Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ώρα "ΜΗΔΕΝ" για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.!

Αφορμή, να γράψω αυτό το άρθρο, είναι η απόφαση του ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ να μην δώσει φέτος τις καθιερωμένες ετήσιες επιχορηγήσεις. Ένας ΔΗΜΟΣ, με πλούσιο έργο για τον αθλητισμό, που ελάχιστοι ΔΗΜΟΙ στην χώρα μας έχουν να παρουσιάσουν, αναγκάζεται να το κάνει!
Κάθε χρόνο έδινε το 1% του προϋπολογισμού του στα ερασιτεχνικά σωματεία. Από φέτος τέρμα αυτή η βοήθεια. Βλέπεις οι επιχορηγήσεις στους ΔΗΜΟΥΣ πετσοκόβονται!
Τα χειρότερα για τα σωματεία έρχονται.
Μαζί δε με τις κρατικές επιχορηγήσεις, που έχουν να δοθούν χρόνια, δείχνει ότι ξημερώνουν γι αυτά μαύρες μέρες! Οι δε επιχορηγήσεις, που δίνονται, όταν δίνονται, απαιτούν τόση πολύ χαρτούρα που η είσπραξη τους γίνεται απαγορευτική! Και φυσικά η κατάργηση των κρατικών επιχορηγήσεων είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη!
Έτσι τα ερασιτεχνικά σωματεία βρίσκονται πλέον μπροστά στο ενδεχόμενο να κλείσουν! Το τι σημαίνει αυτό για την νεολαία μας το καταλαβαίνετε.
Αλλά από την άλλη, ήλθε η εποχή για τα ερασιτεχνικά σωματεία, να αλλάξουν τρόπο λειτουργίας και να εργασθούν σαν πραγματικά ερασιτεχνικά σωματεία!
Τα σωματεία αυτά, στην πλειοψηφία τους διοικούνται, από ανθρώπους της μέσης τάξης, οι οποίοι έχουν πλέον τα δικά τους προβλήματα και αν δεν αλλάξουν νοοτροπία ή θα καταστραφούν οι διοικούντες ή θα αποχωρήσουν!
Ας δούμε όμως πρέπει να κάνουν.
Επειδή, είχαν ξεφύγει από το αρχικό σκοπό τους, και το έπαιζαν επαγγελματικά, καλούνται να το ξεχάσουν.
Μεταγραφές πολυέξοδες και διάρκειας 1 έτους ΤΕΡΜΑ.
Τι κέρδος θα έχουν;
Θα απαλλαγούν από τα κοράκια που τα πλεύριζαν και εκμεταλλευόμενοι την "τρέλα" τους του αποζημούσαν.
Οι ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ πλέον θα βγουν μπροστά. Τόσα παιδιά που έπαιζαν σε αυτές θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο τοπίο που ανατέλλει! Θα έχουν πλέον πραγματικές ευκαιρίες. Και όσα αξίζουν θα φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται.
Πρόληψη προπονητών ,που κουβαλούσαν και μια κουστωδία, με υψηλές αποδοχές, πέραν από την πραγματική τους στους αξία τελείωσε! Τώρα όλοι αυτοί θα πρέπει να επιλέξουν.
Λογικές αμοιβές και φυσικά δουλειά δουλειά!
Οι συγχωνεύσεις πλέον είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίες!
Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ώστε να μείνει ανοικτό αυτό το κύτταρο του αθλητισμού!
Μία είναι η αλήθεια. Ότι ο κόσμος δραματικά αλλάζει και τα ερασιτεχνικά σωματεία θα πρέπει να προσαρμοσθούν αν θέλουν να επιβιώσουν!

NIKOΣ ΚΑΡΑΣ
Υ.Γ. Με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ειδικά το ποδόσφαιρο, ασχολούμαι χρόνια. Τα προβλήματα του τα ξέρω από πρώτο χέρι. Άλλωστε ήμουν 12 χρόνια μέλος της διοίκησης της Ε.Π.Σ.ΑΘΗΝΑΣ και από μικρό παιδί στο σωματείο της γειτονιάς μου!
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου