Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Χοντρή "κονόμα" για τα μέλη των "εξεταστικών". Στο Μόναχο η ...χάρη τους.!

Αναχώρησαν σήμερα για το Μόναχο τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της ζίμενς προκειμένου να εξετάσουν τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, τους διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens, Σίκατσεκ και Κουτσενρόιτερ αλλά και την ηγεσία της Siemens Γερμανίας.
Στην αποστολή θα μετέχουν από το ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές Βάσω Τσόνογλου, Δημήτρης Παπουτσής και Λεωνίδας Γρηγοράκος, από την ΝΔ οι Κώστας Τζαβάρας, Πάνος Καμμένος και Γρηγόρης Αποστολάκος, από το ΚΚΕ ο Δημήτρης Παφίλης και ο Κώστας Αιβαλιώτης από τον ΛΑΟΣ.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην αποστολή στη Γερμανία, καταγγέλλοντας τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι καταθέσεις των μαρτύρων: "Το ταξίδι δεν θα βγάλει τίποτα, γιατί γίνεται με όρους που βολεύουν την Siemens" δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με έγγραφο της Εισαγγελίας Μονάχου οι βουλευτές θα πρέπει να αποστείλουν γραπτά τις ερωτήσεις τους για τους 6 μάρτυρες πριν μεταβούν στη Γερμανία. Οι ερωτήσεις στους μάρτυρες θα γίνουν από γερμανό δικαστή παρουσία των ελλήνων βουλευτών, που θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν μέσω του γερμανού δικαστή διευκρινιστικές ερωτήσεις. Τα μέλη της αντιπροσωπείας των βουλευτών αναμένεται να παραμείνουν στο Μόναχο τρεις ημέρες, ενώ θα χωριστούν σε δύο ομάδες για να κερδίσουν χρόνο.
Πάντως, όπως όλα δείχνουν η εξεταστική για τη Siemens οδεύει προς νέα παράταση - και "κονόμα" - που δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμα και τα μέσα Νοεμβρίου.
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου