Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ας τελειώνει το παραμύθι περί της "αντιμνημονιακής" Νέας Δημοκρατίας

Το γεγονός ότι η Ν.Δ. καταψήφισε το μνημόνιο στη Βουλή δεν σημαίνει τίποτε επί της ουσίας, αφού αφ’ ενός μεν ψήφισε αρκετά από τα μέτρα, τα οποία προβλέπονται από το μνημόνιο, αφ’ ετέρου δε (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!) δημόσια έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να καταγγείλει το μνημόνιο, όποτε και όταν γίνει κυβέρνηση.
Η πρόσφατη επίσκεψη του Ντομινίκ Στρος Καν αυτό επιβεβαίωσε, αφού δεν υπήρξε εκ μέρους Αντώνη Σαμαρά δήλωση καταγγελίας του μνημονίου, όπως επιβεβαίωσε και το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία συμφωνεί στην λεγόμενη επιμήκυνση. Το μόνο που έγινε ήταν η διατύπωση αντιρρήσεων.
Αυτό που είναι βέβαιο. τόσο από την παρουσία του Στρος Καν στο κοινοβούλιο, αλλά και από την γλώσσα των αριθμών και πλήθος δημοσιευμάτων εγκύρων οικονομικών αναλυτών, είναι ότι ουδείς, ούτε ο Ντομινί Στρος Καν εγγυάται ότι με το δάνειο αυτό και τα μέτρα αυτά η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Τι θα συμβεί εάν χρεοκοπήσει; Απλά θα μας δώσουν και άλλο δάνειο και πάει λέγοντας… Μη λησμονείτε, όσοι γνωρίζετε Ιστορία ότι τα δάνεια του Αγώνα που πήραμε στην διάρκεια της Επανάστασης του 1821 κάναμε 150 χρόνια να τα ξεχρεώσουμε.
Εις ό,τι αφορά τις προθέσεις του σημερινού προέδρου της Ν.Δ. ως προς το μνημόνιο, χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος του σε συνέντευξή του αμέσως μετά την υπερψήφιση στο κοινοβούλιο του μνημονίου, διάλογος ζωντανός σε πολιτική τηλεοπτική εκπομπή με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, στον οποίο ευθέως δήλωσε ότι θα αποδεχθεί ό,τι έχει υπογράψει ο Γ. Παπανδρέου εάν γίνει πρωθυπουργός…
xryshaygh
Bookmark and Share

2 comments:

  1. Γι'αυτό έχουμε βρεθεί σε αυτό το αδιέξοδο δέν υπάρχει καμιά αξιόπιστη λύση στην αντιπολίτευση, αυτός ο άνθρωπος είναι γεννημένος καραγκιόζης να τον χαίρονται οι Νεοδημοκράτες που τον ψήφισαν πρόεδρο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H ΝΔ ποτέ δεν είπε ότι είναι ένα δεξιό ΚΚΕ και από επικοινωνιακή άποψη κακές πλασαρίσθηκε ή άφηνε να την εμφανίζουν απλώς σαν "αντιμνημονιακή" δύναμη.
    "Αν δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές δεν μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο. Τι να σας πω , ότι μπορούμε?" Νομίζω ότι αυτή η χαρακτηριστική δήλωση Σαμαρά συμπυκνώνει μια χαρά την άποψη της ΝΔ. Επομένως το θέμα είναι τα μέτρα να οδηγήσουν το γρηγορότερο δυνατόν στην δυνατοτητα της χώρας να βγεί στις αγορές. Αυτό που αμφισβητείται από τη ΝΔ είναι αν τα μέτρα του μνημονίου ή έστω αρκετά από αυτά διευκολύνουν την πορεία σε αυτή την κατεύθυνση. Η πλάκα είναι ότι μέχρι στιγμής δικαιώνεται αφού ήδη δρομολογείται η επιμήκυνση (και προφανώς ό χρόνος εξόφλησης ενός δανείου είναι ουσιαστικό στοιχείο του).
    Εξ άλλου τον λόγο καταψήφισης του μνημονίου η ΝΔ τον κατέστησε εξ αρχής σαφές:
    "....Το καταψηφίζουμε!
    Όχι γιατί αρνούμαστε τη χρηματοδοτική στήριξη, που το ΠΑΣΟΚ κατέστησε απαραίτητη πλέον. Αλλά διότι διαφωνούμε με την πολιτική που μας οδήγησε ως εδώ και με την κυβερνητική οικονομική στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης.
    Άλλωστε η Κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη την ψήφο μας για την έγκριση του Νομοσχεδίου. Θέλει “ψήφο ανοχής” για τα πεπραγμένα της ως τώρα……”

    ΑπάντησηΔιαγραφή