Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Σαμαράς: "Καμία συναίνεση"

Αποκλείει την πιθανότητα συναίνεσης στα κυβερνητικά σχέδια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής", σημειώνοντας ότι για να υπάρξει συνεννόηση, πρέπει να υπάρχουν και ορισμένες προϋποθέσεις.
"Ας μην κρυβόμαστε. Κάθε συνεννόηση, προϋποθέτει και ορισμένα ελάχιστα, τα οποία σήμερα δεν βλέπω" δηλώνει χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει ποτέ με μαζικές απολύσεις στο δημόσιο και δηλώνει αντίθετος με τις κυβερνήσεις συνασπισμού, με τεχνοκράτες σε κρίσιμα πόστα.
"Οι τεχνοκράτες είναι χρήσιμοι για να λένε τη γνώμη τους, αλλά κάποιος πρέπει να κάνει τη σύνθεση και κάποιος πρέπει να παίρνει την ευθύνη. Αυτό είναι δουλειά του πολιτικού".
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλώνει δικαιωμένος από την κριτική του κατά των μέτρων που ελήφθησαν στα πλαίσια του μνημονίου και κάνει λόγο για στρέβλωση των θέσεών του σχετικά με τον περίφημο "μηδενισμό του ελλείμματος" σε 18 μήνες.
Ερωτηθείς για το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη και για το αν είναι απειλή, ο Αντώνης Σαμαράς απαντά ότι με τη στάση του απέναντι στο μνημόνιο εκφράζει καλύτερα τους φιλελεύθερους και προσθέτει ότι όσοι το υπερασπίζονται και άρα επιδοκιμάζουν την αύξηση της φορολογίας, δεν μπορεί να αποτελούν εναλλακτική λύση.
Τέλος, προαναγγέλλει αλλαγές στο κόμμα ακόμα και σε πρόσωπα αν χρειαστεί και αρνείται ότι είναι εγκλωβισμένος σε μια ομάδα κομματικών "Ταλιμπάν".
"Ασφαλώς και θα κάνω αλλαγές, κάθε κόμμα κάνει αλλαγές, γιατί αλλιώς παθαίνει αγκύλωση. Αλλά δεν πρόκειται να αλλάξω εκείνα τα στελέχη που δούλεψαν και πέτυχαν να μειώσουν τη διαφορά της ΝΔ από 10,4 σε μόλις 2 μονάδες μέσα σε ένα χρόνο".
news247
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου