Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Το νέο "βαθύ Pasok"

Τις υποψηφιότητες που θα υποστηρίξει στις περισσότερες περιφέρειες και Δήμους της Ελλάδας, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής, το Pasok.
Δίχως πολλές εκπλήξεις, αφού τα ονόματα είχαν ακουστεί και νωρίτερα. Αυτό που όμως χρήζει σχολιασμού, είναι η διπλή υποψηφιότητα των κύριων Καμίνη και Μπουτάρη, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, στους δύο μεγαλύτερους Δήμους της χώρας.
Και οι δύο "υποψήφιοι" μοιάζουν βγαλμένοι από τα σπλάχνα της νεοταξικής αριστεράς, καθώς κύρια ατζέντα και ... προσόν τους μέχρι τώρα είναι η υπακοή στις επιταγές της παγκοσμιοποίησης.
Σε περίπτωση εκλογής ενός ή και των δύο, η χώρα μας θα έχει κάνει άλματα εμπρός προς την μετατροπή των δύο μεγαλύτερων πόλεών της σε "πολυπολιτισμικές" πρωτεύουσες. Και οι δύο θεωρούν - όπως τουλάχιστον έχουν δείξει - σημαντικότερα τα αφηρημένα "δικαιώματα" οιωνδήποτε μειονοτήτων από την εξασφάλιση ζωτικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.
Ειδικά στην Θεσσαλονίκη, μια ενδεχόμενη εκλογή του Μπουτάρη, με τις γνωστές ιδέες περί "μακεδόνων" αλλά και προτάσεις τύπου μετονομασίας της οδού Αγ. Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ θα έχει πολλαπλές συνέπειες στο τι μέλει γενέσθαι στην συμπρωτεύουσα, σε μια περίοδο που όλα δείχνουν ότι αν δεν υπάρξουν ισχυρές αντιδράσεις, το ζήτημα των Σκοπίων θα κλείσει με άτακτες υποχωρήσεις από την ελληνική πλευρά.
Ο Καμίνης επίσης, ζυμωμένος μέσα στα σπλάχνα του συνηγόρου του Πολίτη, υποστηριζόμενος πρώτα από την "Δημοκρατική Αριστερά" είναι βέβαιο ότι θα ενδιαφερθεί περισσότερο να φανεί συνεπής στην προηγούμενη πορεία του. Και το πιθανότερο είναι, αντί να φροντίσει τις σχέσεις "Δήμου - Πολίτη" να ξοδέψει την ενέργειά του, στο να παίρνει αποφάσεις "ιδεολογικού τύπου" στον Δήμο Αθηναίων.
Και όταν λέμε ιδεολογικού τύπου, εννοούμε αυτές που θα επιβεβαιώνουν την ιδεολογική επικυριαρχία της Αριστεράς στην χώρα.
Δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι η επόμενη ημέρα των εκλογών θα είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση ενός κράτους ελεγχόμενου ολοένα και περισσότερο από το "βαθύ Pasok".
Που δεν είναι όμως το βαθύ Pasok των άλλων εποχών - λίγο απατεώνες, λίγο κομπιναδόροι και λοιπά - αλλά αποτελεί την εμπροσθοφυλακή της παγκοσμιοποίησης και της ισοπέδωσης της εθνικής ταυτότητας της χώρας.
elkosmos
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου