Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Το νέο άκρον άωτον του γκαντέμη...


Με τη ...ματιά του gaios...

Αποφάσισε φέτος να πάρει νωρίς άδεια και να μην πέσει με την υπόλοιπη "πλέμπα" στη φουλ σεζόν. Διάλεξε ένα ωραίο νησί των κυκλάδων, έκλεισε καράβι και ξενοδοχείο και ξεκίνησε με το ιντερσίτι για Πειραιά.
Δεν είχε, όμως, ρωτήσει το ΠΑΜΕ ναυτεργατών αν του επιτρέπει να ταξιδέψει, έχασε το πλοίο και δεν είχε νόημα να πάρει το επόμενο γιατί έχασε το δωμάτιο και το 10% της προκαταβολής. Επέστρεψε μουτρούχος στη Θεσσαλονίκη και στη δουλειά.
Είπε δεν βαριέσαι; Θα φύγω full season αλλά -προς θεού- δεν την ξαναπατάω. Τέρμα τα πλοία, θα πάρω αεροπλάνο. Βρήκε εισιτήρια, έστω πάνω από τα φτερά, έκλεισε νέο ακριβότερο δωμάτιο, ξαναφόρτωσε στο τραίνο την οικογένεια και κατέβηκε στο Ελ. Βελ.
Πήγε για check in και είδε να περιμένουν στην ουρά περισσότεροι άνθρωποι από αυτούς που υποδέχτηκαν τον Ριέρα, το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο.
"Τι έγινε ρε παιδιά;", ρώτησε, έμαθε τι ακριβώς είναι η "λευκή απεργία", έγινε μαύρος από το κακό του γιατί ξαναέχασε το δωμάτιο και την προκαταβολή και ξαναγύρισε σε κατάσταση ντελίριο τρέμενς στη Θεσσαλονίκη.
Δεν γύρισε στη δουλειά. Τους φόρτωσε όλους στο ΙΧ, αποφασισμένος να μην ξαναπέσει στην ανάγκη των ελληνικών μέσων μαζικής μεταφοράς. "Θα πάμε Λευκάδα που δεν χρειάζεται ούτε πλοίο, ούτε αεροπλάνο" είπε.
Ευτυχώς, από το δρόμο έκλεισε τηλεφωνικά την τελευταία πανάκριβη σουίτα σε ένα ξενοδοχείο του νησιού, την οποία θα πλήρωνε με κάρτα γιατί δεν είχε τόσα λεφτά.
Όταν έφτασε στο ύψος των Γρεβενών άναψε το κόκκινο φωτάκι της βενζίνης. Ευτυχώς, λίγα χιλιόμετρα παρακάτω, πρίν αρχίσουν τα τούνελ, είδε ένα ανοιχτό βενζινάδικο. Πλησίασε και είδε σε όλες τις αντλίες κολλημένα χαρτιά ..."βενζίνη τέλος".
Αφού ενημερώθηκε για την απεργία των βυτιοφόρων, κατάφερε με τη ρεζέρβα να φτάσει μέχρι τα Γρεβενά. Φυσικά είχε χάσει την σουίτα και την τεράστια προκαταβολή.
Διανυκτέρευσε στην πόλη, στήθηκε σε μια τεράστια ουρά για βενζίνη και γύρισαν κατάκοποι ξανά στην πόλη τους. "Διακοπές φέτος τέλος" ανακοίνωσε πλησιάζοντας στο σπίτι του σπιτάκι του, έχοντας φάει τις μέρες αδείας στο δρόμο και έχοντας πλέον πέσει σε βαθειά κατάθλιψη.
Η εξώπορτα ήταν ανοιγμένη διάπλατα και το σαλόνι άνω κάτω. Οι διαρρήκτες είχαν πάρει την καινούργια πλάσμα τηλεόραση, τον υπολογιστή, το PS2 του μικρού, τρία χρυσά σταυρουδάκια από βαφτίσια και τις βέρες.
Ξέρω ότι ήδη σας φαίνεται υπερβολική η γκαντεμιά του πρωταγωνιστή μου. Καθήστε καλά γιατί έτοιμος είμαι να τον βάλω να επιστρέφει στη δουλειά και να του επιδίδουν στην είσοδο την ανακοίνωση της απόλυσής του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου