Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Η ..."πολιτική" Papandreou δικαιώνει τον επίτιμο.!

"Στο χέρι μας είναι να ξεπεράσουμε την κρίση και να βγει η Ελλάδα πιο δυνατή" δήλωσε από τα Χανιά ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που έδωσε το "παρών" στην τελετή αγιασμού των υδάτων στο παλιό λιμάνι. Επίσης, υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησής του υποστηρίζοντας ότι σήμερα όλοι παραδέχονται πως ήταν σωστή και επιχειρούν να την εφαρμόσουν.
Ο κ. Μητσοτάκης είπε:
"Στον ελληνικό λαό έλεγα πάντοτε την αλήθεια, οσοδήποτε και αν ήταν συχνά δυσάρεστη. Και όταν ο λαός μού έκανε την τιμή να με εκλέξει πρωθυπουργό, εφάρμοσα μια πολιτική, η οποία τότε προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, σήμερα όμως όλοι δέχονται ότι είναι σωστή και επιχειρούν να την εφαρμόσουν. Αυτή τη μεγάλη ημέρα της χριστιανοσύνης, θα ήθελα να πω στον ελληνικό λαό μερικές απλές αλήθειες. Το μήνυμα που θέλω να εκπέμψω είναι μήνυμα αισιοδοξίας. Αντιμετωπίζουμε μεγάλες δυσκολίες, που δεν είναι όμως ανυπέρβλητες. Στο χέρι μας είναι να ξεπεράσουμε την κρίση και να βγει η Ελλάδα πιο δυνατή από ό,τι ήταν πρωτύτερα. Αυτό αποτελεί το κοινό μας χρέος και αυτό πρέπει να υπάρχει στη συνείδηση του καθενός. Και δεν είναι πρόβλημα μόνο των κυβερνώντων, είναι πρόβλημα και των κυβερνωμένων. Είναι πρόβλημα ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας".
ΒΗΜΑ
Bookmark and Share

10 comments:

  1. Το 1991 και 1992 ήταν οι μοναδικές χρονιές που η ετήσια κρατική διαχείριση δεν έβγαλε έλλειμα.

    Αν δεν χρωστούσαμε τότε και της Μιχαλούς από τα ελλείματα του συζήγου της Μιμής, εκείνα τα δύο χρόνια δεν θα δανειζόμασταν ούτε δραχμή.

    Και φυσικά αυτό ήταν πολύ βαρύ για τους εντόπιους πολιτικούς απατεώνες, οπότε με λίγο σπρώξιμο καθάρισε το θέμα ο Αντωνάκης.

    Ξέρετε είναι ο τύπος με το άλλο μίγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δηλωση ειναι ακριβης και ισορροπημενη. Ολο το ζουμι σε τρεις λεξεις: "ὁταν", "τοτε" και "ἑπιχειρουν" (αλλα η επιτυχια της επιχειρησης ειναι ζητουμενο). Καλα τα λεει ο απο πανω. Ο Μητσοτακαρος εβλεπε πολυ μπροστα. Αλλα ειχε την ατυχια να πολιτευεται στην Ελλαδα οπου συμπολιτευονται και χαμερπεις αντωνηδες. Εγω προτεινω ο επομενος προεδρος της ΝΝΔ εκτος απο δεξιος μαυρος σαν καλιακούδα να ειναι και χειρουργός ωστε να προβει και ευκολώτερα στην νεκροψία της ΝΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος αμφιβαλλει σημερα οτι εαν το 90 η παπανδρεικη αλητεια (συνδικατα, ΔΕΚΟ κλπ) και η κρατικιστικη εβερτοσαμαρική προδοτικη δεξια ειχαν αφησει να γινουν ΚΛΑΣΜΑΤΑ (οχι ολα) απο οσα επιχειρουνται σημερα να γινουν σε 18 μηνες οτι η Ελλας θα ηταν ισχυροτερη και δεν θα εφτανε σε αυτο το χαλι χρέους και νοοτροπίας;
    Θα ήμασταν καλυτερα, πολύ καλυτερα συντροφοι. Ο Μητσοτακης ειχε δίκιο.
    Τα γεγονότα αυτό δείχνουν.

    Βριστε με τωρα καραδεξιοί.
    ΝΕΑΡΧΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μονο οι καραδεξιοι οι προοδευτικοι του ....οπ....οχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξεχνάτε ότι ο Σαμαράς ήταν υφυπουργος οικονομικών.
    Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπεσε για άλλους λόγους και το ξέρετε πολύ καλά.
    Το 90 βρισκόμαστε περίπου στην ίδια θέση με σήμερα και όντως η πολιτική τόλμη του Μητσοτάκη μας έβγαλε από το αδιέξοδο (και χωρίς ΔΝΤ)
    Αλλά αυτά ήταν προσωρινά γιατί εσείς τα βάζετε με το Σαμαρά οι άλλοι με το Μητσοτάκη και έτσι κυβερνούν οι ηλίθιοι.
    Για το λόγο αυτό είσαστε και οι δύο υπεύθυνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστα "μας την λες" ο από πανω αλλα ο Σαμαράς πρόδωσε. Εδώ εχουν φτασει οι σαμαρικοί να αμφισβητούν και αυτό! Επιπλέον δεν άκουσε κανείς και καμμιά συγγνώμη για τα αίσχη του 92-93. Επισης η ισβέστια του αριστερόστροφου υπερσαμαρισμού μας βρίζει απο το πρωί μεχρι το βραδυ. Οπότε φέρτε αριστερούς/σταλινικούς σαμαρικούς (όπως διατείνονται οι κολαούζοι του Αντωνιου του Μεγαλοπρεπή) για να ισοφαρίσετε απώλειες απο εμάς τους ενδοτικούς φιλελεύθερους και κεντρώους.
    ΝΕΑΡΧΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιρνοντας αφορμη απο το παραπανω σχολιο φιλου("Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπεσε για άλλους λόγους και το ξέρετε πολύ καλά") παραθετω τα αρθρο του στεφανου Μανου στην Αλαφουζιαδα στις 20 Ιουνιου 2010. Ο Μητσοτακης ανετραπη απο τον Σαμαρά ενω το Σκοπιανο βρισκοταν σε υφεση και ενω η Κυβερνηση προσπαθουσε να φερει στρατηγικο επενδυτη στον ΟΤΕ. Διαβαστε και κρινετε μονοι σας και συσχετιστε και με σημερινες καταστασεις. Αξιος ο μισθος σου αρχιπολανιτη.

    Tου Στεφανου Mανου –Καθημερινη 20 Ιουνιου 2010
    Σε διάφορα έντυπα και blogs εκφράζονται ερωτήματα για το τι ακριβώς έγινε το καλοκαίρι του 1993 αναφορικά με τις ψηφιακές παροχές του ΟΤΕ. Μολονότι έχω αναφερθεί παλιότερα στα γεγονότα -όπως τα έζησα εγώ- σκέφτηκα να επαναλάβω τι θυμάμαι για να φρεσκάρω κυρίως τη μνήμη όσων καμώνονται ότι τα ξέχασαν.
    Στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης Α141 27/08/1993 δημοσιεύτηκε ο νόμος 2167 για τον ΟΤΕ που ενσωμάτωνε τις αναγκαίες ρυθμίσεις και αλλαγές για την επικείμενη είσοδο στρατηγικού επενδυτή που θα ανελάμβανε τη διοίκηση του οργανισμού.
    Σύμφωνα με το άρθρο 43 του νέου καταστατικού του ΟΤΕ (του ν. 2167/93) θα διοριζόταν νέο προσωρινό 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο μέχρις ότου ολοκληρωθεί τους αμέσως επόμενους μήνες ο διαγωνισμός που θα αναδείκνυε τον στρατηγικό επενδυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δώδεκα ημέρες μετά τη δημοσίευση του νόμου, στις 8 Σεπτεμβρίου, διορίστηκε το προσωρινό ενδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ (ΦΕΚ Β686 8/9/1993).
    Την επομένη, στις 9 Σεπτεμβρίου, ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Συμπιλίδης και στη συνέχεια, το ίδιο απόγευμα, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διάλυση της Βουλής και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
    Κατά τη δική μου εκτίμηση οι συνέπειες της πρόωρης διάλυσης της Βουλής υπήρξαν -για την οικονομία τουλάχιστον- τραγικές. Στις 9 Σεπτεμβρίου επρόκειτο να υπογραφεί η σύμβαση για το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Η υπογραφή ματαιώθηκε για μετά τις εκλογές και στη συνέχεια καθυστέρησε για δύο και πλέον χρόνια, οπότε τελικώς υπεγράφη με ορισμένες επιπόλαιες αλλαγές που όλες οι μετέπειτα κυβερνήσεις προσπαθούν να διορθώσουν. Η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στον ΟΤΕ καθυστέρησε 16 χρόνια και αφού είχε περάσει ανεπιστρεπτί η χρυσή περίοδος για τις τηλεπικοινωνίες. Ματαιώθηκε επίσης η κατάργηση του μονοπωλίου της ΔΕΗ και η δημιουργία του πρώτου ιδιωτικού σταθμού 600 MW στη Θίσβη της Βοιωτίας. Ματαιώθηκαν οι επτά από τους οκτώ επιτυχημένους διαγωνισμούς για τη δημιουργία ιδιωτικών καζίνο που θα ενίσχυαν την τουριστική προσφορά της Ελλάδας. Και άλλα πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πριν από τη δημοσίευση του νόμου 2167 στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης συνέβησαν και τα εξής γεγονότα.
    Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε στη Βουλή στις 13 Αυγούστου. Επειδή ήταν Δεκαπενταύγουστος και βιαζόμουν να δημοσιευτεί ο νόμος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως φρόντισα να σταλεί το ψηφισμένο πια νομοσχέδιο στη Μύκονο όπου παραθέριζε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να το προσυπογράψει. Επεστράφη αμέσως και εστάλη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΕτΚ) για δημοσίευση. Συνήθως τα βιαστικά νομοσχέδια έπαιρναν αριθμό φύλλου της ΕτΚ αμέσως ή την επομένη. Αυτό όμως το νομοσχέδιο, παραδόξως, δεν δημοσιευόταν παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες μου. Τελικώς δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου.
    Στο διάστημα μεταξύ της ψήφισης και της δημοσίευσης του νόμου δέχτηκα στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας τις επισκέψεις του κ. Κόκκαλη ως εκπροσώπου της Ιντρακόμ και του κ. Ντόμπεκ ως εκπροσώπου της Siemens. Και οι δύο εξέφρασαν την ανησυχία ότι με τη δημοσίευση του νόμου θα αποχωρούσε το Διοικητικό Συμβούλιο (όπως και έγινε) που ήταν ενήμερο ενός εν εξελίξει διαγωνισμού για 1.100.000 παροχές και θα ερχόταν ένα νέο που ενδεχομένως θα ζητούσε να επανεξετάσει τον διαγωνισμό. Τους εξήγησα ότι ακριβώς αυτό επιθυμεί η κυβέρνηση: να επανεξεταστούν οι προμήθειες του ΟΤΕ και από τον στρατηγικό επενδυτή που θα αναδεικνυόταν, μιας και αυτή ήταν η λογική της εισόδου του στον ΟΤΕ? η συμβολή στην οργανωτική και τεχνολογική του αναβάθμιση. Και μιας και έθεταν το θέμα, κατέστησα σαφές ότι δεν θα άφηνα το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο να λάβει μια απόφαση που θα δέσμευε τεχνολογικά τον ΟΤΕ για τα επόμενα τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.
    Η κυβέρνηση Α. Παπανδρέου που προέκυψε από τις εκλογές του Οκτωβρίου 1993 κατήργησε τη διαδικασία αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή και τον νόμο 1967. Εννέα μήνες αργότερα, το καλοκαίρι του 1994 ο ΟΤΕ ανέθεσε στις εταιρείες Ιντρακόμ και Siemens τις 1.100.000 παροχές.
    Στο τέλος του 1997, επί κυβερνήσεως Σημίτη, ο ΟΤΕ με τις προγραμματικές συμφωνίες ανέθεσε στις ίδιες εταιρείες άλλες 2.000.000 πρόσθετες παροχές που αργότερα αυξήθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειμαστε ολοι αρκετά εξυπνοι για να καταλαβουμε ποιοι εξυπηρέτησαν ποια συμφέροντα με την εν ψυχρω ανατροπη του Μητσοτακη. Γιατι να το κρυψωμεν άλλωστε;

    ΝΕΑΡΧΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή