Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Έλληνας κυβερνήτης του Aυστραλιανού Πολεμικού Ναυτικού

Ιστορία γράφει ο ομογενής ανώτατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Αυστραλίας, Γιάννης Σταυρίδης.
Πριν ένα μήνα, περίπου, προήχθη σε κυβερνήτη του πολεμικού πλοίου HMAS Arunta, ενός υπερσύγχρονου πολεμικού σκάφους του αυστραλιανού Ναυτικού.
Ο 41χρονος ομογενής δηλώνει, ότι το όνειρό του ήταν να καταταγεί στο Πολεμικό Ναυτικό. "Με οικογενειακή ιστορία στο Ναυτικό, η κατάταξή μου στο σώμα ήταν απόλυτα φυσιολογική", λέει.
Οι γονείς του, Ιορδάνης και Καλλιόπη Σταυρίδη, κατάγονται από τη Λήμνο και τη Σάμο, αντίστοιχα, και μετανάστευσαν στην Αυστραλία τη δεκαετία του 1960. Εγκαταστάθηκαν στο Σίδνεϊ, όπου γεννήθηκε ο γιός τους και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές σπουδές του στο Trinity Grammar School.
Το 1988 κατετάγη στη Στρατιωτική Ακαδημία Αυστραλίας και αποφοίτησε με τιμητική διάκριση το 1991. Μετά τη βασική εκπαίδευσή του, ειδικεύτηκε στο θαλάσσιο πόλεμο και άρχισε να ταξιδεύει ανά τον κόσμο.
"Έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες με το Ναυτικό", λέει. "Ασία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τον Ειρηνικό και τη Μέση Ανατολή. Περιμένω την ευκαιρία να ταξιδέψω στην Ευρώπη και, μάλιστα, την Ελλάδα".
Ο κυβερνήτης Σταυρίδης θεωρεί το Πολεμικό Ναυτικό εξαιρετικό εργοδότη.
"Σήμερα δεν υπάρχει καλύτερος εργοδότης από το Πολεμικό Ναυτικό", τονίζει.
"Το Ναυτικό προσφέρει πολλές επιλογές, μονιμότητα και εκπαίδευση πρώτης κατηγορίας που κάνει την καριέρα σου εξαιρετικά ανταποδοτική. Για παράδειγμα, εμένα το Πολεμικό Ναυτικό με βοήθησε να αποκτήσω δύο Πτυχία Master".
Ο ομογενής ανώτατος αξιωματικός ενδέχεται να είναι ο πρώτος κυβερνήτης αυστραλιανού πολεμικού σκάφους ελληνικής καταγωγής.
"Δεν γνωρίζω", λέει. "Αυτό που γνωρίζω είναι, ότι οι Έλληνες που έχουν καταταγεί στο Ναυτικό υπηρετούν με μεγάλη υπηρηφάνεια.«Το Ναυτικό σέβεται απόλυτα την πολιτισμική καταγωγή μου και, προσωπικά, τιμώ την ελληνική γλώσσα, τα ελληνική ήθη και έθιμα. Η θρησκεία μου είναι, επίσης, σημαντική για εμένα και το Ναυτικό την αποδέχεται".
Μετά την προαγωγή του σε κυβερνήτη, ο κ. Σταυρίδης εγκαταστάθηκε στην Πέρθη, πρωτεύουσα της Δυτικής Αυστραλίας, όπου ελλιμενίζεται το πλοίο του. Αλλά εντός του Αυγούστου το σκάφος και το πλήρωμά του θα ταξιδέψει στο Ντάργουϊν και στη Νοτιοανατολική Ασία για να πάρουν μέρος σε πολυεθνικές ασκήσεις.
Συγχαρητήρια εκφράζουμε στον Κυβερνήτη Σταυρίδη και την οικογένειά του και τον διαβεβαιώνουμε, ότι η προαγωγή του τιμά ολόκληρο τον Ελληνισμό της Αυστραλίας.
Οι ομογενείς, που ενδιαφέρονται να κάνουν καριέρα στο Πολεμικό Ναυτικό, ας τηλεφωνήσουν στον αριθμό 131901
neoskosmos

3 comments:

  1. "Φιάσκο η επένδυση στον Αστακό"
    Αντί τεράστιων επενδύσεων θέλουν το λιμάνι για να μεταφέρουν όπλα
    Του Α. Γιαννακόπουλου

    Στις αρχές της Άνοιξης κυβερνητικοί παράγοντες, όπως ο Παμπούκης
    και η Κατσέλη, πηγαινοέρχονταν στο Κατάρ για να εξασφαλίσουν
    συνεργασία στο λιμάνι του Αστακού.Πέντε μήνες μετά,τα σχέδια οδηγούνται σε ναυάγιο.
    Κι ενώ στην αρχή οι εκπρόσωποι του Κατάρ έλεγαν ότι θα υποστηρίξουν τη λειτουργία μονάδων παραγωγής φυσικού αερίου,τελικά αποκαλύπτεται,ότι στις προθέσεις τους είναι η κατασκευή μονάδας LPG, το οποίο είναι ρυπογόνο και ήδη η κυβέρνηση της χώρας αυτής καλείται από τον επόμενο χρόνο να πληρώσει μεγάλα πρόστιμα για τη ρύπανση του περιβάλλοντος.
    Οι υποσχέσεις για «χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» έμειναν στα λόγια, καθώς σύμφωνα με το οργανόγραμμα που περιήλθε σε γνώση των δημοτών του Αστακού, δεν θα υπερβαίνουν τις 140.
    Η θέση του λιμανιού θεωρείται ως στρατηγική σημασίας, καθώς βρίσκεται στο μέσον της διαδρομής από τα λιμάνια δυτικής Μεσογείου και της Αδριατικής προς τη Διώρυγα του Σουέζ .Τα τελευταία χρόνια επιδιώχθηκε να αποτελέσει μεγάλη εμπορευματική πύλη της χώρας.
    Η κυβέρνηση του Κατάρ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Αστακό από το 2008, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση, απέρριπτε τα σχέδια της βλέποντας ότι πίσω από τα πολλά πετροδολάρια κρύβονται άλλες επιδιώξεις,όπως η μεταφορά όπλων από τις ΗΠΑ σε χώρες της Μέσης Ανατολής και του Ισραήλ.

    http://kpdastakou.blogspot.com/2010/08/blog-post_08.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπα μπα ένας ξένος στο αυστραλέζικο ναυτικό!! Και μάλιστα κυβερνήτης!! Τι μου λέτε; Αναρωτιέμαι τι θα λεγόταν εάν εδώ στην Ελλάδα ένας ξένος γινόταν κυβερνήτης ελληνικού πολεμικού πλοίου; Ω ρε παιδί μου μαχαίρια που θα βγαίνανε! Και κάτι άλλο : όταν ένας Έλληνας διαπρέπει στο εξωτερικό οι Έλληνες δημοσιογράφοι, αλλά και ο κάθε Έλληνας κοκορεύεται. Εθνική περηφάνια το λέμε αυτό! Όταν κάποιος Έλληνας στο εσωτερικό έχει τις ικανότητες να διαπρέψει η όταν επιστρέφει από το εξωτερικό και θέλει να δώσει αυτά που έμαθε και να εργαστεί με τιμιότητα και αξιοπρέπεια του την πέφτουμε να τον κατασπαράξουμε! Και φερόμαστε σαν να θέλουμε να τον εξαναγκάσουμε να μπει και αυτός στη κομπίνα της πονηριάς, του κουτσομπολιού και της λούφας και το πώς θα τον ξεγελάσουμε και να τον κοροϊδέψουμε, διότι όποιος θέλει να εργαστεί τίμια στην Ελλάδα θεωρείται βλάκας και τον βάζουμε και στο περιθώριο! Ζήλια, φθόνος και χαιρεκακία δε λέγεται αυτό; Και κυρίως αμορφωσιά και τεράστια έλλειψη παιδείας (δεν εννοώ την εκπαίδευση που λαβαίνουμε στο σχολείο αλλά αυτή που λαβαίνουμε στην οικογένειά μας και τη βγάζουμε μετά και στη κοινωνία μας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φιλε κανεις λαθος πες μου απο που κινδυνευει η αυσταλια εχει διπλα της κανεναν εχθρο οχι αλλα για βαλε το μυαλο σου λιγο και σκεψου το και αυτο
    ο ρεγκινιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή