Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Βάπτιση με διατήρηση αμαρτιών;

Ότι η χώρα μας έχει τι τελευταία θέση στα θετικά πράγματα και την πρώτη στα αρνητικά είναι πασίγνωστο.Τελευταία στις επενδύσεις πρώτη στη γραφειοκρατία, τελευταία στη παραγωγικότητα πρώτη στη διαφθορά, τελευταία στην αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα πρώτη στη φοροδιαφυγή.
Λέει λοιπόν ο Γιώργος Παπανδρέου ότι είναι αποφασισμένος να αλλάξει πατόκορφα τη χώρα.
Να εξαλείψει την φοροδιαφυγή και την διαφθορά.
Γι’αυτό και είπε από τη Θεσσαλονίκη ότι "Καίμε το παρελθόν και κάνουμε μια νέα αρχή".
Που σημαίνει ότι όλη αυτή η κόπρος του Αυγείου που έχει συσσωρευτεί όλα τα τελευταία χρόνια τόσο από την προσπάθεια εκατομμυρίων επιχειρηματιών και επαγγελματιών να φοροδιαφύγουν όσο και από την προσπάθεια των κυβερνήσεων και των εφοριών να πιάσουν(;) τον φοροδιαφυγή, πρέπει να φύγει από την μέση, να εξαφανιστεί.
Γι’αυτό η περαίωση όλων των εκκρεμοτήτων του παρελθόντος πρέπει να είναι γενική και καθολική.
Τόσο για να πάρει το δημόσιο όσο το δυνατόν περισσότερο χρήματα ώστε να καλύψει τις τρέχουσες υποχρεώσεις του αλλά και το κυριότερο για να μπορέσει να εφαρμόσει τα αυστηρά νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής που είναι ίσως το μόνο μέτρο (μαζί με την μείωση του δημόσιου τομέα και την υποβοήθηση των επενδύσεων) που μπορεί να σώσει την χώρα από την πτώχευση.
Όλοι χωρίς καμία εξαίρεση να πληρώσουν και να κλείσουν οριστικά τα φορολογικά τους βιβλία μέχρι και την ημερομηνία ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Και όταν λέμε όλοι εννοούμε οι πάντες. Να μη μείνει καμία αμαρτία και καμία γέφυρα διαφθοράς με το παρελθόν.
Να ξαναβαπτιστούμε.
Να ξεκινήσει μια νέα φορολογική εποχή για την χώρα από την επόμενη της ψήφισης του νέου νόμου χωρίς πλέον καμία εξάρτηση από το παλαιό καθεστώς.
Με φορολογούμενους που δεν θα μπορούν παρά να είναι ειλικρινείς και εφοριακούς που δεν θα μπορούν παρά να είναι αδιάφθοροι.
Αλήθεια κάποιοι προτείνουν να μην κοπούν τελείως οι γέφυρες με το παρελθόν;
Πέτρος Δίπλας
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου