να τα αφήσει αυτά.
    Κροκοδείλια δάκρυα.
    Εάν νοιαζότανε για τη Νέα Δημοκρατία θα σεβότανε τη βούληση της πλειοψηφίας και δεν θα προσπαθούσε να τη διασπάσει.
    Φέρε την έδρα πίσω ρεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαλαρώστε Πολανάκια η χλαπάτσα που θα φάτε στις Δημοτικές, απέχει τέσσερις μήνες και κάτι μέρες. Φανταστείτε να γίνουν και βουλευτικές.

    Μετά ψάξτε που θα κρυφτείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. DIMITRI, να υποθέσω ότι ήσουν και εσύ κάποτε "στρατιώτης της παράταξης"?
    Η πλάκα με εσάς είναι πως πιστεύετε ότι έχετε λαό και θα καθορίσετε και τα επόμενα εκλογικά αποτελέσματα. Όσοι ψήφισαν υπέρ του ΔΝΤ (ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, μειοψηφικό ρεύμα Χανίων & Ευρυτανίας) θα διασυρθούν στις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.
    Αλήθεια πιστεύεις ότι το (απο)κόμμα που θα φτιάξει η αρχηγός σου θα ξεπεράσει το 0,9 - 1%?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 9:18
    Βγές να της ζητήσεις επίσημα με το ονοματεπώνυμο σου να σου παραδώσει την έδρα.
    Αλλιώς άν το επαναλάβεις είσαι τραβεστί.

    9:59
    Όπως φαίνεται το απόκομμα του Σαμαρά πάει για το 1%, μήν ασχολείσαι λοιπόν με το κόμμα της Ντόρας δέν σε παίρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακου να δείς φιλαράκο ανώνυμε, που ντρέπεσε να βάλεις έστω και ένα ψεύτικο όνομα, για να εμπεδώσεις το θέμα που κάνεις πώς δεν καταλαβαίνεις.

    Εγώ και πολλά, μα πολλά στελέχη ξέρουμε παρά πολύ καλά, τι σκατά έχουν μπεί μέσα στο κόμμα από τα ρετάλια της ΠΟΛΑΝ και το παίζουν και παράγοντες, για να πάρουν την ρεβάνς από τις βίδες που φάγανε στο κεφάλι το 1993.

    Το κρύο πιάτο είναι ότι τον τελευταίο καιρό κατάλαβαν και τα Καραμανλόσκυλα τι γαμπρό φορτώθηκαν. Όμως ας πρόσεχαν.

    Και τώρα η ουσία. Το μαγαζί χρωστάει καμμιά 100 εκ ευρώ στις Τράπεζες, καλοφαγωμένα λεφτά από τους πάσης φύσεως κερατάδες που στρογγυλόκατσαν στις καρέκλες όλα αυτά τα χρόνια και σε κοιτάζαν με μισό μάτι αν ήσουνα Μητσοτακικός. Κι΄ αυτό στην καλύτερη περίπτωση, γιατί έπεφτε και ξύλο.

    Τα λεφτά αυτά, ο Δασκαλάκης και η παρέα του, τα δανείστηκε από τις Τράπεζες, με ενέχυρο τις κρατικές επιδοτήσεις από την επόμενη, και την επόμενη και την επόμενη χρονία, αλλά με εκτίμηση ότι το κόμμα δεν θα έπεφτε κάτω από ορισμένα ποσοστά.

    Οπως καταλαβαίνεις, δεν έχουμε καμμία μα καμμία απολύτως όρεξη πλέον, να ξανατρέξουμε για να ξαναφτιάξουμε το κόμμα, και να ξεχρεώσουμε το πλιάτσικο που έκαναν τα Καραμανλόσκυλα και τα Σαμαρόσκυλα όλα αυτά τα χρόνια.
    Ας βάλει το χέρι στην τσέπη ο Αχιλλέας να εξοφλήσει τα χρέη, αυτουνού ήταν η ιδέα να αναστήσει τον ψόφιο για να μην πάρει το κόμμα η Ντόρα.

    Βάλτο καλά στο μυαλό σου, τέρμα η υποστήριξη στα σκατά. Όπως έστρωσαν έτσι θα κοιμηθούν. Το κόμμα θα το κλείσουν μετά από δυό τρείς εκλογικές αναμετρήσεις, και αυτό είναι βέβαιο.

    Δεν ξέρω τα ποσοστά του νέου κόμματος, αυτό θα φανεί στην πράξη. Αλλα για ένα είμαι σίγουρος. Η παρέα Καραμανλής Σαμαράς και τα λαμόγια δεν έχουν κανένα απολύτως πολιτικό μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καμμια ερωτηση εγινε για το επιμαχο τελεξ που καθυστερησε στο Υπεξ ωστε ο Καραβελλας να βρη τον χρονο για να την κοπανησει στο εξωτερικο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για την καραμέλλα με το τέλεχ, ρώτα τον Δένδια που άφησε ελεύθερο τον Χριστοφοράκο και τον Καραβέλα, για να καλύψουν τον αρπάχτρα τον Λιάπη.

    Αν δεν σου απαντήσουν ρώτα τον Αγγέλου και τους άλλους είκοσι που κοινοποιήθηκε το τέλεχ ταυτόχρονα με το ΥΠΕΞ.

    Και αν δεν βγάλεις τελικά άκρη τότε βάλε τον Αντωνάκη να πάρει τηλέφωνο τον Σέκερη, που ξέρει και τις βρωμιές τους όπως λέει και ο αρχηγός από την βάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή