Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Θα βάλουμε Γκιουλέκα στο κεφάλι μας;


Με τη ...ματιά του gaios...
.
ΛΕΖΑΝΤΑ: Πιο πάνω την παλάμη Βασίλη, στο πρόσωπο.
O Kώστας Γκιουλέκας είναι ο δεύτερος πολιτικός που παίρνει το χρίσμα, μετά τον Ζαργιανόπουλο που διαδέχεται τον Σαχίνη στην παράταξη του ΚΚΕ.
Σιδεροκέφαλοι αμφότεροι.
Και θα χρειαστούν μεγάλο κουράγιο, γιατί η εκλογική μάχη του Νοεμβρίου θα είναι ιδιαίτερα επίπονη για τους πολιτικούς, γιατί αυτούς περιμένει ο ψηφοφόρος να βγάλει το άχτι του για τα μέτρα, τα βατοπέδια, τη φτώχεια του, την ακρίβεια…
Γιατί νομίζετε ότι εμφανίστηκαν τόσοι εκτός πολιτικής μουστερήδες για τον δήμο Θεσσαλονίκης; Γιατί δεν αντιλαμβάνεται - προς το παρόν - όλος ο κόσμος ότι για την κατάντια μας έχουν βάλει και αυτοί το δαχτυλάκι τους, και μάλιστα τον μέσο.
Αλλά ας μη μας παίρνει από κάτω. Η ευχάριστη πλευρά είναι ότι, όποιος και αν εκλεγεί, σίγουρα δεν θα είναι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Φτάνει πια.
Ο Κώστας Γκιουλέκας έχει ορισμένα πλεονεκτήματα.
1) Αποκλείεται να είναι "χασιάρης". Εντάξει, όλοι χάνουμε κατά καιρούς χρήματα ή αντικείμενα αξίας και τιμαλφή, αλλά όχι και 34.000.000!
2) Έχοντας προϋπηρεσία δημοσιογράφου, όταν θα δίνει συνέντευξη τύπου, δεν θα δέχεται ερωτήσεις μόνο από αυτούς που είναι στο pay roll του δήμου και θα αποδοκιμάζει τους άλλους που κάνουν δύσκολες ερωτήσεις.
3) Είναι νέος. Γιατί, αν ενώσεις τα χρόνια των μέχρι τώρα υποψηφίων, φτάνεις στην εποχή πολύ πριν από τη γαλλική επανάσταση του 1789.
Σίγουρα θα έχει και μειονεκτήματα. Αυτό που σήμερα είναι πιο εμφανές είναι ότι ο νυν δήμαρχος προσπαθεί να τον εμφανίσει ως… συνεχιστή του έργου του.
Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε διεργασίες. Αυτές συνήθως ολοκληρώνονται το βράδυ των εκλογών, οπότε όλοι συμφωνούν ότι ... "χάθηκε μια ευκαιρία".
Στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΝ οι διαδικασίες αυτές δεν τελειώνουν ποτέ. Μέχρι τώρα εμμέσως πλην σαφώς στήριζαν τον Παπαγεωργόπουλο, αποκλείοντας τη συνεργασία με οποιαδήποτε εναλλακτική υποψηφιότητα.
Τώρα;
Ενδιαφέρον έχει και ποιον θα στηρίξει η Δημοκρατική Αριστερά. Αν περάσει η γραμμή Κύρκου, βλέπω Μπουτάρη.
Τέλος, ο ΛΑΟΣ στηρίζει Ψωμιάδη.
Μα, θα μου πείτε, ο Παναής δεν κατεβαίνει για δήμαρχος. Ε, και;

1 comments:

  1. Εμείς θέλουμε να μάθουμε εάν ο καθηγητής Πιπερόπουλος θα είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ υποψήφιος Δήμαρχος για τη Θεσσαλονίκη όπως είχε ανακοινώσει πέρυσι:

    http://www.youtube.com/watch?v=7is7pBKZbRM

    Ή ο άνθρωπος αηδίασε από τα δρώμενα και μετάνιωσε, πράγμα που θα πικράνει πολλούς και πολλές έντιμους Σαλονικιούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή