Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Όταν η ..."ψευτοκουλτούρα" ξεπερνάει τη γελοιότητα.!

Το περιμέναμε κι' αυτό...

Ότι θα βρισκόταν - έστω και λίγοι - "προοδευτικοί ψευτοκουλτουριάρηδες" που θα ...πρότασσαν πρώτοι απ' όλους τα ..."στήθη" τους, προκειμένου να υπερασπισθούν την απεργία των φορτηγατζήδων, οι οποίοι σημειωτέον, διαθέτουν άδειες Δημοσίας Χρήσεως που τις προμηθεύτηκαν βεβαίως από το ...κωλο-Δημόσιο ατελώς, και εν συνεχεία το ίδιο το "κράτος" τους έδωσε το δικαίωμα να τις ...μοσχοπουλήσουν και να λύσουν δια βίου το οικονομικό τους πρόβλημα.
Όταν όμως λάμβαναν τις άδειες από το ..."δημόσιο" - περιχαρείς όντες - δεν μπήκαν στον κόπο να κοιτάξουν όχι μόνο τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την χορήγηση αυτής της μορφής των αδειών, αλλά ούτε και στη συνέχεια φρόντισαν - μάλλον δεν τους βόλευε - να ενημερωθούν για το τί εστί ..."Δημοσίας Χρήσεως" με την ευρεία έννοια του όρου.
Τώρα στήσανε "χορό" κατά μήκος των εθνικών οδών, και παρά την απαγόρευση της τροχαίας, τα θηριώδη βυτιοφόρα τους και σε ένειξη "παλικαρισμού" γράφουν και το ...Σπαρτιατικό "Μολών Λαβέ", ενώ όταν η κυβέρνηση τους καλεί στη ...μάχη, το παίζουν αρρωστιάρικα ψοφήμια (Γιώτα Πέντε)...
Ελληναράδες του κώλου (όσοι εξ αυτών)...
Και βέβαια αυτοί οι ..."προοδευτικοί ψευτοκουλτουριάρηδες" - που κόπτονται για τα "δικαιώματα" των φορτηγατζήδων - είναι οι ίδιοι που προφανώς και να πλήττονται περισσότερο από την συνέχιση αυτής της απεργίας, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει για τους αυτόκλητους συμπαραστάτες και υπερασπιστές του ...κώλου.
Τέτοια υποκείμενα βεβαίως βρίσκονται σε όλους τους χώρους.!
Μου θυμίζει κάποιες περιπτώσεις όπου κάποια δικηγοράκια προκειμένου να αρπάξουν ένα κοψίδι δημοσιότητος τρέχανε - άνευ αμοιβής παρακαλώ - για να αναλάβουν την υπεράσπιση τινών εκ των ..."ευπατρίδηδων" πλην σφόδρα ανθελληνικών κουκουλοφόρων έξω από το μέγαρο της ΓΑΔΑ...
Αυτό το Ελληνικό κράτος - μπουρδέλο λοιπόν, είναι το ίδιο που συνεχίζει εν έτει 2010 και κρατάει - ακόμη - "κλειστά επαγγέλματα" εν είδει μονοπωλιακού καρτέλ. Αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοτυπία που προηγούμενο δεν υπήρξε ΠΟΥΘΕΝΑ. Ούτε στα τριτοκοσμικά κράτη.
Μεγάλη βεβαίως ευθύνη γι' αυτό, φέρουν και οι κυβερνήσεις της Δεξιάς, οι οποίες δεν είχαν τα κότσια (ή γκογκόφια αν προτιμάτε) να τα βάλουν με τις ..."συντεχνίες".
Θα μου πείτε πως έβρισκαν πάντα απέναντί τους, τους αριστερούς πρωτίστως αλλά και τους πράσινους ..."πατριώτες", αλλά αυτό για μια κυβέρνηση - όταν θέλει να λέγεται κυβέρνηση - ελάχιστη σημασία έχει.
Όταν θέλεις να περάσεις ένα νομοσχέδιο, το περνάς, κι' αν χρειασθεί, σπας και μια ντουζίνα πλευρών των ..."αντιφρονούντων" και το θέμα λήγει εκεί.
Αλλά βλέπετε εδώ στο Ελληνικό κράτος - μπουρδέλο, πρώτα οι κυβερνώντες μετράνε το γαμημένο το πολιτικό κόστος και όχι τα οικονομικά ...κόστη.!
Τώρα - λέει - ότι από την απεργία των φορτηγατζήδων πλήττεται καίρια και ο ...Τουρισμός.
Για ποιόν τουρισμό κάνετε λόγο ρε ..."Έλληναράδες";
Όταν εσείς οι ίδιοι εκμεταλλευόμενοι την δίψα του ...τουρίστα, τού πουλάτε το μισό λίτρο νερό 1.000 δραχμές, όταν την ίδια στιγμή το χρεώνεσθε 16 λεπτά;
Για ποιόν τουρισμό μιλάτε ρε ..."θιγόμενοι" όταν πουλάτε στον ...τουρίστα μια χωριάτικη σαλάτα στην τιμή ενός πλήρους ...γεύματος στο Hilton;
Δεν μπορείτε να πουλάτε στους μαλάκες τους τουρίστες σανδάλια τύπου Ιάσωνος εν Αργοναυτική εκστρατεία στην τιμή ενός πανάκριβου ζεύγους γυναικείων γοβών τύπου ... Valentino.!
Λοιπόν, κόφτε το κι' εσείς, γιατί πολλά σας έχω μαζεμένα.
Ok???

2 comments:

  1. Συγχαρητηρια Συγχαρητηρια Συγχαρητηριας στον αρθρογραφο και τον κο Γιανιωτη που εχει το θαρρος να δημοσιευη καθε αποψι.
    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή