Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Πρωτόγνωρες συνθήκες στη Δίκη των "πυρήνων" της τσογλαναρίας.!

Τα επεισόδια που εκτυλίσσονται από την πρώτη στιγμή στην δίκη των "πυρήνων της φωτιάς», δεν παραπέμπουν σε παραδοσιακά τρομοκρατική οργάνωση.
Σε αντίθεση με τις δίκες για τρομοκρατία που έχουν διεξαχθεί στο παρελθόν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπου οι κατηγορούμενοι περιορίζονται στην θέση που τους τοποθέτησε η αποκάλυψη της συνωμοτικής τους δράσης, στη δίκη που καταβάλλεται προσπάθεια να διεξαχθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, τα στοιχεία είναι εντελώς διαφορετικά.
Οι κατηγορούμενοι προβάλλουν αξιώσεις σχετιζόμενες με τα όσα συμβαίνουν στο ακροατήριο και δίνουν σταθερά την εντύπωση ότι δεν αποτελούν μέλη μιας παραδοσιακής οργάνωσης, αλλά μέλη της διαμαρτυρόμενης κοινωνίας – με τη διαφορά, βέβαια, ότι αυτοί έχουν επιλέξει την βίαιη οδό.
Την ίδια ώρα και τα μέλη του ακροατηρίου μετέχουν τρόπον τινά στην διαδικασία, παρεμβαίνοντας και εκδηλώνοντας την συμμετοχή και την συμπαράστασή τους με κάθε τρόπο.
Χθες, η δίκη χρειάστηκε να διακοπεί και πάλι όταν προκλήθηκε μεγάλο επεισόδιο, μετά από εντολή της Προέδρου του δικαστηρίου να απομακρυνθεί από την αίθουσα μια κοπέλα που μίλησε δυνατά. Κατά την διαδικασία αποβολής, ομάδα νεαρών δημιούργησαν τείχος προστασίας της κοπέλας έναντι των αστυνομικών που προσπαθούσαν να την απομακρύνουν από την αίθουσα.
Η απομάκρυνση των νεαρών που σχεδόν ήλθαν στα χέρια με τους αστυνομικούς μέσα στην αίθουσα έγινε μετά από παρέμβαση διμοιρίας των ΜΑΤ!
Η σύγχυση που προκλήθηκε ήταν τόσο μεγάλη, που ο επικεφαλής της αστυνομικής φρουράς άρχισε να καλεί σε βοήθεια, διότι, εκμεταλλευόμενοι την αναστάτωση στην αίθουσα, οι έξι κατηγορούμενοι, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί που έτρεξαν προς την πλευρά των κρατητηρίων, είχαν εγκαταλείψει τον χώρο και έτρεχαν προς τον προαύλιο χώρο.
Επικράτησε νέος πανζουρλισμός και τελικά οι κατηγορούμενοι "συνελήφθησαν" ξανά και οδηγήθηκαν πίσω στον χώρο των κρατητηρίων.
Είχε προηγηθεί η εκ μέρους των κατηγορουμένων απόσυρση των εντολών τους προς τους συνηγόρους τους, οπότε το δικαστήριο προχώρησε στον διορισμό νέων συνηγόρων.

elzoni
Bookmark and Share

2 comments:

  1. Δεν είναι τσογλάνια φίλε μου.....
    Αντιδρούν σε αυτά πού τούς κληροδοτίσαμε... δυστυχώς !
    Αλλά, πιό τσογλάνια θεωρώ όλους τους κλέφτες που κυκλοφορουν ελεύθεροι... κι ακόμα κι αυτούς πού τούς συγκαλύπτουν ..
    Εκτός αυτών σαν δικηγόρος θα μπορείς να καταλάβεις πολύ καλύτερα, πώς οταν η βουλή ..νόμιμα, εμποδίζει την παραπομπή βουλευτών στην δικαιοσύνη ακόμη για αδικήματα του κοινου ποινικού δικαίου, αν το λεω καλά, τότε τι κράτος έχουμε ; μια ολιγαρχία που με την βοήθεια των ΜΜΕ ελέγχει αυτόν τον τόπο......
    Κι όλοι εμείς οι ¨νομοταγείς¨ πολίτες, με το λευκό ποινικό μητρώο, οι συνεπείς στίς υποχρεώσεις μας, είμαστε observers στα γεγονότα και την ασυδοσία αυτών, - ίσως και κουτοπόνηρα σκεφτόμενοι, ¨που να μπλέξω τώρα ¨, βολεμένοι με τα σπίτια μας και τα εισοδηματά μας, και με τα παιδιά μας σε πανεπιστήμια του Εξωτερικου να σπουδάζουν, - ¨άσε αγόρι μου, μείνε εκέι που είσαι, η Ελλάδα είναι μικρή για σένα¨....
    Αντε λοιπόν, να ..χαθούμε, εμείς είμαστε οι καραγκιόζιδες και τα πρώτα ..τσογλάνια !!!
    ΝΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου ΝΚ,

    φαίνεται πως δεν έτυχε να βρεθείς ποτέ αντιμέτωπος με την υποκινούμενη εκ των ερυθρών "υπερασπιστών" αγέλης των άβουλων όντως και καλοπληρωμένων μελών, των "επαναστατών" του ...γλυκού νερού.
    Εύχομαι να μην βρεθεί στο διάβα τους, ούτε πουλί ...πετούμενο.!
    Όσο για την πολιτική τσογλαναρία...
    Απαξιώ να ασχοληθώ με ασπόνδυλα.

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή