Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Λίγο πριν το "ύστατο χαίρε" στον Σωκράτη Γκιόλια.!

Λίγο πριν η μάνα Ελληνική γη αγκαλιάσει το σώμα του Σωκράτη Γκιόλια, νομίζω πως είναι η ώρα να πούμε κάποια πράγματα με το όνομά τους.!
Ποιός ο λόγος των κρατικών αρχών ασφαλείας να "ρίξει" στο ..."παιχνίδι των ερευνών" και το …σενάριο της τρομοκρατικής οργάνωσης "ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ" ότι δήθεν η άνανδρη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια ήταν "δικό" της … "δημιούργημα";
Μήπως η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση μπήκε σκοπίμως στη βιτρίνα για να καλύψει τους πραγματικούς φονιάδες, οι οποίοι - κατ’ εμέ - βρίσκονται στις λίστες και κινούνται στα πολυτελή στέκια των εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου και χρησιμοποιούνται από τους οικονομικά ισχυρούς για να βγάζουν από τη μέση όποιον τολμήσει και θίξει τα συμφέροντά τους, ή έστω και να κοιτάξει πονηρά προς τις …προθήκες των πανάκριβων …καταστημάτων τους;
Μήπως για να …τρομοκρατήσει όλους ημάς τους …φερόμενους ως αφελείς;
Από πότε μια τρομοκρατική οργάνωση κτυπάει τους πολέμιους του κατεστημένου;
Αν έγινε κάτι τέτοιο, σίγουρα θα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.
Αγαπητοί φίλοι…
Ήταν πολύ ακριβοπληρωμένο αυτό το συμβόλαιο θανάτου.
Μα πάρα πολύ ακριβοπληρωμένο.!
Τόσο ακριβό που οδήγησε σε σύγχυση ακόμη και τις κρατικές αρχές ασφαλείας.
Αρχικά της υποθέσεως επελήφθη το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, συνεπικουρούμενο και από το Τμήμα Εκβιαστών, ενώ στη συνέχεια και πάρα πολύ πρόωρα, ανέλαβε τις έρευνες η αντιτρομοκρατική υπηρεσία η οποία μάλιστα - σε χρόνο ρεκόρ - πρόλαβε και έκανε την …βαλιστική έρευνα, καθ’ ην στιγμήν που το θανατηφόρο …μολύβι, βρισκόταν ακόμη στο κορμί του άτυχου Σωκράτη Γκιόλια.
Γνωρίζετε περί της διενέργειας των βαλιστικών ερευνών;
Μήπως έτυχε να ακούσετε για τον χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωσή τους;
Αλλά ας αφήσουμε αυτή την …παράμετρο.
Ήταν τόσο αφελής ο Σωκράτης Γκιόλιας που ..."τσίμπησε" στις (5.30 το πρωί), ότι δήθεν κάποιοι άγνωστοι τού κτύπησαν το κουδούνι για να του πούνε τί;
Ότι κάποιοι προσπαθούν να κλέψουν το αυτοκίνητό του;
Σε παρόμοια περίπτωση, τα ανθρώπινα αντανακλαστικά, μάς λένε να βγούμε – αρχικά – στο μπαλκόνι μας, να ρίξουμε έστω μια γρήγορη και πρόχειρη ματιά και εν συνεχεία να …κατέβουμε.
Μα η ίδια η παρουσία των …φονιάδων δεν θα λειτουργούσε αποτρεπτικά για τους επίδοξους κλέφτες;
Πιθανολογούμε, ότι η μεταξύ φονιάδων και Γκιόλια η από θυροτηλεφώνου επικοινωνία τους, δεν είχε αυτό το περιεχόμενο.
"Σωκράτη, κατέβα να 'ξηγηθούμε, αλλιώς ανεβαίνουμε εμείς και δεν θέλουμε να …ενοχλήσουμε (!) την γυναίκα σου και το παιδί σου"
Κι’ ο Σωκράτης κατέβηκε προφανώς πιστεύοντας ότι θα είχε έστω και τον ελάχιστο χρόνο να …διαπραγματευθεί μαζί τους.
Βεβαίως, τα ακριβά συμβόλαια είναι υπεράνω διαπραγματεύσεων.
Σκοτώνω και φεύγω…
_______________
Και κάτι για τους φίλους διαχειριστές του blog troktiko.
Φιλοξενήσατε – και καλά κάνατε – την λύπη για τον άδικο χαμό του Σωκράτη Γκιόλια, καθώς και τα συλλυπητήρια των εκατοντάδων ανωνύμων αναγνωστών σας προς την οικογένειά του.
Όμως, το "φίλτρο" της λογοκρισίας σας …ενεργοποιήθηκε (ακόμη και τούτες τις δύσκολες ώρες), και απαξιώσατε την υποβολή των συλλυπητηρίων από τον διαχειριστή του gianniotis blog προς την οικογένεια του άτυχου Σωκράτη.
Το περίμενα, αλλά δεν πειράζει.!
Ως άνθρωπος που σέβεται τον ανθρώπινο πόνο, αναδημοσιεύω το περιεχόμενο του email που απέστειλα προς τους φίλους – διαχειριστές του blog troktiko και για άλλη μια φορά εκφράζω την λύπη μου, την οργή μου, αλλά και τα θερμά συλλυπητήριά μου προς την οικογένεια του άτυχου Σωκράτη.

----- Original Message -----
From: d.Bragias
To: troktikos@gmail.com
Sent: Monday, July 19, 2010 10:27 PM
Subject: k

Φίλοι του Τρωκτικού.
Έστω και με καθυστέρηση κάποιων ωρών, θα ήθελα μέσα απ' τις δυο - τρεις γραμμές μου, να εκφράσω την βαθύτατη λύπη μου για τον άδικο χαμό Σωκράτη Γκιόλια.
Το συναίσθημα της λύπης υπερκαλύπτεται - ομολογώ - από αυτό της οργής για την άνανδρη δολοφονία του.
Δεν με ενδιαφέρουν τα ...κίνητρα αυτής. Μένω μονάχα στην πράξη και στο αποτέλεσμά της.
Έφυγε απ' τη ζωή ένας άνθρωπος και βύθισε σε ανείπωτη θλίψη τους δικούς του ανθρώπους.
Οι καλοπληρωμένοι και επαγγελματίες φονιάδες βρίσκουν πολύ εύκολα τον στόχο τους.
Κι' εδώ δυστυχώς τον βρήκαν για τα καλά, αφού γέμισαν με ...μολύβι το κορμί του άτυχου Σωκράτη.
Ζητώ συγνώμη για κάποιες παρεξηγημένες συμπτώσεις του παρελθόντος, οι οποίες μπορεί και να τον πλήγωσαν.
Δεν ήταν στις προθέσεις μου.
Με όση λύπη και οργή διαθέτω, θα ήθελα να εκφράσω μέσα απ' την καρδιά μου τα θερμά μου συλλυπητήρια προς την οικογένεια του αδικοχαμένου Σωκράτη.
Ας κοιμηθούν ήσυχοι πλέον οι φονιάδες. Τον πέτυχαν τον ...στόχο τους.
Ένα μεγάλο μπράβο για τον ..."ανδρισμό" που επέδειξαν.!

http://gianniotis.blogspot.com/

ΥΓ: Νεότερη ανάρτηση θα υπάρξει μετά το "ύστατο χαίρε" στον Σωκράτη.

6 comments:

  1. Φίλοι αναγνώστες.

    Την ταπεινή μου γνώμη θα καταθέσω.

    Ο,τι και να "ήταν" ο Σωκράτης, προσωπικά δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει η ψυχή που κουβαλούσε, ο συμβολισμός.

    ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ:
    -Να φιμωθούμε
    -Να τρομοκρατηθούμε
    -Να υποταχθούμε

    ΣΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    Ας ενωθούμε όντας σε αυτό το πνεύμα και ας ξεκινήσουμε να αντιστεκόμαστε ΕΝΕΡΓΑ στην αλητεία του ΔΝΤ, της ΤΡΟΪΚΑΣ, ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (τύπου Μπάμπη Παπαδημητρίου, Κώνστα, κ.λπ.).

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΛΗΣΤΕΥΕΤΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.

    ΥΓ1. Αγνοώ μερικά εκ του πονηρού σχόλια. Οι προαναφερόμενοι αλήτες αρέσκονται στο να αποπατούν και εδώ στην δική μας "αυλή".

    ΥΓ2. Φυσικά τα περί ΣΕΧΤΑΣ τα θεωρώ ανοησίες υπουλων κυκλωμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΗΣΤΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ.

    ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ??

    Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ 12.22.ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ,ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΟΥΜΑΝΙΑΣΟΥΝ,ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΞΕΡΟΛΕΣ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΟΡΑΝΕ ΖΑΡΤΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΙΓΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΑΜΑΝΕ.ΝΑΧΕΙΣ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΓΙΓΑΝΤΑ ΣΩΚΡΑΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ισως να μην μαθουμε ποτε ποιοι και γιατι δολοφονησαν τον Σωκρατη.
    Ας γινει αυτη η δολοφονια η αιτια για να βγουμε ολοι μας μπροστα και να παρουμε τις τυχες αυτου του τοπου,της πολυπαθης πατριδας μας,στα χερια μας.
    Ως εδω αυτος ο ξεπεσμος,ως εδω η τριτοκοσμικοποιηση της χωρας μας,ως εδω η κυριαρχια του παρακρατους,του οποιοδηποτε παρακρατους.
    Η Ελλαδα δεν ειναι κι ουτε θα γινει Μπανανια,παραδεισος εκβιαστων,μαφιοζων δολοφονων,πληρωμενων πρακτορων και διεφθαρμενων πολιτικων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ξεράσω με τις αγιογραφίες. Ο μακαρίτης είχε πιο φανατικούς εχθρούς κι από τον Μέριλιν Μάνσον. Στην καλύτερη και πιο έντιμη περίπτωση είχε «ορκισμένους πολέμιους». Γράψτε ό,τι θέλετε, (γι αυτό άλλωστε, έχουμε τα σχόλια παρακάτω) αλλά εγώ δεν μπόρεσα να καταπιώ ποτέ το είδος δημοσιογραφίας που εκπροσωπεί η λογική της κρυφής κάμερας, το ρεπορτάζ- αγιατολλάχ και η ανώνυμη μπλογκογραφία με σημαία Λιβερίας. Τον μακαρίτη (και όλη τη σχολή που δημιούργησε) τον «συμπαθούσα» τόσο πολύ, που η πρώτη πρώτη μου, απαίσια, ομολογώ σκέψη μετά το φονικό ήταν: «Ποιος μ… τον έκανε ήρωα;»

    Η λογική του «Τρωκτικού» είναι το είδος της ενημέρωσης που λατρεύω να μισώ. Αντιπροσωπεύει όλα όσα μου έμαθαν ότι δεν είναι δημοσιογραφία: αρλούμπες καταγγελίες, ντεμέκ αποκαλύψεις κουτουρού, κάτι χύμα ανορθογραφίες και κουίζ κυτταρίτιδας σε αμοντάριστα πλάνα- ο δε όρος «διασταύρωση»; Μόνο ως σύντομο ανέκδοτο ή σήμα της Τροχαίας λειτουργεί στο μαγαζί αυτών των παιδιών.

    Είμαι παλιό κεφάλι και αγύριστο. Στο μεσόκοπο πλέον μυαλό μου, που ακόμα δουλεύει με συντακτική ιεραρχία, τακτοποιημένα κασέ και μονόστηλα, όλο αυτό ισοδυναμούσε ένα κακόηχο ψηφιακό παραλήρημα. Δεν ήξερα να πω ακριβώς τι δουλειά έκαναν τα παιδιά του Τρωκτικού, πάντως με σιγουριά μπορούσα να δηλώσω ότι δεν ασκούσαμε το ίδιο επάγγελμα. Κι όταν άρχισε να σέρνεται γύρω μας αυτό το τοξικό σάλιο, αυτό το χρονικό μιας προαναγγελθείσης δολοφονίας δημοσιογράφου, ο τελευταίος άνθρωπος που θα μπορούσα να ποτέ σκεφτώ ότι θα ήταν στόχος των εκτελεστών, ήταν ένας «Τρωκτικός. Βλέπετε, δεν τον θεωρούσα «έναν από μας». Πώς θα μπορούσα άλλωστε; Τα μισά του posts χάλαγαν τον κόσμο γράφοντας ή φιλοξενώντας ανορθόγραφες κραυγές για τους «αλήτες, ρουφιάνους δημοσιογράφους». Διαχώριζε (εκείνος ή η σχολή που δημιούργησε) πλήρως και απολύτως τη θέση του από το επαγγελματικό μας συνάφι. Εγραφε πολύ συχνά ανώνυμα ή ψευδώνυμα, πράγμα που αντιλαμβάνεσθε τι αβύσσους αντιπαλότητας μπορεί να δημιουργήσει με μια διαδικτυακή γειτονιά όπως αυτή του Protagon, ας πούμε, όπου αν δεν υπογράφεις τα κείμενά σου φαρδύπλατος, με τη φωτογραφία σου φάτσα-φόρα, απλώς δεν υπάρχεις.
    Δεν ήταν «ένας από μας».

    Και μετά τον εκτέλεσαν. Μπορεί να πάγωσε το αίμα μου αλλά περιέργως, ξεπάγωσε το μυαλό μου. Σκέφτηκα «διαφορετικά», που λέμε κι εδώ, στο δικό μας μαγαζί: σκέφτηκα πώς υπάρχει μόνο ένα πράγμα που σιχαίνομαι περισσότερο από τη λογική του ρεπορτάζ-ταλιμπάν, κι αυτό είναι οι ίδιοι οι Ταλιμπάν. Υπάρχει ένα πράγμα που με φοβίζει περισσότερο από την ασύδοτη αρβύλα στο όνομα της ελεύθερης έκφρασης, κι αυτό είναι η κατάργηση της ελεύθερης έκφρασης.

    Είμαι παλιό κεφάλι, αγύριστο. Τους αντιπάλους μου τους θέλω ολοζώντανους, υγιέστατους, και στην καλύτερή τους φόρμα, για να μπορώ να τους αντιμάχομαι, με ιδέες, πράξεις και επιχειρήματα. Εκατό χιλιάδες ανώνυμα «τρωκτικά» να ξεφυτρώσουν, τίποτα δεν μπορεί να με τρομάξει από τα κείμενά τους (εκτός ίσως, από το πόσο ανορθόγραφα τα γράφουν, καμιά φορά!) Αλλά ένα και μόνο χτύπημα κουδουνιού, σ΄ένα διαμερισματάκι στην Ηλιούπολη, στις πέντε το πρωϊ; Ένας νέος άντρας που αφήνει ξεψυχώντας, τη γυναίκα που αγαπούσε, μ’ ένα μωράκι στην αγκαλιά κι άλλο ένα στην κοιλιά;

    Ναι, ξερνάω με τους βαρυπενθούντες κροκοδείλους που θα έκαναν πάρτυ με βίζιτες στο Αβέρωφ, αν τον πατούσε, κατά λάθος, ένα τρένο. Ναι, είχε κάργα εχθρούς. Αλλά αυτός ο άνθρωπος, αγαπητός, μισητός, συμπαθής ή όχι, ήταν αναπόσπαστο μέρος του ελληνικού μιντιακού μικρόκοσμού μας.
    Και φυσικά, ήταν «ένας από μας».
    Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

    (ΥΓ. Τα βαθύτατα, ειλικρινέστερα, ολόψυχα συλλυπητήριά μου στους οικείους του θύματος. )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κε ανώνυμε (2:22), λες πολλές αλήθειες, χωρίς "περιστροφές".

    ΑπάντησηΔιαγραφή