Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Το κράτος στο περιθώριο της νομιμότητας

Η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής επαπειλεί πλέον ευθέως την Ελλαδική πραγματικότητα με θρυαλλίδα τα γεγονότα της παρελθούσας Τετάρτης όπου το μένος των διαμαρτυρομένων πολιτών οδήγησε στην βιαιοπραγία του τέως Υπουργού Μεταφορών της επικοινωνίας Κώστα Χατζηδάκη.
Η κατάσταση τείνει να εκτραχηλιστεί και η παρούσα κυβέρνηση δια των ενεργειών της βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ πολιτών και κοινωνίας με την άκαμπτη και μονολιθική αντιλαϊκή και αντεθνική πολιτική που εφαρμόζει.
Το κράτος πλέον τρομοκρατεί και θέτει εαυτόν εκτός Νομιμότητας καθότι επιβάλλει δια της ωμής βίας τη βούλησή της, άνευ της απαιτούμενης δημοκρατικής νομιμότητας. Η προϊούσα σκλήρυνση των μέτρων κατά των πολιτών θα δημιουργήσει αυτοδικία και τυχόν αυθόρμητη λαϊκή εξέγερση.
Σε κάθε περίπτωση, δοθέντος ότι τα αποθέματα πλέον μειώνονται ραγδαίως, εν καιρώ, η κατάσταση θα επιδεινωθεί και θα γεννήσει δομικές ανακατατάξεις στη βάση της, ανατρέποντας άρδην το σημερινό τυραννικό "status quo", κηρύσσοντας διαπρυσίως τους σημερινούς πολιτικούς, μίσθρανα όργανα του Δ.Ν.Τ, ως "persona non grata".
Ο εγκαθιδρυμένος ολοκληρωτισμός ο οποίος αποψιλώνει το κοινωνικό κεκτημένο, απόρροια του Κράτος Δικαίου, χάριν μίας αόριστης έννοιας υπέρτερης ανάγκης, υπό την δήθεν απειλή, μια ευφάνταστης επιτακτικής Δαμόκλειου σπάθης, τείνει πλέον να γίνει κανόνας καθώς και ένας εύσχημος λόγος των κρατούντων να εμποιούν φόβο στους πολίτες, υφαρπάζοντας έτσι τη συναίνεσή τους για το μέλλον.
Η επερχόμενη επαύξηση της κρατικής βίας η οποία τρομοκρατεί τον κόσμο, θα δημιουργήσει πυρήνες πολιτών μετωπικής σύγκρουσης, με οδυνηρές συνέπειες.

Δικηγόρος, LLM
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου