Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ναι, είμαι και εγώ Κομμουνιστής!

Για πάνω από 70 χρόνια, όλα τα κομμουνιστικά καθεστώτα πέρα από τα ωραία λόγια και τους ωραίους στόχους δεν κατάφεραν να προσφέρουν τίποτα χειροπιαστά καλό στους πολίτες τους.
Το αντίθετο μάλιστα.
Φτώχεια, κακομοιριά και μιζέρια.
Μη ξεχνάμε ότι πολύ συχνά ο δρόμος προς την καταστροφή είναι στρωμένες με τις καλύτερες προθέσεις. Για να μοιράσεις πλούτο πρέπει πρώτα να τον δημιουργήσεις. Δεν είναι δυνατόν να μοιράσεις κάτι που δεν έχεις.
Για πάνω από 70 χρόνια ο κομμουνισμός όπου της γης αποτύγχανε στο τομέα της οικονομίας, και αντί να δημιουργεί πλούτο και υψηλότερο βιοτικό επίπεδο δημιουργούσε ανατροφοδοτούμενη φτώχεια.
Ο λόγος πολύ απλός.
Για να παραχθεί πλούτος χρειάζεται ανταγωνισμός στη παραγωγή. Μια παραγωγή που πρέπει να την προσδιορίζει η ίδια η αγορά.
Βλέποντας τις επί χρόνια επανωτές αποτυχίες και αδιέξοδα του μέχρι τότε υπαρκτού σοσιαλισμού, ο αναμορφωτής της Κίνας Teng Xiao Ping αποφάσισε πριν 25 χρόνια (και το κατόρθωσε) να αλλάξει το μέχρι τότε αποτυχημένο κομμουνιστικό μοντέλο.
Όπως και ο καπιταλισμός, έχει δεχτεί πολλές τροποποιήσεις ανά τους αιώνες προκειμένου να γίνει πιο αποτελεσματικός, έτσι και ο κομμουνισμός με την αναμόρφωση του Teng Xiao Ping έγινε το πιο επιτυχημένο μοντέλο οικονομικής διακυβέρνησης των τελευταίων δεκαετιών (και σίγουρα και των δεκαετιών που έρχονται).
Ο μόνος τρόπος για να ανεβάσεις το βιοτικό επίπεδο 1,3 δισεκατομμυρίων πολιτών είναι το μοντέλο του κινέζικου κομμουνισμού.
Και χρειάζεται υπερβολικά πολύ πλούτος για να βελτιώσεις τη ζωή 1,3 δισεκατομμυρίων πολιτών.
Παίρνεις ότι καλύτερο έχει να σου δώσει η οικονομία της ελεύθερης αγοράς και ότι καλύτερο έχει να σου δώσει ο κομμουνιστικός κεντρικός συντονισμός γρήγορων αποφάσεων (που υποδεικνύει πάντα η αγορά) και έχεις το εκρηκτικότερο και αποτελεσματικότερο "μείγμα" αναπτυξιακής πολιτικής που έχει εφαρμόσει ποτέ η ανθρώπινη κοινωνία.
Επιτέλους η σύγχρονη μορφή του κομμουνισμού ξεπέρασε σε αποτελεσματικότητα όλες τις μορφές του καπιταλισμού.
Ναι, είμαι και εγώ Κομμουνιστής.
Πέτρος Δίπλας

1 comments:

  1. ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑΛΕ,ΛΑΘΟΣ.
    ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑ.ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΜΟΛΙΣ ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ, ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ , ΗΤΑΝ ΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή