Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Ρε μπας και ο Jeffrey θέλει να δει τα νησιά μας για τελευταία φορά;

Δεν μπορώ να καταλήξω σε κανένα συμπέρασμα, παρά τις καλές (!) προθέσεις που ...τρέφω προς τον κατ' επίφαση "πρωθυπουργό" - ανδρείκελο του ΔΝΤ mr. Jeffrey Chad-Mineiko-Papandreou.

Αν όχι κάθε μέρα, τουλάχιστον κάθε βδομάδα αλλάζει τα Ελληνικά νησιά σαν τα ..πουκάμισα και συμπεριφέρεται ως ..."κονομημένος" τουρίστας.
Η σύμπτωση βεβαίως, είναι ότι τα συνδιάζει και τα δυο.
Και τουρίστας είναι στη χώρα μας - καθόσον αμερικανοτραφής - , αλλά και κονομημένος σφόδρα είναι.
Το ότι είναι κονομημένος, μη νομίσετε ότι έκλεψε τον δημόσιο κορβανά. Απλά ο περί ου ο λόγος (δείτε εδώ) από μικρό παιδί είναι στη βιοπάλη.
Από τα 16 του είναι μέσα στην ...ταλαιπώρια αυτό το ...παιντί.
Τί υλοτόμος (σε ποιά δάση άραγε) δούλεψε.!
Τί σε βενζινάδικο δούλεψε.!
Τί οδοκαθαριστής δούλεψε.!
Έκανε κι' άλλα επαγγέλματα μεταξύ των οποίων να...δουλεύει κι' εμένα.
Δεν μιλάω για σας, γιατί εσείς είστε ..."ξιουράφια", αφού του δώσατε κοντά στο 50%. Για τον εαυτό μου μιλάω.
Ένα πράγμα όμως με ανησυχεί βαθύτατα...
Γιατί αυτή η - εξάρτηση τη λέω εγώ - επιμονή του με τα Ελληνικά νησιά;
Μήπως σκέπτεται να τα δώσει στον απέναντι Οθωμανό και λέει, ας πάω τώρα που δεν χρειάζεται και διαβατήριο γιατί αργότερα ...δεν ξέρουμε.!
Το έχει βάλει ...αμέτι μουχαμέτι αυτό το παιντί να αποκτήσει το χρώμα της επιδερμίδας των εν Ελλάδι λαθροφερμάτων κι' αυτό φυσικά το επιτυχάνει χάρις στο κανό (που δεν λέει να φέρει τούμπα) και τα άνευ ουδεμιάς περισκέψεως μπάνια, δίκην θαλασσολύκου Ιουλίου Βέρν.
Αγαπητοί φίλοι...
Πριν προλάβετε και με χαρακτηρίσετε - όπως εσείς γουστάρετε - θα σας παραθέσω τους προβληματισμούς και τις εύλογες απορίες κάποιων φίλα προσκείμενων προν αυτόν Κυριακάτικων εντύπων, με τα οποία συμφωνώ απολύτως.
"...Εύλογη απορία αλλά και δυσθυμία προξενεί στους πιστωτές μας για το πώς είναι δυνατόν ο Έλληνας πρωθυπουργός της παραλίας να κάνει κανό την ώρα που η Ελλάδα φλέγεται από τα προβλήματα...";
Επόμενος σταθμός η Πάρος, όπου θα παραμείνει μέχρι τις ...20 Αυγούστου και βλέπουμε.
Φυσικά εκεί θα κουβαληθεί και το υπόλοιπο ..."υπουργικό συμβούλιο".
Οποία σύμπτωσις.! Εκεί έχει και το ανάκτορό του ο φτωχός σοσιαληστής ...Ραγκούσης.
Μένει να δούμε αν θα πάρουν κανέναν λαθρομετανάστη - φέρμα μαζί τους, ή θα τους αφήσουν αμανάτι για μας τους μαλάκες.
Μ' αρέσει που κάποια ΜΜΕξαχρείωσης μιλάνε για επικείμενο ...ανασχηματισμό και για την ...ομιλία του στη ...ΔΕΘ.!
Ποιό ανασχηματισμό; Μήπως θυμάται ποιούς έχει στους Υπουργικούς θώκους; Μόνο τον Πάγκαλο και τον Βενιζέλο θυμάται αυτός, αλλά φρόνισε νωρίς να τους ...ξεφορτωθεί αφού τον έναν τον τοποθέτησε ...αντιπρόεδρο (μη χέσω) και τον άλλο στο υπουργείο των εξοπλιστικών προμηθειών. Τίποτε τελικά δεν είναι τυχαίο.
Ώρες - ώρες τρελαίνομαι και αναρωτιέμαι.
Μα καλά ρε ...Έλληνα, πόσο μαλάκας μπορείς να γίνεις ακόμη; Για τον εαυτό μου μιλάω μεγάλε. Μη σε πιάνει ο ...πράσινος "πατριωτισμός" και ωρύεσαι σαν υστερικός.

8 comments:

  1. Το www.pasok.tk ειναι εδω, ενωμενο δουνουτου. Και κάντε οικονομια στο παραπανω site, αντι να τα δινετε σε videoclub.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τωρα δουλευει σφουγκοκωλαριος των αφεντικων του. Με μυστικοσυμβουλους το Νικ και τον Αντυ. Μια ζωη στα σκατα. Μια αξιοπρεπη δουλεια δε θα βρει ποτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Μα καλά ρε ...Έλληνα, πόσο μαλάκας μπορείς να γίνεις ακόμη;" έτσι γράφεις κάπου στο κείμενό σου Γιαννιώτη....αυτούσιο το επαναλαμβάνω.Σύ είπας.
    Λοιπόν όταν μπΑίνω σε ενα μπλογκ που λέγεται Γιαννιώτης και μου δείχνει φάτσα κάρτα ένα τζαμί ...τι ὰλλο να πει κανείς; .. Οχι οθωμανοί ..αλλα τουρκαλβανοί θα μας γ..... και πάλι!!! "Μα καλά ρε ...Έλληνα, πόσο μαλάκας μπορείς να γίνεις ακόμη;" έτσι γράφεις κάπου στο κείμενό σου ,! ΠΡΟΤΑΣΗ να το αλλαξεις και να βάλεις το Μπιζάνι το τον Διονύσιο τον Σκυλόσοφο τους Σουλιώτες τον Κατσαντώνη και τον Σπύριο Μήλιο! ή το Θέατρο της Δωδώνης ..δεν αντέχω αλλο πασαλίκι στην Ήπειρο! Όχι τζαμια έλεος πια..με τα τζαμιά στα Γιάννενα! και τα Grand Saray! OYST! Ξυπνάτε!!! Πατριώτες εκτος αν το θέλετε πάλι να λειτουργήσει....σε αντιστάθισμα της χάλκης ..που θα έλεγε και ο Καρά- Τζαφέρ!
    ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ.
    Υ.Γ.Σημειώνω για όποιον δεν το κατάλαβε..ΔΕΝ ΒΡΙΖΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άκου αγαπητέ φίλε 5:52 μμ.
    Για την ...ιστορία έχω να σου πω ότι εκεί που βρίσκεται σήμερα το Φετιχιέ τζαμί, ήταν χτισμένος ο βυζαντινός ναός του Αρχάγγελου Μιχαήλ χτισμένος μεταξύ 1205 και 1215.
    Το τζαμί και γενικά το κάστρο, είναι το σήμα κατατεθέν των Ιωαννίνων και είναι γεγονός ότι τώρα τελευταία κάποια ρετάλια πάνε να εκμεταλλευθούνε οικονομικά και δήθεν "πατριωτικά" την παρουσία του.
    Μιλάω για τους πάσης φύσεως διοργανωτές του κώλου, που θέλουν να προκαλούν πάντα με τις δήθεν "ευαισθησίες" τους.
    Αυτοί που κάνουν κριτική- και δεν αναφέρομαι σε σένα - για ένα τζαμί κτισμένο το 1611 και "ανακαινισμένο" το 1795 από τον Αλή, καλά θα κάνουν να κοιτάξουν τα τζαμιά που πρόκειται να ανεγερθούν ΣΗΜΕΡΑ και μάλιστα σε Ελληνικά και ιστορικής σημασίας τοποθεσίες κ.λ.π.
    Το συγκεκριμένο τζαμί ηλικίας περίπου 300 ετών είναι η ιστορία της πόλης Ιωαννίνων με τους θρύλους, τις παραδόσεις, τις κυρά Φροσύνες κ.λ.π.
    Ας μη λέμε πολλά...
    Είναι πάρα πολλά....
    Φτάνει να σου πω ότι σε πάρα πολλές πόλεις της χώρας είναι κτισμένα κάστρα κυρίως Ενετών που όχι μόνο τα "πείραξαν" αλλά τα φωταγώγησαν κιόλας, γιατί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας της κάθε πόλεως.
    Πέραν αυτών έχω να σου πω για παράδειγμα ότι ακόμη και το κράτος των Ίνκας διατηρεί εις ανάμνησιν οτιδήποτε κατασκευάσθηκε από τους Ισπανούς κατακτητές.
    Στο νησί των Ιωαννίνων για παράδειγμα (αυτό είμαι βέβαιος πως το γνωρίζεις) υπάρχει το σπίτι του Αλή πασά, πολύ καλά διατηρημένο από την αρχαιολογική υπηρεσία και μάλιστα στο δάπεδο υπάρχει και η τρύπα από την αφαίρα που σκότωσε τον Αλή Πασά.
    Επίσης υπάρχουν στο νησί εκκλησίες που χρησίμευσαν και ως κρυφά σχολειά και τις οποίες σεβάστηκε ο Αλής, εν αντιθέσει με τα σημερινά ρετάλια που πάνε και κατουράνε στα σκαλιά των εκκλησιών όπως για παράδειγμα στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών (υπάρχει ειδική ανάρτηση πιο κάτω).
    Γιατί δεν γκρεμίζουν τα κάστρα των Ιπποτών στη Ρόδο κ.λ.π. ή λ.χ. το γεφύρι της Άρτας, στο οποίο σύμφωνα με την παράδοση δούλεψαν Τούρκοι εργάτες με Έλληνα πρωτομάστορα που ήθελε (η παράδοση) να θυσιάσει τη γυναίκα του για να στεριώσει.
    Μην μας επηρεάζει μια εικόνα που απλά σήμερα είναι ένα σύμβολο και τίποτε περισσότερο.
    Μας πειράζει για πράδειγμα το τζαμί των Ιωαννίνων, ενώ με άνεση μπορούμε να κρατάμε κρεμασμένο στην πόρτα μας το σφυροδρέπανο που η θύμισή του και μόνο θα έπρεπε να μας κάνει ...Τούρκους.
    Το τζαμί που αντανακλά την Γιαννιώτικη ιστορία πειράζει;
    Ή μήπως φοβούνται κάποιοι ότι θα ..."ασπασθούμε τον οθωμανισμό;
    Μην τρελαθούμε τελείως...

    gianniotis

    YG Ρίξε και μια ματιά εδώ http://ioannina360.com/449/to-tzami-aslan-pasa-sto-kastro-ton-ioanninon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά ΕΙΧΕ σχέδιο ο μπαγάσας ο Παπανδρέου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με τον συντάκτη του κειμένου. Ορισμένα μνημεία όπως το τζαμί είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την πόλη των Ιωαννίνων. Η ομορφιά της, ο μυστικισμός που αποπνέει η πόλη και η ατμόσφαιρά της - γύρω από την λίμνη - οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από τα ιδιαίτερα μνημεία της.
    Η φωτογραφία που έχει ο gianniotis στην σελίδα του θα την χαρακτήριζα απόλυτα πετυχημένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην Κρητη εμαθα οτι τον εραιναν με ροδοπεταλα,κομματοσκυλα του κερατα θα μου πειτε,αλλα εχει και η ξεφτιλα τα ορια της.
    Φυσικα στο ξενοδοχειο των 1.000 και κατι ευρω την ημερα που διεμενε,οι υπολοιποι θαμωνες που ειναι το ιδιο σκατα σαν κι αυτον τον υποδεχθεικαν θερμα.
    Για κατεβα ομως Γιωργακη και στα χαμηλα,να δουμε τι υποδοχη θα εχεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οτι γράφεις το γνωρίζω, καλά έκανες όμως και τα εγραψες ,ειναι όντως έτσι τα ιστορικά στοιχεία που αναφέρεις. Οι Ενετοί και οι Ισπανοί δεν εχουν σύνορα με τους ..Ινκας άσε που τους ξεπάστρεψαν όλους.Άλλωστε ούτε καν γλώσσα των Ινκας έχει σωθεί όλοι ισπανικά μιλανε).Εδω στη γειτονιά μας όμως ειναι αλλιώς!
    Οι αλβανοί όμως και οι τουρκοι =( τουρκαλβανοί) ειναι δίπλα μας(και δυστυχώς και εντος οι μέν...οι δέ όχι ακόμα! ).
    Αν έρθει ο επισκέπτης στα Ιωάννινα θα του πούμε όλη την ιστορική αλήθεια.Όμως όταν έχουμε να χειριστουμε πολιτικά - διπλωματικά κατάστάσεις για την Πατρίδα μας,έχει μεγάλη σημασία ποιά ιστορικά στοιχεία τονίζουμε(όχικρύβουμε).Ὸσο για τον αγώνα κατα τις ισλαμοποίησης και επανάκτησης της χώρας μας απο του εισβολείς λαθρομετανάστες που θέλουν τζαμιά ειμαστε σύμφωνοι.Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το θεμα που συζητάμε είναι ήσσονος σημασίας.Δείχνει ακριβώς ,αυτο που λέμε στο στρατό ..ακμαιότατον!Το ΗΘΙΚΟ να αντισταθούμε.
    Φρονώ ότι ιδιαίτερα σήμερα, ειναι κρίσιμο να τονίζουμε τα στοιχεία (που και εσυ και γω γνωρίζουμε)οτι αναδεικνύουν την Ελληνικότητα του χώρου,την ιστορία η λογική που λές ειναι τουλάχιστον αφελής.Τα τζαμιά ειναι καλά να μπούν σε κάποιο τουριστικό οδηγό των Ιωαννίνων,της Ηπείρου αλλα σε μια δημοσιογραφική προσπάθεια ενημέρωσης ,με πατριωτικές ανυσηχίες , καλό ειναι να λείπουν.Αυτη ειναι η γνώμη μου.
    ΘΑ ήταν ωραίο το θέατρο της Δωδώνης πάνω στο header. :-)
    Τόλμησε το, δοκίμασε το.
    Κόντρα στο ρεύμα της πεπατημένης λογικής.
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.
    Ζήτω η Α(Η)ΠΕΙΡΟΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

    ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

    Υ.Γ. το θέμα ειναι φυσικά και δεν εξαντλειται μεσα απο δω.Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή