Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ο Υπουργός "Ανάπτυξης" θα μειώσει τις τιμές μέχρι τα ...Χριστούγεννα.!

Αφού "προστάτευσε" για τα καλά τον ξένο Πολίτη ως υπουργός του ΠΡΟΠΟ, ο κ. Κοεμτζόγλου - Χρυσοχοϊδης ως υπουργός "Ανάπτυξης" πλέον, ανέλαβε να ..."προστατεύσει και τον καταναλωτή.! Δεσμεύθηκε λοιπόν μέσω του realfm ότι μέχρι τα ...Χριστούγεννα θα ..."ρίξει" τις τιμές των αγαθών. Ο ίδιος αναγνώρισε ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθωρισμού οφείλεται στους έμμεσους φόρους που επιβλήθηκαν, λόγω και της υστέρησης εσόδων.
Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο "κύριος υπουργός" προανήγγειλε την παρουσίαση ολοκληρωμένου σχεδίου (!!!) (σαν κι' αυτό που σκότωσε τον αγαπητό Βασιλάκη) για την αντιμετώπιση των φαινομένων κερδοσκοπίας.
Ο υπουργός Ανάπτυξης απέδωσε τις υψηλές τιμές στο ότι "δεν εφαρμόζονται οι νόμοι" (αν είναι δυνατόν), έκανε λόγο για "άναρχο τοπίο στην αγορά" (Κύριε φύλαττε) και ... δεσμεύτηκε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα οι τιμές θα έχουν ...υποχωρήσει (!).
Πάντως ο κ. Χρυσοχοϊδης αναγνώρισε ότι ο πληθωρισμός τροφοδοτείται και από την φορολογία. (Τώρα το κατάλαβε).
"Είναι γνωστό γιατί μπήκαν έμμεσοι φόροι. Υπάρχει πρόβλημα εσόδων" τόνισε.
Επανέλαβε ότι είναι αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και επεσήμανε ότι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας πρέπει να γίνει προς όφελος της κοινωνίας και όχι των επιχειρήσεων.
"Δεν βγαίνει ο λογαριασμός του μνημονίου μόνο με φόρους και περιστολή δαπανών" τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης.
Έδωσε έμφαση στην τόνωση της ανάπτυξης με την ίδρυση του Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης που μαζί με τις τράπεζες θα χρηματοδοτήσει την αγορά με 5 δις ευρώ έως το τέλος του 2011.
"Χρειάζεται μία αναπτυξιακή ...άνοιξη" είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης και τόνισε ότι σε δυο εβδομάδες θα παρουσιαστεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος.
Προέβλεψε ότι το 25% των επιχειρήσεων θα κλείσουν αυτό το διάστημα γιατί δεν θα αντέξουν την κρίση και τον ανταγωνισμό, σημείωσε ωστόσο πως αυτό που έχει σημασία είναι να μην μπουν λουκέτα σε υγιείς επιχειρήσεις.
Bookmark and Share

3 comments:

  1. ΟΣΟ ΕΙΧΕ ΜΕΙΩΣΕΙ Ο ΠΑΠΑΡΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ,ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΘΑ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΛΗΜΑ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε καλό σου Χρυσοχοίδη, με έκανες και γέλασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά της 7 του Νοέβρη να δεις γέλιο φίλε!ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή