Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Για περάστε, για περάστε.! ΔΕΗ σε τιμή ευκαιρίας.!

Η έκφραση Qui Bono είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην νομική επιστήμη αλλά και την εγκληματολογία. Σημαίνει στα λατινικά "ποιος επωφελείται" και υποδεικνύει προς τα πραγματικά συμφέροντα πίσω από συγκεκριμένες πράξεις.
Ίσως τώρα, που η κυβέρνηση έχει μπει για τα καλά στον δρόμο της Τρόικας, θα έπρεπε να αναρωτηθεί: Ποιός τελικά επωφελείται από όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί;
Ποιος επωφελείται από την άνευ όρων παράδοση των ελληνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών στα χέρια πολυεθνικών, αρκετές από τις οποίες έχουν ως βάση χώρες που πίεσαν την χώρα μας να υποταχθεί στο ΔΝΤ;
Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από την τροπή που δείχνουν να παίρνουν τα γεγονότα και στο θέμα της ΔΕΗ, το οποίο το πρωί της Πέμπτης έγινε αντικείμενο ειδικής κυβερνητικής σύσκεψης.
Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, πίσω από τα ...Μπιρμπιλωτά "γλυκά λόγια" περί δήθεν ...ανταγωνισμού και ...πτώσης των τιμών υποκρύπτει μία ακόμη περίπτωση ξεπουλήματος ενός ακόμη "φιλέτου" της περιουσίας του ελληνικού έθνους.
Απ' ότι φαίνεται εκεί ακριβώς οδηγεί η κατάτμηση της ΔΕΗ σε υποοργανισμούς.
Για μία ακόμη φορά οι κερδοφόρες δραστηριότητες μίας ΔΕΚΟ θα ξεπουληθούν, και ο ελληνικός λαός, θα μείνει αμανάτι με ένα στρατό υπαλλήλων που μόνο θα κοστίζει.
Συνήθης τακτική των εγκεφάλων του ... νεοφιλελευθερισμού, που με αυτό τον τρόπο απαλλοτριώνουν τα περιουσιακά στοιχεία των εθνών.
Η πράσινη - σοσιαλιστική για όσους το ξεχνούν - κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρεται να είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και σε αυτόν τον τομέα, καθώς σύμφωνα με αναφορές "δεν συζητούν το αν αλλά το πώς", υπό την πίεση της τρόικας, η οποία πιέζει για την πώληση τουλάχιστον του 40% της ΔΕΗ.
Την ίδια στιγμή, οι ..."συνδικαλιστές" φαίνεται να είναι αποφασισμένοι - και αυτοί - να φτάσουν στα άκρα, καθώς ακόμη και πράσινα στελέχη έφτασαν σε σημείο να στέλνουν μαζικά sms στα κινητά των βουλευτών του Κινήματος, με τα οποία τους προειδοποιούσαν, ότι είναι διατεθειμένοι να ματώσουν!.
Ξέρετε πόσο επικίνδυνο είναι το τέρας όταν ξεψυχάει;
Άλλο τόσο επικίνδυνοι είναι και οι ..."συνδικακαλιστικοί" προστάτες - εργατοπατέρες όταν θίγονται τα ..."κεκτημένα" τους.
Εν προκειμένω, ο λόγος περί του αργόμισθου "εργατοπατέρα" της ΔΕΗ Κυρίου Ν. Φωτόπουλου, ο οποίος ΔΕΝ δουλεύει ούτε μία ώρα τη μήνα ...ελέω "συνδικαλισμού".
Γι' αυτό και "κόπτεται" ο ...χριστιανός και απειλεί με κατέβασμα των διακοπτών, αφού αν η ΔΕΗ λ.χ. αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς, θα πρέπει να δουλέψει - όπερ αδύνατον - ή να απολυθεί.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου