Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Το πρόβλημα δεν λύνεται με τραγούδια

Πατήστε για μεγέθυνση
Τώρα που τελείωσε η παράσταση του Γιώργου Νταλάρα στον Ι.Ν. του Αγίου Παντελεήμονος, οδεύει προς επίλυση το πρόβλημα της λαθρομεταναστεύσεως στην περιοχή; Θα απελαθούν οι παράνομοι μετανάστες, θα αυξηθεί η αστυνόμευση, θα κυκλοφορούν οι Έλληνες με τα παιδιά τους – όσοι τουλάχιστον απέμειναν – με ασφάλεια στους δρόμους; Αν συμβεί αυτό, τότε η πρωτοβουλία της Κυβερνήσεως, η οποία έβαλε μπροστά το Μέγαρο Μουσικής, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αρχιεπίσκοπο, άξιζε τον κόπο. Θα πρέπει να τους δώσουμε συγχαρητήρια.
Αν όμως η κατάσταση δεν αλλάξει, ποιος θα μας εξηγήσει για ποιο λόγο έγινε η συγκεκριμένη φιέστα; Τα φληναφήματα ότι «ο πολιτισμός ενώνει», «να έρθουν κοντά οι Έλληνες με τους μετανάστες», δεν πείθουν αυτόν που υφίσταται την εγκληματικότητα, αυτόν που βλέπει την ποιότητα ζωής του να καταρρέει, αυτόν που βλέπει τον εαυτό του να μετατρέπεται σε μετανάστη στην ίδια του την πατρίδα.
Το πρόβλημα της λαθρομεταναστεύσεως και της εγκληματικότητος είναι υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα. Και όπως σε όλα τα αντίστοιχα προβλήματα πρέπει να δίδονται οι αρμόζουσες πολιτικές λύσεις. Με επικοινωνιακά τερτίπια και αριστερές ιδεοληψίες τα προβλήματα θα μεγαλώνουν, έως την ημέρα που θα εκραγούν. Όπως συνέβη στο Παρίσι και στο Λονδίνο. Και τότε κανένας Νταλάρας και κανένα Μέγαρο δεν θα είναι παρών για να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.
Είναι λάθος επίσης, στις επικοινωνιακές πιρουέτες της Κυβερνήσεως να εμπλέκονται θεσμοί, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος. Διότι με αυτό τον τρόπο εκτίθενται στον κόσμο, ο οποίος βλέπει τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας να λειτουργούν ως επικοινωνιακά εργαλεία της εκάστοτε κυβερνήσεως. Ανεξαρτήτως, των όποιων καλών προθέσεών τους.
Η πολυπολιτισμική Ελλάδα είναι άλλη μία αριστερή φαντασίωση, μετά την «δικτατορία του προλεταριάτου». Ας αφήσουμε τις φαντασιώσεις έξω από την πολιτική μας πρακτική, πριν να είναι αργά για την πατρίδα μας. Ο Αγ. Παντελεήμονας είναι εκεί και περιμένει λύσεις στα προβλήματά του. Δεν έχει ανάγκη από συναυλίες, ούτε από ψευδο-ανθρωπιστικές διακηρύξεις, έχει ανάγκη από λύσεις.
Ακούει κανείς στην Κυβέρνηση;
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου