Την ώρα που η κυβέρνηση επισφράγισε τη μεγάλη στροφή στην πολιτική της Αθήνας στο Μεσανατολικό, υποδεχόμενη τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου (πρώτη φορά στην Ελλάδα επίσημη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού), η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δια στόματος Δημήτρη Δρούτσα, αφού μίλησε μαζί του για σύσφιξη των σχέσεων και στον αμυντικό τομέα, μας είπε ότι... δεν τίθεται θέμα αλλαγής της εξωτερικής πολιτικής της χώρας (κάνανε επίτηδες και διαρροές πριν την επίσκεψη Νετανιάχου ότι ο Παπανδρέου μίλησε με Μουμπάρακ και Μαχμούντ Αμπάς, ενώ ο Δρούτσας μίλησε για... τουριστικά οφέλη)!
Και αυτό, λίγες ημέρες μετά τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων τράπεζας του Ιράν που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, παρά την προσπάθεια απόκρυψης του θέματος από το ελληνικό ΥΠΕΞ.
Ο Νετανιάχου λοιπόν, είδε επί δίωρο (!) τον Παπανδρέου στο Μαξίμου (έκλεισε το κέντρο και ταλαιπωρήθηκε ο κόσμος) και αποφάσισαν τη σύσταση μικτής επιτροπής για να εξετάσουν τα περιθώρια συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.
Ο Νετανιάχου... ικανοποιημένος, ο Γιωργάκης πέρα βρέχει
"Η σημερινή επίσκεψη προάγει τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και είναι η πρώτη από πολλές άλλες, για την ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα σε δύο αρχαίους λαούς, που έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους", είπε μετά τη συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι "οι δυο λαοί μας είναι έτοιμοι να συνεργαστούν σε σειρά από τομείς μεταξύ των οποίων ο τουρισμός και άλλες επενδύσεις. Μιλήσαμε για συνεργασία σε επίπεδα άμυνα και ασφάλειας γιατί πάνω από όλα θέλουμε μια ειρηνική Μέση Ανατολή. Ενημέρωσα τον κ. Παπανδρέου για τα βήματα που κάνουμε για απευθείας συνομιλίες με τους Παλαιστινίους. Ελπίζω αυτή τη συνάντηση να είναι η πρώτη πολλών άλλων μεταξύ των δύο αρχαίων λαών".
Και εξέθεσε τον κ. Παπανδρέου: "Συμφωνώ απολύτως με κάθε λέξη που είπε ο κ. Παπανδρέου, αν δεν συσφίξουμε τις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ θα ήταν κάτι αφύσικο"!
Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι "οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και Ισραήλ-Τουρκίας δεν θεωρούμε ότι είναι ανταγωνιστικές στις σχέσεις που αναπτύσσουμε εμείς με το Ισραήλ. Η περιφερειακή συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας για την καλή γειτονία, αλλά και για την επίλυση προβλημάτων στην περιοχή που είναι αρκετά".
Τον Νετανιάχου συνάντησε και ο Αντώνης Σαμαράς, επιβεβαιώνοντας τη σπουδή του αστικού πολιτικού κόσμου να υποβάλλει τα διαπιστευτήριά του στον επικεφαλής του εβραϊκού κράτους.
Θύμωσαν οι Άραβες
Η στροφή πλέον στην ελληνική πολιτική, που απομονώνει τη χώρα μας από τον αραβικό κόσμο, είναι παραπάνω από ορατή και αναμένεται να δημιουργήσει μεσοπρόθεσμα τεράστια γεωπολιτικά προβλήματα στη χώρα μας.
Ήδη, ο αραβικός Τύπος ξεσπαθώνει κατά της χώρας μας, με πύρινα άρθρα κατά της πολιτικής της χώρας μας.
elkosmos
Το Κ.Κ.Ε., οι μυστικές συμφωνίες με την Αλβανία και οι Τσάμηδες
-
Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες και πολυσυζητημένες περιόδους της νεότερης
ελληνικής ιστορίας είναι αναμφίβολα τα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
αλλά κα...
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου