Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Κι' εμείς στον ...κόσμο μας.!

Ευτυχώς, οι ιστορικές εξελίξεις και στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο, δεν ακολουθούν τις εκτιμήσεις, τις προτεραιότητες και τις ιεραρχήσεις της ιδιωτικής ελληνικής τηλεόρασης, η οποία κόντυνε τις μεζούρες της, χαμήλωσε τους πήχεις της και κατέστησε μονοθεματικά (το πολύ διθεματικά) τα δελτία της.
Δυστυχώς, ό,τι συμβαίνει με την ιδιωτική ελληνική τηλεόραση, συμβαίνει και με τον ημερήσιο Τύπο, διότι, κατά κανόνα, έχουν κοινούς ιδιοκτήτες, κοινές προτεραιότητες και κοινές αξιολογήσεις των γεγονότων…
Ετσι, επί πέντε μέρες φλέγεται η Αίγυπτος - μια χώρα κλειδί για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, μια χώρα ενεργειακός κόμβος, μια χώρα με έκταση μεγαλύτερη από 1.000.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και με 63.000.000 κατοίκους -ηγέτιδα δύναμη και χώρα του Αραβικού κόσμου- αλλά τα περισσότερα ιδιωτικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ της χώρας ασχολούνται:
Με το πανεπιστημιακό άσυλο και αν καταλύθηκε ή όχι από τους μετανάστες! Με την ατολμία των πρυτανικών Αρχών! Με την παρέμβαση Αλαβάνου! Με την κατάργηση ή μη του πανεπιστημιακού ασύλου! Με την απροθυμία του δημάρχου να συμβάλει στην εκτόνωση της κρίσης! Με το ενδεχόμενο να πρόκειται για προβοκάτσια! Κ.τλ. κ.τ.λ…
Και οι Ελληνες -όσοι γνωρίζουν στοιχειωδώς αγγλικά- αναγκάζονταν και αναγκάζονται να καταφεύγουν στο CNN, προκειμένου να πληροφορηθούν τι συμβαίνει στα νοτιοανατολικά σύνορά μας, τι συμβαίνει στην Αλεξάνδρεια, στο Σουέζ, στην Ισμαηλία και στο Κάιρο, όπου έχουμε επενδεδυμένα ιστορικά και πολιτιστικά συμφέροντα, τι συμβαίνει σε μια από τις πιο κρίσιμες περιοχές της Υδρογείου, γιατί φλέγεται η γειτονιά μας…
Και καλά για την Αίγυπτο! Ας δεχτούμε ότι πέφτει μακριά για τους καναλάρχες μας και για τους εκδότες μας και για τα ενδιαφέροντά τους και για τις κοντόφθαλμες εκτιμήσεις τους…
Για την Ελλάδα, όμως; Για την Αθήνα, όμως; Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι το πρόβλημα; Ή η ανυπαρξία μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής ή Εθνικής Μεταναστευτικής Πολιτικής, η οποία, με ρεαλισμό και αποτελεσματικότητα να δίνει πρακτικές λύσεις στα υπαρκτά προβλήματα των μεταναστών - όταν, μάλιστα, οι περισσότεροι ξεριζώνονται εξ αιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων;
Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι το πρόβλημα ή οι κακοφορμισμένες πληγές που δημιουργούν καθημερινά στην ελληνική κοινωνία:
  • Οι εκατοντάδες χιλιάδες των ξεριζωμένων αλλοδαπών;
  • Οι εκατοντάδες χιλιάδες των ξεριζωμένων ημεδαπών;
  • Η γενικευμένη ανομία σε όλους τους τομείς;
  • Η έννομη (κρατική) ανομία και βία;
  • Τα κρούσματα ανυπακοής που (ευτυχώς) πληθαίνουν;
  • Η αδυναμία του μπλοκ εξουσίας να αντιληφθεί τα μηνύματα των καιρών και ν’ αντιδράσει σωστά;
Θα αυτοκτονήσουμε, τάχα, όλοι μαζί με τους καναλάρχες και μιντιέμπορους;

Χρήστος Θεοχαράτος
Bookmark and Share

1 comments:

  1. " Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι το πρόβλημα....?"
    ΚΑΙ το πανεπιστημιακό άσυλο είναι το πρόβλημα, αυτή η ελληνική πρωτοτυπία που επιτρέπει στο Πανεπιστήμιο κουμάντο να κάνουν κάποιες μειοψηφίες τραμπούκων.
    Και το "άσυλο" είναι μια εξαιρετική απόδειξη για τα μυαλά που κουβαλάνε κάποιοι, μυαλά που είναι υπεύθυνα για τις "κακοφορμισμένες πληγές" της ελληνικής κοινωνίας.
    Το "ασυλο" είναι ακόμα μια έκφραση της γενικευμένης ανομίας για την οποία μιλάει ο αρθρογράφος.Το "άσυλο" είναι στην ουσία ακόμα μια έκφραση ανυπακοής για τις οποίες ο αρθρογράφος χαίρεται. Το "άσυλο" και ο χειρισμός του αποδεικνύουν την "αδυναμία του μπλοκ εξουσίας να αντιληφθεί τα μηνύματα των καιρών και ν’ αντιδράσει σωστά".
    Λοιπόν δεν γίνεται να βάλουμε το "άσυλο" ή μάλλον το ποιος και πως κάνει κουμάντο στα Πανεπιστήμια και στη ακαδημαικη λειτουργία στην άκρη! Και στο κάτω-κάτω τίποτα δεν αποκλείει και με άσυλο να ασχολείσαι και με το κτίσιμο μιας μεταναστευτικής πολιτικής.
    Απορίας άξιο το ότι ο αρθρογράφος αναζητά "...πρακτικές λύσεις στα υπαρκτά προβλήματα των μεταναστών - όταν, μάλιστα, οι περισσότεροι ξεριζώνονται εξ αιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων..." αλλά δεν φαίνεται να αγωνιά εξ ίσου για τα προλήματα που προκαλεί η λαθρομετανάστευση στους ημεδαπούς. Εκτος αν θεωρεί ότι επειδή σύμφωνα με την ανάλυση του "...ξεριζώνονται εξ αιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων..." είμαστε υποχρεωμένοι να αναλάβουμε εμείς ως χώρα τη λύση του προβλήματος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή