Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Η Νέα Δημοκρατία του Ρεχάγκελ.!

Aυξάνονται και πληθύνονται οι ανεξάρτητοι βουλευτές στη Βουλή. Κατά μία έννοια ο δικομματισμός την κάνει σιγά σιγά.
Συνεχίζεται η "κάθαρση" στη ΝΔ. Μόνο που συχνά τα ρούχα έπειτα από πολλά πλυσίματα σε υψηλές θερμοκρασίες καταλήγουν ξεθωριασμένα στα αζήτητα της ντουλάπας. Κάτι σαν το χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, παρά τις όποιες καταστατικές αλλαγές, παίζει στο πολιτικό γήπεδο λίγο σαν την εθνική Ελλάδος στο μουντιάλ. Σύστημα "πλημμύρα".
Θέλει να αποτινάξει από πάνω της το αμαρτωλό παρελθόν, χωρίς όμως να αναλάβει τις ευθύνες της για τις ήττες στο Βατοπέδι, τη Siemens και κυρίως την οικονομία. Ε, λοιπόν, έτσι ομάδα η ΝΔ δεν γίνεται. Θα είναι η χαρά τής κάθε… Κορέας.
Στο ποδόσφαιρο γίνεται συχνά να χάνει η μία ομάδα τις ευκαιρίες και η άλλη απλώς να σκοράρει. Ομοίως βλέπουμε να παίρνει τα αντιλαϊκά μέτρα το ΠΑΣΟΚ και ο λαός να τιμωρεί τη ΝΔ.
Αφού η τρόικα μας υποχρέωσε να πληρώσουμε περισσότερους φόρους σε όλα τα προϊόντα, τώρα ανησυχεί για τον πληθωρισμό.
Είμαστε βέβαιοι ότι αυτοί οι χαρτογιακάδες είναι οικονομολόγοι;
Λένε ότι τώρα πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά. Σε αυτό τον τομέα όμως, που σημαίνει μείωση κερδών των επιχειρήσεων, δεν είδαμε να καταθέτει προτάσεις το ΔΝΤ και η Ε.Ε. Φαίνεται ότι είναι εκτός γραμμής του άγριου νεοφιλελευθερισμού.
Αφού οι προμηθευτές των νοσοκομείων "έγδυσαν" τα ασφαλιστικά ταμεία, τώρα αρνούνται τη ρύθμιση χρεών. Προτείνω στους αναγνώστες μου να κάνουμε εμπάργκο στους προμηθευτές. Δηλαδή να μην αρρωσταίνουμε. Έχει κανείς αντίρρηση;
Οι άλλοι "αδικημένοι" και "διαπομπευμένοι", οι γιατροί (όχι όλοι ευτυχώς), θέτουν θέμα προσωπικών δεδομένων για την υποχρέωσή τους να αναγράφουν τον ΑΜΚΑ τους στις συνταγές που συμπληρώνουν. Να δείτε που για να μην ελέγχονται θα θυμηθούν και τον "Μεγάλο Αδελφό".
Και έχουν δίκιο. Ξέρεις τι θα πει να μην μπορείς πλέον ως γιατρός να γράφεις σε 80χρονη ασθενή φάρμακα για τεχνητή γονιμοποίηση; Αίσχος!
gaios

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου