Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Συντροφικά "μαχαιρώματα" δι' ...αλληλογραφίας.!

Με αφορμή (αυτό εδώ) το κείμενο το φίλου αναγνώστη που λέει: "ήπειρος τόπος να ζεις μόνο με πτυχίο".!

Φίλε υποθέτω είσαι και σύντροφος και θέλω πραγματικά να σε μαλώσω για το κείμενο σου.
Είναι δυνατόν να περιμένεις να είναι ο φίλος Φώτης στο ψηφοδέλτιο; Ναι όλοι καταλάβαμε για ποιον μιλάς στο κείμενό σου.
Ο Φώτης δεν ήταν ποτέ παρά μόνο στρατιώτης για το κόμμα, δεν εκμεταλλεύτηκε, δεν έφαγε, δεν ξεπουλήθηκε, δεν πάτησε επάνω σε άλλους για να έχει την απαραίτητη φθορά να τον έχουμε υποψήφιο.
Άσε που δεν έχει πτυχία όπως σωστά ανάφερες προηγούμενα, οπότε γιατί να τον έχουμε περιφερειακό σύμβουλο. Είμαστε ένα κράτος που μας διοικούν οι πτυχιούχοι και εμείς οι ελεεινοί "αγράμματοι" που δεν είχε ο μπαμπάς να μας πληρώσει για πτυχία, δεν έχουμε στον ήλιο μοίρα και φυσικά δεν έχουμε λόγο στο ποιός θα αποφασίσει για εμάς.
Κοινό μυστικό άλλωστε χρόνια τώρα αυτό.
Αλλά είναι τραγικά αστείο να μας ζητηθεί να ψηφίσουμε αυτούς που μας διαλέξανε όταν εμείς ζητάμε αυτούς που θέλουμε να είναι υποψήφιοι.
Με τι δικαίωμα εκφραζόμαστε;
Αλήθεια, αυτός ο συνδυασμός έχει σκοπό να ανακοινώσει τους υποψήφιους για τον δικό μας νομό επίσημα, ή θα συνεχίσουμε να μαθαίνουμε ονόματα από τους ίδιους υποψήφιους που με μία γύρα στα καφενεία που τόσα χρόνια περιφρονήσανε - ίσως γιατί δεν ήταν της μόδας - να βγαίνουν στο Κανελάκι που από αυτό τώρα έρχονται και ζητάνε ψηφαλάκια;...
Η ώρα της κάλπης όμως δεν αργεί και όταν θα δούνε αποχή ή χειρότερα μαύρισμα από την περιοχή μας την περιοχή του Φώτη, μην απορήσουν, γιατί στην αδικία γινόμαστε γροθιά εμείς οι Φαναρίσιοι και σπάμε το άδικο.
7 Νοέβρη δεν είναι οι εκλογές; ε λοιπόν 7 Νοέβρη θα δείτε γιατί κι εμείς δε ψηφίσαμε τον συνδυασμο του κινήματος που χρόνια τώρα τρέχαμε για αφισοκολήσεις, τρέχαμε να υψώνουμε τα πανό, τρέχαμε να χτυπάμε τα παλαμάκια στις ομιλίες. Γιατί την ίδια ώρα που μερικοί μας βλέπετε σαν σταυρούς, ο Φώτης μας έβλεπε σαν άνθρωπους και στα δύσκολα έτρεχε.
Ακους μικρέ μου στρατιώτη;
Όσο για τον φίλο, κακώς δεν έγραψες το όνομα του Φωτάρα, γιατί μερικές φορές ο άνθρωπος χρειάζεται να ξέρει ότι έχει 1-2-50-100 φίλους να του αναγνωρίζουν τους αγώνες του...
Αυτά τα ολίγα από έναν αγράμματο ή μάλλον χωρίς πτυχία Φαναρίσιο!

Με εκτίμηση
Κώστας (δε μου αρέσουν τα αναγνώστης)
Bookmark and Share

3 comments:

  1. Ο Αργύρης τι σπούδασε;
    Είναι αλήθεια ότι τελείωσε μόνο το Δημοτικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τελείωσε μια τεχνική σχολή (εργοδηγών) που εμείς οι γιαννιώτες την ονομάζουμε βοϊδοσχολή. Τώρα γέμισε την περιοχή με κοτοστάσια και Αλβανούς εργάτες μέσα σε οικιστικές ζώνες και καταβρώμισε όλη την περιοχή. Αυτός ο άνθρωπος - δυστυχώς - είναι και οπαδός της πράσινης ανάπτυξης. Φαίνεται όμως ότι θα ήταν καλός αφισοκολλητής στα νειάτα του. Οι πράσινοι αγώνες πάντα δικαιώνονται.
    "Ήπειρος ρόπος να ζεις μαζί με τις ...κωτσιλιές από τα κοτόπουλα".
    Ψήφισε χαιβανοηπειρώτη τον Αργύρη για να πάει ο τόπος σου μπροστά. Και όσο για το μετά, αυτό θα είναι άνευ ...σάλιου.
    Π.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αληθεύει ότι το ψηφοδέλτιο του άλλου νεόκοπου φαεινού αστέρα του ΠΑΣΟΚ Φίλιππα Φίλιου θα πλαισιώνεται από "γνωστούς" πολιτικούς μηχανικούς των Ιωαννίνων. Γιατί άραγε, ξεπληρώνουν γραμματια του παρελθόντος ή προετοιμάζουν το .. μέλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή