Του Κωνσταντίνου Σ. Μαργαρίτη
Δημοσιογράφου
Το Πανεπιστήμιο της Shanghai παρουσίασε και φέτος τη διεθνή κατάταξη των πανεπιστημίων, μέσα από μια αξιολόγηση και επίπονη προσπάθεια. Τα πανεπιστήμια ταξινομούνται με αρκετούς δείκτες ακαδημαϊκής ή ερευνητικής δραστηριότητας, όπως τα βραβεία "Nobel Prizes", διακρίσεις σε διάφορους τομείς της επιστήμης, ερευνητές που έχουν αρκετά δημοσιευμένα άρθρα στα "Nature" και "Sciense" και γενικότερα άρθρα σε περιοδικά με υψηλό δείκτη. Για κάθε ένα δείκτη το ίδρυμα που παίρνει την υψηλότερη βαθμολογία καθορίζεται στα 100 και τα υπόλοιπα ιδρύματα με ένα ποσοστό του πρώτου. Η άθροιση της βαθμολογίας δίνει το συνολικό αποτέλεσμα.
Στη κορυφή βρίσκεται το πανεπιστήμιο του Cambridge από την Μεγάλη Βρετανία, που πέρυσι ήταν στη θέση νούμερο 2. Στο Top 200 κυριαρχούν οι ΗΠΑ με 72 εκπαιδευτικά ιδρύματα, η Μεγάλη Βρετανία με 5, η Κίνα με 6 και η Τουρκία με 2. Για τη χώρα μας που φημιζόταν κάποτε για το υψηλό επίπεδο και πέρυσι είχε καταταγεί το Πανεπιστήμιο Αθηνών στη θέση 177, φέτος συναντούμε το ίδιο ίδρυμα στη θέση 286. Η κάθετη πτώση των 100 περίπου θέσεων αναδεικνύει την ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Η χώρα μας...
Διαβάστε τη συνέχεια ---> εδώ
Μονο που το προβλημα το επισημαινει ο κυριος "πτυχιο delivery"...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικο ειναι να καταρρευσουν τα ελληνικα πανεπιστημια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι μασκαραδες της "ακαδημαϊκης κοινοτητας" αντι να διδασκουν και να ερευνουν, φροντιζουν πως θα βουτηξουν τα προγραμματα και πως θα διορισουν το γιο τους, την κορη τους, το γαμπρο τους, τη γκομενα τους, κλπ κλπ.
Απο κλητηρα μεχρι πρυτανη βρωμανε τα πανεπιστημια.
Δεν τους φταιει το υπουργειο παιδειας... Αλλα φταινε
ασ ειναι καλλα οι προοδευτικη καλλοβολεμενο-προοδευτικη καθηγιταδεσ.......και ....μηδεν στο πηλικιο.
ΑπάντησηΔιαγραφή