Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

To μυστικό σχέδιο απολύσεων σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ

Πατήστε για μεγέθυνση
Το σχεδόν πιστοποιημένο, πλέον, αδιέξοδο στην εφαρμογή του μνημονίου ήδη από τον πρώτο χρόνο της ισχύος του φέρνει την κυβέρνηση μπροστά σε εξαιρετικά επώδυνη σύγκρουση με την κατεξοχήν πολιτική «πελατεία» του κυβερνώντος κόμματος, τους υπαλλήλους Δημοσίου και ΔΕΚΟ, οδηγώντας ακόμη και υπουργούς σε δημόσιες παραινέσεις για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου!
Η νέα εκδοχή του ελληνικού δράματος είναι ήδη γνωστή στις αγορές, όπου φαίνεται ότι πλέον δεν τιμολογείται στα spread ο κίνδυνος των πρόωρων εκλογών, αλλά της πλήρους ανατροπής του σχεδιασμού που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο. Η διατήρηση του spread πάνω από τις 900 μονάδες βάσης, παρότι από την Κυριακή έχει ξεκαθαριστεί ότι η χώρα δεν οδηγείται σε πρόωρες εκλογές, διαψεύδει τον ισχυρισμό του υπουργού Οικονομικών (σε χθεσινή του συνέντευξη στο CNN), ότι η «πτήση» των spread συνδέεται μόνο με τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας.
Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, το σενάριο που φαίνεται πλέον ως πιθανότερο για τις εξελίξεις των επόμενων μηνών είναι ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί αμέσως μετά τις εκλογές υπό ασφυκτική πίεση της τρόικας για να λάβει πρωτοφανή για την Ελλάδα μέτρα συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα, προκειμένου να ανοίξει στις αρχές του 2011 ο δρόμος προς τον –υποτιθέμενο- παράδεισο της...

Διαβάστε τη συνέχεια ---> εδώ
Bookmark and Share

4 comments:

  1. Κύριε πρωθυπουργέ, Οι μελλοθάνατοι δεν ψηφίζουν !

    Κύριε πρωθυπουργέ. Εγώ δεν θα σας ψηφίσω ό,τι και αν μου τάξετε. Γιατί ξέρω ότι από τη Δευτέρα είναι βέβαιος όχι ένας αλλά πολλοί θανατοί μου.
    Γιατί ξέρω ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 15/11:

    - Θα μου κόψετε το ρεύμα (ευχαρισστώ για την προεκλογική χάρη που δεν το έχετε κόψει ως τώρα).

    -Θα εξαπολύσετε το ΣΔΟΕ να με κυνηγήσει γιατί δεν έχω αποδώσει το ΦΠΑ και δεν απεδέχθην την περαίωση.

    -Θα ρθεί ο αστυνόμος να μου φέρει την κλήτευση για τα οφειλόμενα στο ΤΕΒΕ.

    -Θα ξαναεμφανιστούν τα κοράκια των τραπεζών για τα καθυστερούμενα.

    Για αυτό σας λέω κ. πρωθυπουργέ, μην κοπιάζεις να με εκβιάσεις να ψηφίσω τους υποτακτικούς σου. Γιατί ξέρω ότι από τη Δευτέρα οι μάσκες σου θα πέσουν και θα δείξεις για μια ακόμα φορά το αληθινό σου πρόσωπο και ρόλο. Μια φορά σε πίστεψα και σε ψήφισα, δεύτερη ΟΧΙ.

    Ετσι και αλλοιώς ο θάνατός μου είναι βέβαιος. Ας πάω με αξιοπρέπεια.

    ένας μικρομεσαίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρκετά φίλε Πανταζή με τις χρωματικές σου προσαρμογές κάθε φορά! Φτάνει πιά! Μόνο η γυναίκα σου και τα αδέλφια σου μπορούν να σε πιστεύουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μερικές φορές η αφέλεια των ανθρώπων δεν έχει όρια. Κάποιοι πιστεύουν πως στο βαθμό που επιστρέψουμε στη δραχμή και το κράτος θα τυπώνει χρωματιστά χαρτιά κατά το δοκούν, οι ίδιοι θα μπορούν να συνεχίσουν να διατηρούν το σημερινό επίπεδο ζωής, με ένα διαμέρισμα ένα ή δυο αυτοκίνητα και πάει λέγοντας...

    Ας ρωτήσουν τους συμπολίτες μας και γείτονες Αλβανούς, τι σημαίνει διεθνής οικονομική απομόνωση και δουλειά για όλους εγγυημένη από το κράτος. Η ειρωνεία της ιστορίας έγκειται, αν δικαιωθούν, καταρρεύσουμε και επιστρέψουμε στη δραχμή, τα παιδιά μας θα κατακλύσουν την Αλβανία και τη Βουλγαρία σαν λαθρομετανάστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριε Τζεφρυ,

    οι μελοθανατοι δεν ψηφιζουν γιατι ειναι προβατα. Και ειναι και ανενημερωτοι και ανοητοι, γι αυτο δεν εμαθαν ποσο χαρηκαν οι Γερμαναραδες διοικητες μας με την αποχη τους.

    Γι'αυτο Κυριε Τζεφρυ γαμησε τους κι αλλο και παρε τους τα σωβρακα. Μονο φροντισε τα προβατα να εχουν να πληρωσουν τη ΔΕΗ ωστε να μπορουν να παρακολουθουν ΜΕΓΚΑ τσανελ. Κι οταν χαλαει η τηλεοραση της στανης να αντικαθισταται αμεσως. Αλλιως δε σε βλεπω καλα...

    Ξεσκισε τους Τζεφρυ μου, τα ζηταει ο κωλος τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή