Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Το... μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ κατά των αγροτών.!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχει βαλθεί, με αφορμή την κρίση (ή «κρίση»;) να απορυθμίσει τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό, πλήττοντας τους πάντες. Νέο κατόρθωμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η αύξηση των εισφορών για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, αλλά και η μείωση των αποζημιώσεών τους. Η κυβέρνηση θέλει να τους γονατίσει. Και όλα αυτά με νομοσχέδιο για την ασφάλιση της γεωργικής δραστηριότητας, που κατατέθηκε λίγο πριν το κλείσιμο των εργασιών της Βουλής!
«Νέα έκπληξη για τον Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφο. Του αυξάνουν τις εισφορές, του μειώνουν τις αποζημιώσεις. Με άλλα λόγια, σου παίρνω τώρα τα σίγουρα, σου αφήνω για αύριο τα αβέβαια». Αυτή ήταν η τοποθέτηση της ΝΔ, δια της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Βασιλικής Τζότζολα. Θυμηθείτε και τα όσα γράψαμε για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας, εξέλιξη που θα «ρημάξει» τους ενυπόθηκους αγρότες.

Θέλουν να «τελειώσουν» με τη γεωργία
Είναι πλέον σαφές και διακηρυγμένο, ότι η ΕΕ επιθυμεί τη μείωση τη αγροτικής παραγωγής στα κράτη-μέλη της, για πολλούς λόγους. Θυμίζουμε εδώ ότι οι επιδοτήσεις θα σταματήσουν το 2013 και γρηγορότερα (τον ερχόμενο Οκτώβριο) για τους αγρότες των κρατών-μελών που δεν έπιασαν το όριο του 3% (πολλοί, μεταξύ τους και η Ελλάδα). Το κόστος των επιδοτήσεων, που ως «προστατευτικό» μέτρο δεν αρέσει στους νεοφιλελεύθερους, είναι ένας από αυτούς.
Όπως και η διάθεση των θιασωτών της παγκόσμιας διακυβέρνησης να μειώσουν την ανεξαρτησία των τοπικών κοινωνιών και να αυξήσουν την εξάρτησή τους (για να μπορούν να τις ελέγχουν) από συγκεκριμένες πηγές παραγωγής, επεξεργασίας και διακίνησης τροφίμων. Παράλληλα, κάποιοι θέλουν να μας υποδεικνύουν τι θα τρώμε και πότε… Τα μεταλλαγμένα ή γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα, περιμένουν στη γωνία να πάρουν τη θέση τους στα ράφια των υπεραγορών. Τα σκουπίδια (στην κυριολεξία) αυτά, είναι χαμηλού κόστους παραγωγής και σύμφωνα με όσους τα προωθούν, θα λύσουν το πρόβλημα της έλλειψης τροφής σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτός που ελέγχει την τροφή και το νερό, ελέγχει και την οικουμένη…

Νόμος-δολοφόνος στις ΗΠΑ
Το Codex Alimentarious είναι ένας ομοσπονδιακός νόμος-δολοφόνος, που δυστυχώς πέρασε στις ΗΠΑ το 2009. Προκάλεσε σφοδρές διαμαρτυρίες, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς υπονομεύει την ελευθερία του ατόμου να καταναλώνει τροφές της επιλογής του και της παραγωγής του. Φυσικά, οι θιασώτες της παγκοσμιοποίησης είχαν προειδοποιήσει για τις ανήθικες προθέσεις τους από το 1963, με τη δημιουργία της διακυβερνητικής επιτροπής γνωστής ως «Codex Alimentarious Commission», που στο πλαίσιο της κοινής δράσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Οργανισμού Τροφών και Γεωργίας του ΟΗΕ, μας υπεδείκνυε και μας υποδεικνύει πως και τι θα τρώμε.
Η αρχική δικαιολογία ήταν ότι «τα τρόφιμα που τίθενται στην αγορά για τοπική κατανάλωση ή εξαγωγή πρέπει να είναι ασφαλή προς βρώση και καλής ποιότητας» και ότι «τα τρόφιμα δεν πρέπει να φέρουν τους νοσογόνους οργανισμούς που θα μπορούσαν να βλάψουν τα ζώα ή τα φυτά στις χώρες εισαγωγής».
Υπόψη: η εφαρμογή των κανονισμών της Επιτροπής, είναι από τον Ιανουάριο του 2010 υποχρεωτική για τα κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου! Οι δε «κανονισμοί» που αργά ή γρήγορα θα φέρει και ήδη εφαρμόζονται στις ΗΠΑ (έκθεση τροφίμων σε ακτινοβολία), θα έχουν τρομακτικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και θα μας καταστήσουν δεσμώτες μιας λογικής, που δεν αρμόζει σε ελεύθερους ανθρώπους.

Προωθούν την παγκόσμια διακυβέρνηση
Μην τρέφετε αυταπάτες: πρόκειται για μια εξέλιξη που ευνοεί μόνο τις μεγάλες πολυεθνικές βιομηχανίες τροφίμων και αυτές που παράγουν «εγκεκριμένες» μεταλλαγμένες (εκεί φτάσαμε) τροφές που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Αυτοί είναι που επιθυμούν να μας επιβάλλουν τα προϊόντα τους, να μας στερήσουν από τις γηγενείς και τις εναλλακτικές πηγές τροφίμων.
Τα χωράφια μας; Θα χρησιμεύσουν για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών και ίσως και για την παραγωγή βιοκαυσίμων. Θα ερημώσει, αν εξελιχθούν όλα αυτά η ελληνική ύπαιθρος; Ναι, αναμφισβήτητα, ενώ θα απειληθεί και η δημόσια υγεία. Η συγκέντρωση σε μεγάλα αστικά κέντρα και η ομογενοποίηση της διατροφής, συνεισφέρουν τα μέγιστα στον έλεγχο του πληθυσμού από την παγκόσμια διακυβέρνηση.
Αυτή που προωθεί μετά μανίας η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.
Νίκος Χιδίρογλου

1 comments:

  1. Καινούρια εφεύρεση γιά να τα πάρουν από τους αγρότες.
    Όσοι έχουν βγάλει άδεια γιά νερό πριν από πολλά χρόνια πρέπει να τις ανανεώσουν που σημαίνει να στάξουν 1500 ως 2000 ευρώ και με τα πρόστιμα, αν δεν το μαντέψουν... πάνω από 3000 ευρώ.
    Το καινούρια μας πολίτευμα είναι η Σοσιαληστεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή