Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Mπαμπά, μαμά, ΠΕΡΑΣΑ.!


Με τη ματιά του gaios...

Μπορεί η Διαμαντοπούλου να μην κατάργησε ακόμη τις εισαγωγικές εξετάσεις αλλά δεν έχει μεγάλη διαφορά αν περνάς σε κάποια ΤΕΙ της περιφέρειας με λευκή κόλλα…
Θα σπουδάσουν ακόμη και τύποι που έδειξαν ηρωισμό. Αυτοί που βγαίνοντας από την αίθουσα δήλωσαν με καμάρι… "δεν μου πήραν λέξη".
Από την άλλη, κυρία Βόζεμπεργκ, και τι θα γινόταν άν έμεναν εκτός των ΤΕΙ όλοι αυτοί; Θα βελτιώνονταν το επίπεδο της ελληνικής εκπαίδευσης; Τρίχες.
Μήπως όμως κάποτε πρέπει να σταματήσει, ρε παιδιά, η ..."ανάπτυξη" της περιφέρειας μέσω ιδρύσεως ΤΕΙ; Φτιάξτε επιτέλους στην περιφέρεια κάτι που να παράγει κάτι χρησιμότερο από ημικαταρτισμένους ανέργους εν αναμονή.
Αλλά πού να βολευτούν τόσοι διδάκτορες που βγαίνουν κάθε μέρα από τα πανεπιστήμια; Πρέπει να δημιουργούνται διαρκώς νέες έδρες.
Αν τέλος πάντων θέλετε να κρατήσετε σώνει και καλά τη σχολή Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος της Κοζάνης, τη σχολή Λογιστικής Πρεβέζης κλπ. εισάγετε τους φοιτητές χωρίς εξετάσεις να γλιτώσετε τα έξοδα για την επιτήρηση και για τη διόρθωση των γραπτών.
Μια λύση θα ήταν να δώσουν οι τοπικές κοινωνίες κίνητρα στους υποψήφιους. Δωρεάν σπίτι, τσάμπα φαγητό και… την κόρη τους.
Αλλά και αυτοί που κατάφεραν να αποτύχουν τι ανησυχούν; Δόξα τω θεώ υπάρχουν στην Ελλάδα ένα σωρό "κολέγια". Μπορούν να πάρουν ένα βρετανικό "πτυχίο" χωρίς να μάθουν ούτε μία λέξη στα αγγλικά.
Οι επιτυχόντες έχουν να αντιμετωπίσουν την πρόκληση να αποφασίσουν πια φοιτητική παράταξη θα τους εγγράψει στη σχολή. Ακόμα υπάρχει γραμμένο με σπρέι το σύνθημα που προσυπογράφουμε: "Γράψου μόνος σου, μπορείς".
Όσο για την ανεύρεση σπιτιού προς ενοικίαση, δεν έχουν καμία ελπίδα να τη βγάλουν φτηνά. Κάποιοι ιδιοκτήτες στη Θεσσαλονίκη περιμένουν με μία γκαρσονιέρα που νοικιάζουν να ζήσουν μια οικογένεια.
Η παιδεία είναι πολύ πιο προχωρημένη στην Αυστραλία. Καθηγήτρια γυμνασίου ζήτησε από τους μαθητές να παρουσιάσουν στην τάξη το σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης. Μάθε τέχνη κι άστηνε…
Εν κατακλείδι, παιδιά, όπου κι αν περάσατε διασκεδάστε το τώρα που μπορείτε. Γιατί όταν θα αρχίσετε να δουλεύετε θα καταντήσετε σαν εμάς. Να κρέμεστε από τα χείλη του εκάστοτε… Λοβέρδου.
Bookmark and Share

1 comments: