Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Χλώμιασε τη χαμόγελο της Ντόρας.!


Στις εποχές της σκληρής κόντρας του Κώστα Λαλιώτη με την οικογένεια Μητσοτάκη, ο άλλοτε ισχυρότερος παράγοντας του ΠΑΣΟΚ, είχε προσάψει στη Ντόρα Μπακογιάννη τον χαρακτηρισμό« καρφιτσωμένο χαμόγελο», τον οποίο η σημερινή πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είχε προσπεράσει με προχωρημένη, αστική ευγένεια.
Το τελευταίο διάστημα, η Ντόρα Μπακογιάννη δείχνει να έχει χάσει το χαμόγελό της. Οι δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν ότι η Δημοκρατική Συμμαχία δεν έχει τη δυναμική που φανταζόταν η ίδια, όταν αποφάσιζε να προχωρήσει στην ίδρυσή της. Στελέχη, και βουλευτές ακόμη της Νέας Δημοκρατίας που είχαν υπογράψει τη δήλωση για την υποψηφιότητά της πέρσι τον Νοέμβριο, κάθε άλλο παρά δείχνουν διάθεση να αφήσουν το «μαντρί». Και η ίδια, αισθάνθηκε την ανάγκη να περιοδεύσει στην Κρήτη, εκεί όπου η Δημοκρατική Συμμαχία δείχνει να βρίσκει μια εκλογική βάση μπετόν-αρμέ, για να πάρει κουράγιο, και με δηλώσεις της να διατρανώσει την πεποίθησή της ότι… οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια.
Προέβλεψε ότι η εκλογική τύχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα είναι πολύ καλύτερη από αυτή την οποία προδικάζουν οι μετρήσεις της κοινής γνώμης, και… κάπου εκεί, ήρθε ο σημερινός ανασχηματισμός του Αντώνη Σαμαρά να χλωμιάσει περισσότερο το χαμόγελο της Ντόρας Μπακογιάννη.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε ένα θεαματικό άνοιγμα της πολιτικής αγκαλιάς του, προκειμένου να συμπεριλάβει σε αυτήν στελέχη που βρίσκονταν πολύ κοντά στη Ντόρα Μπακογιάννη, ακόμη και βουλευτές που λεγόταν ότι σκέφτονταν να προσχωρήσουν στη Δημοκρατική Συμμαχία.
Με τον τρόπο αυτό, αποστέρησε από την άλλοτε αντίπαλό του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, τη δυνατότητα να συνεχίσει το πολιτικό φλερτ με τα στελέχη αυτά, και επί της ουσίας ψαλίδισε τις δυνατότητες και την άνεση της Δημοκρατικής Συμμαχίας να «ψαρέψει» από τη βαθιά δεξαμενή της ευρύτερης Κεντροδεξιάς.
Πλέον, ο πολιτικός ορίζοντας του νεότευκτου κομματικού σχηματισμού έγινε ακόμη πιο σκοτεινός, με τον χρόνο να μετράει αρνητικά, από τη στιγμή που οι ποιοτικές αναλύσεις όλων των δημοσκοπήσεων οι οποίες έχουν διενεργηθεί, παραπέμπουν σε θνησιγενή ποσοστά γύρω από το όριο του 3%.
Bookmark and Share

8 comments:

  1. Δλδ ακομα υπαρχουν 3 στους εκατο που την υποστηριζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοι που την κατηγορουν σημερα, αν δεν ειχε φυγει απο την ΝΔ, θα της επλεκαν εγκωμια.
    Ρε ποσο φτηνοι ειναι καποιοι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλη μία από τις πολλές μπουρδολογίες που διαβάζουμε από χθές, που προσπαθεί να τονώσει το διαλυμένο ηθικό της παρέας του Σαμαρά, ενόψει της καταστροφικής πορείας μέχρι τις εκλογές.

    Η ουσία των ημερών βρίσκεται στην θεατρική παράσταση "το υπουργικό συμβούλιο που θα κυβερνήσει".

    Παραβλέπουμε το γεγονός των πλείστων όσων οσφυοκαμπτών και τις κολοτούμπες της πολιτικής ελίτ αυτών που αποτελούν σήμερα την "ελπίδα" του μίγματος του Σαμαρά.

    Πιστεύει κανένας ότι υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να πάρει κυβέρνηση το αποκαλούμενο κόμμα της Ν.Δ. ;

    Άρα πρός τι όλη η φασαρία για ένα κόμμα διαμαρτυρίας και γιατί για όλα φταίνε οι Μητσοτακικοί ;

    Γιατί αυτοί που διάλυσαν την Ν.Δ. το 1993 έχουν ακόμη το θράσος να θέλουν να τους κάνουμε και σήμερα τεμενάδες.

    Η ιστορία του μεγάλου κόμματος τελείωσε, κυβέρνηση δεν θα ξαναδεί στην ζωή του, και αρχίστε να συνηθίζετε την ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι γραφιδες της μεγαλης ΠΟΛΑΝ εχουν χασει καθε σοβαροτητα και αυτοσυνεπεια. Ρε ξεφτιλισμενοι αντρες που ψυττακίζετε επι πληρωμει οτι σας υπαγορεύουν τα πολανιτικα αφεντικα σας, ρε γκάου-μπίου: εαν ο μπαρμπούτσογλου (γνωστος και ως Γιακουματος) ειχε παει με την Ντορα δεν Θα λεγατε οτι νεο κομμα με φθαρμενα υλικα δεν γινεται;
    αυτό δεν θα λεγατε; εαν ο Γιαννοπουλος ειχε παει με την Ντορα δεν θα λεγατε το ιδιο; Με 17 υπουργους υφυπουργους της μοσχαροκεφαλής ο προδοτάκος τα
    "αλλαξε ολα" οπως ευαγγελιζοταν; Αυτους δεν βαφτισε ο λακες προδοτης του 93 "καπεταναίους της ηττας" ενα χρονο πριν; Με αυτα τα φθαρμενα υλικα θα κανετε κυβέρνηση και θα βγάλετε την χωρα απο το μνημόνιο; Με αυτούς θα τραβήξετε τους εαμογενεις σαμαρικούς που ευαγγελίζεστε;

    Θεωρειτε τον λαό τοσο ηλίθιο; ιδίως αυτους τους σκληρα εργαζόμενους που δεν εχουν παρε-δωσε με το μπουρδελοκρατος που εχετε στησει απο το 74;

    Θα τα πουμε στα γουναραδικα συντροφοι.

    ΝΕΑΡΧΟς

    Υ.Γ. Η μεγαλη πλερεζα εχει πεσει στην διαιδτυακη Πράβδα του υπερσαμαρισμού. Αντι για σημαιοφόρους Φαήλους προέκυψαν Ντιντήδες και Μπαρμπούτσογλου... Πολυ γελιο..χο χο χο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πεστα Νεαρχε...
    η ΝΔ του 47% επι Μητσοτακη χαιρετε γιατι ειναι 23% και 2 μονο μοναδες πισω απο το ΠΑΣΟΚ!!! Μπραβο ηγετη Αντωνη!!!... Αξιος!!! Εφτασες την ΝΝΔ (ΠΟΛΑ) απο 5% στο 23%!!! Αξιος!!!
    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 10:16 δέν σου αρέσει το 3%; Πόσο θα σου άρεσε να είναι 33%;
    Υπομονή και έρχεται, είναι νωρίς ακόμα ούτε δύο μήνες δέν πέρασαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παντως σήμερα οι εφημεριδες που πανηγύριζαν ιδιαιτέρως για την πομφόλυγα του μικρού και ευέλικτου (εδώ γελάνε) γαλαζιου ανασχηματισμού
    ηταν η "Δικτατορία" και η ....."Αυριανή"!!!! Γεια σου ρε Αντώνη μεγιστοτεράστιε με τους φίλους σου. Ενας εσύ και ενας ο Μεγαλέξαντρος. Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος εισαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τόσο μικρό και ευέλικτο είναι το σχήμα που θέλει τρία πούλμαν για να το χωρέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή