Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Αρχίζει νέος εμφύλιος!..

Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα μόνο σε μεγάλο ψυχιατρείο θα μπορούσαν να συμβούν!..
Μία κοινωνική ομάδα, οι φορτηγατζήδες – δικαίως ή αδίκως – αιχμαλωτίζουν όλους τους Ελληνες και καταδικάζουν σε μαρασμό μια ολόκληρη χώρα… Αδιαφορώντας για την εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών αλλά και για την καταστροφή ολόκληρης της Ελλάδας!..
Αγνοώντας και την (κατά το Σύνταγμα) επιστράτευσή τους, οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων ανακοίνωσαν ωμά χθες: "Αγνοούμε και την επιστράτευση αλλά και τις όποιες παροχές που μας υπόσχεται η κυβέρνηση και συνεχίζουμε τον αποκλεισμό"!..
Οι συνέπειες είναι απίστευτες! Βουλιάζει ο Τουρισμός, η πρώτη πλουτοπαραγωγική πηγή αυτού του τόπου. Σταμάτησε η οποιαδήποτε κίνηση των τουριστών – Ελλήνων και ξένων – ξενοδοχεία βάζουν λουκέτο, παραγωγοί βλέπουν τα προϊόντα τους να σαπίζουν, αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ από τρόφιμα.
Και το χειρότερο: Διασύρεται ανεπανόρθωτα η Ελλάδα στο εξωτερικό! (Και τουριστικά και πολιτιστικά…).
Η σύγκρουση που θα ακολουθήσει μεταξύ των φανατισμένων φορτηγατζήδων και της ελληνικής κοινωνίας θα είναι μεγάλη και επικίνδυνη.
Ουσιαστικά κηρύσσεται ένας νέος εμφύλιος πόλεμος!
Ας δούμε όμως τα υπέρ και τα κατά όσων οδήγησαν σ’ αυτή την επικίνδυνη κρίση…Ναι, σίγουρα με το άνοιγμα των "κλειστών επαγγελμάτων" ελαττώνεται η αξία της περιουσίας των ιδιοκτητών φορτηγών. Το κυβερνητικό μέτρο, όμως, ανοίγματος των επαγγελμάτων είναι αναγκαστικό. Πέραν του αναχρονιστικού του μέτρου που ισχύει μέχρι σήμερα, και η Ευρωπαϊκή Ενωση μας επιβάλλει να το καταργήσουμε…
Ανοιχτά, λοιπόν, όλα τα επαγγέλματα.
Από την άλλη πλευρά δεν θα πρέπει να παραγνωρίσουμε και την εξίσου μεγάλη ευθύνη για τη σημερινή σύγκρουση που φέρει η κυβέρνηση. Οχι ότι δεν είναι δίκαια και αναγκαστικά τα μέτρα με τα οποία καταργεί τον θεσμό των "κλειστών επαγγελμάτων".
Αλλά διότι χρειαζόταν άλλη τακτική και άλλη μέθοδος.
Αυτονμόητο, λοιπόν, ότι πριν από το απότομο… "απεφασίσαμεν και διατάσσομεν" ήταν απαραίτητη η προετοιμασία των ενδιαφερομένων, μια προσπάθεια να τους "γλυκάνει" τη σκληρή απόφαση με ανταποδοτικά μέτρα (φορολογικά και άλλα), όπως αφήνοντας ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να "χωνέψουν" σιγά – σιγά το μέτρο.
Και εδώ ακριβώς υπάρχει η μεγάλη κυβερνητική ευθύνη.
Γεγονός όμως τώρα είναι η μεγάλη σύγκρουση αφιονισμένων απεργών και της ελληνικής κοινωνίας, που δεν φταίει σε τίποτα…
Και το χειρότερο: Κανείς δεν γνωρίζει σ’ αυτόν τον ταλαίπωρο τόπο τι μέρα μας ξημερώνει!..

3 comments:

  1. Ψάξε λίγο τα στοιχεία, ο τουρισμός έχει μείωση 30% κάθε χρόνο τα τελευταία 3-4 χρόνια ή 76+% σε 3 χρόνια.
    Η κυβέρνηση με τους γερμανούς κατέστρεψαν την φήμη της ελλάδας, όλοι στο εξωτερικό μας θεωρούν χρεοκοπημένους, οι υπάλληλοι των αεροπορικών εταιριών συμβουλεύουν τους πελάτες τους να μην ταξιδεύουν στην ελλάδα γιατί μπορεί να χρεοκοπήσει και δεν θα μπορούν να γυρίσουν πίσω.

    Οι φορτηγατζήδες έχουν 1000% την υποστήριξη μας γιατί δεν έχουμε δει τίποτα καλό από το άνοιγμα των επαγγελμάτων, π.χ. απατεονοτηλεφωνία, καρτελ σουπερ-μαρκετ αντι για μπακάλικα, κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριε 01 Αυγούστου 2010 11:02 π.μ

    Την φημη της Ελλαδας κατεστρεψαν οι τρομοκρατες , οι αναρχικοι, οι απεργοι, οι καταληψιες..
    Αν ακομη δεν πτωχευσαμε για να βγουν κατι μιαλομενοι σας κι εσενα στους δρομους ειναι γιατι παιρνουμε δανεικα να πληρωσουμε τον μισθο σου, τα καυσιμα , ρτις εισαγωγες μας.
    Αν το πειραμα αποτυχει , μην ανησυχεις ολοι θα μας εγκαταλειψουν.Θα γινουμε Καμπουτσεα και μετα οταν και οι πετρες θα εχουν καταλβει τα παραμυθια των συνομωσιων, των ξενων εκμεταλλευτων και ολα τα σχετικα που γραφει καθε μερα ο Ριζοσπαστης και τα δηθεν πατριβωτωτικα μετωπα ..τοτε θα ξεκινησουμε απο τη αρχη..
    Χαιρε
    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aνόητε δημοσογραφίσκε εξακολουθείς εσύ και το μισθωμένο σινάφι σου να κάνετε την νύχτα μέρα αλλά μάταια,κανείς δε σας λαμβάνει υπόψιν και το μόνο που καταφέρνετε είναι να εκτίθεστε.
    Μιλάς για χρεοκωπία και καταστροφή αυτής της χώρας απο μια σκληρά εργαζόμενη ομάδα ελλήνων και σε ερωτώ και εγώ με τη σειρά μου,αν οι φορτηγατζήδες είναι η καταστροφή της χώρας τότε αυτοί που επικύρωσαν το αισχρό μνημόνιο τι είναι; Αυτοί που αλυσοδέσανε το παρόν και το μέλλον αυτής της χώρας τι είναι;Aυτοί που επιτρέπουν στους τούρκους να κάνουν βόλτες έξω απο το σούνιο(σε αποσταση βολής απο το αντρο της δημοκράτιας σας) τι είναι;
    Λες και άλλα ωραία φαιδρά αλλα τι να πρωτοθυμηθώ,μιλάς για καταστροφή του τουρισμού και άλλα παρόμοια και σε ξαναρωτώ,αυτοί που αποφάσισαν τον χρόνο εφαρμογής των εντολών τους δεν έχουν ευθύνη,θα χάλαγε ο κόσμος αν έπαιρναν τις αποφάσεις τους ένα μήνα αργότερα η νωρίτερα; Επιπλέον για ποιά μείωση του τουρισμού μιλάς όταν και αυτός ο χρυσοφόρος άλλοτε τομέας έχει ήδη περάσει στα χέρια των μεγάλων αλυσίδων ξενοδοχείων και των all inclusive προγραμμάτων;
    Μήπως θές μία ακόμη ανεξάρτητη ομάδα επαγγελματιών να γίνει και αυτή δούλος των αφεντικών σου; Eίναι τυχαίο που η απελευθέρωση των αδειών γίνεται τώρα που λόγω cosco στον πειραιά θα εκτόξευθεί η σχετική δραστηριότητα και τα αφεντικά σου ΔΕΝ θέλουν να πληρώνουν τις άδειες που χρόνια ολόκληρα πλήρωναν οι νταλικέριδες,μήπως θές να τους δεις από ανεξάρτητους επαγγελματίες υπαλλήλους των 1.000 για τα αφεντικά σου;
    Oσο για τους ευσεβείς πόθους σου να δεις τους έλληνες να αλλητρώγονται και να κάνουν εμφύλιο όπως λες σου απαντώ ότι δε θα σας κάνουμε την χάρη,λογαριάζετε χωρις τον ξενοδόχο(επίκαιρο λόγω εποχής),ακόμα και αν ταλαιπωρηθούμε απο την απεργία συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους,σήμερα είναι αυτοί ,αύριο κάποιοι άλλοι και μεθαύριο όταν δεν θα έχει μείνει τίποτα όρθιο σε τούτη τη χώρα θάναι αργά για αντιδράσεις.
    Υ.Γ. Μήπως σε ενόχλησε το ότι αντί να ανεμίζουν τις σημαιούλες της κομματοκρατίας ανεμίζουν περήφανοι ελληνικές σημαίες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή