Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Αθώοι δεν υπάρχουν!

Βασικό εν ανεπαρκεία αγαθό κατάντησε η πολιτική αθωότητά μας την οποία επικαλούμαστε προσχηματικά. Στην συντριπτική μας πλειοψηφία. Γιατί μπορεί από τα εθνικά εγκλήματα της υποταγής στις «αγορές» των τραπεζιτών, τα οικονομικά της ζοφερής διαφθοράς και τα δικαστικά της χειραγωγημένης δικαιοσύνης, ως τα κοινωνικά των αστέγων συμπατριωτών μας, αυτό που ποικίλει να είναι ο βαθμός συνενοχής μας, ουδείς δύναται να αρνηθεί αυτή καθ’ εαυτή την παρουσία μας στον πυρήνα τους. Μια παρουσία που δεν οριοθετείται αποκλειστικά δια της παθητικής παραλείψεως, αλλά συχνά διευρύνεται στα πεδία της ενεργούς συμμετοχής, η οποία φωτογραφίζεται από τις πολιτικές μας επιλογές. Εμφανίζουν αυτές το στοιχείο ενός καιροσκοπικού ατομισμού ο οποίος αν ως τα τώρα δεν ήταν ορατός δια γυμνού οφθαλμού, οφειλόταν στο ότι η πολιτική εξουσία έκρυβε σαν τις γάτες τα σκατά και την μίσθαρνη εκλογική πελατεία της. Συν τω χρόνω ωστόσο πολλαπλασιάζονταν και τα δύο τόσο που το Μιντιακό αμάρευμα αδυνατούσε να καλύψει την φοβερή δυσοσμία τους με αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν αλλά και να αποκαλυφθούμε. Έτσι ηθικά ευάλωτοι παρουσιάζουμε σήμερα το ιλαροτραγικό φαινόμενο να: Στεκόμαστε δευτερευόντως αντιμέτωποι με τους δυνάστες μας, και πρωτίστως με τον δικό μας ωχαδελφισμό που μας καλλιέργησαν συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια. Για να βρουν εν αποσυνθέσει πολιτική σάρκα τα τύπου Πάγκαλου Ρέππα κοράκια και να ορμούν βάλλοντας εναντίον μας με τα βλήματα του κοινωνικού αυτοματισμού. Στόχος η απομόνωσή μας και η μετεξέλιξή μας στον διακαή τους πόθο. Σε πολιτικά αδέσποτους κοπρίτες.. 

Η ειδοποιός διαφορά ωστόσο μεταξύ του χθες και του σήμερα εστιάζεται στην υποκριτική έκπληξή μας. Πράγματι ελάχιστοι ήταν εκείνοι που αντιλαμβάνονταν με ακρίβεια χιλιοστού τα υπονομευτικά σχέδια της αόρατης τραπεζικής εξουσίας, από τους οποίους: Μόνο μια αλλοπαρμένη μειοψηφία βοούσε, με κόστος προσωπικό και κοινωνικό, συναγερμό για το επερχόμενο ναυάγιο. Η υπόλοιποι της υποψιασμένης παρέας δικαίως σιωπούσαν ένοχα επειδή καρπούνταν τυχοδιωκτικά τα ωφελήματα της καταστροφής! Και ως να μην τους επαρκούσε αυτό λοιδορούσαν κατά περιόδους τους δεύτερους, (αυτούς που ενίσταντο στις κατεδαφιστικές τους δράσεις), ως γραφικούς! Μόνο και μόνο για να τους απαξιώσουν στα μάτια των καθ’ υπόθεση ανυποψίαστων αφού η πολιτική απονεύρωσή των τελευταίων ήταν πάντα το ζήτημα και το ζητούμενό τους. Διάβολε, σε ποιο είδος Έλληνα αντιστοιχούν οι ανυποψίαστοι!! Δεν διάβηκαν ποτέ την πόρτα  κάποιας υπεραγοράς τροφίμων; Κι αν ναι, δεν θορυβήθηκαν ούτε μία στιγμή από την απαστράπτουσα απουσία των Ελληνικών προϊόντων; Δεν ανησύχησαν για το πώς ζούσαμε; Ποιος μας έτρεφε; Και γιατί να το κάνει; Προσωπικά και με δεδομένο πως είμαστε ευφυής λαός αρνούμαι να αποδεχτώ πως δεν το είχαν οσμιστεί. Απλώς και αυτοί ως θύματα της πλαστικής ευημερίας εθελοτυφλούσαν κατ’ εξακολούθηση εμπρός στα αμείλικτα ερωτήματα το περιεχόμενο της απάντησης των οποίων ήταν η εμφανής παραγωγική απραξία! Έτσι τα παροχέτευαν στον σκουπιδοφάγο του πολιτικού μας νεροχύτη και ξεμπέρδευαν. Για να διαλανθάνει σκόπιμα της προσοχής τους η εκποίηση θέσεων εργασίας που έτρεχε κάτω από την μύτη τους. Μας υποχρέωναν οι Φράγκοι Τραπεζίτες να εισπράττουμε το χρήμα που έτσι κι αλλιώς μας έκλεβαν, όχι για να επενδύσουμε, αλλά για να καταστρέψουμε, (όπως οι ψαράδες μας τα καΐκια τους), προκειμένου να εξάγουν αυτοί προϊόντα και φυσικά την ανεργία τους. 

Κάπως έτσι μετατραπήκαμε σε άποικους της ίδιας μας της πατρίδας. Στην λογική ενός αυτοκαταστροφικού εγωισμού που υπαγορεύει το δώσε ημίν σήμερον. Και αφού δια της ανήθικης συμπεριφοράς μας υποθηκεύσαμε τους απογόνους μας, προβάλλουμε σήμερα ως παρθένες την άγνοια ως αιτία. Να γιατί ψηφίζαμε ό,τι ψηφίζαμε. Όχι αγνοώντας αλλά αδιαφορώντας. Σαν τον αμερικανό ταγματάρχη στο Ιράκ που όταν παρουσία μου τον ρώτησε μια συμπατριώτισσά του δημοσιογράφος του CNN υποκριτικά γιατί πολεμά εκεί, της απάντησε αποστομωτικά: «Για να έχεις στο αυτοκίνητό σου βενζίνη μωρή». Και επανεξελέγη ο Μπους όπως εδώ αναπαράγονταν οι ίδιοι και οι ίδιοι ως κλώνοι.. 

Αποδείχθηκε ωστόσο ότι κατά την ντόπια αναπαραγωγή το κυτταρικό υλικό αλλοιώθηκε και οι κλώνοι εξελίχθηκαν σε σαράκια που κατέτρωγαν χρόνια τώρα το ξύλινο σκαρί του σκάφους. Για να ναυαγήσουμε. «Και κατά πως έχει γράψει ο Μαρξ, οι μεμονωμένες απόπειρες σωτηρίας στην διάρκεια ενός ναυαγίου είναι αυτές που εξασφαλίζουν τον βέβαιο πνιγμό!».  Μας δίδεται έτσι μια και μόνη ευκαιρία επανόρθωσης. Να συνειδητοποιήσουμε την επικινδυνότητα των καιρών και να διασωθούμε συλλογικά. Να τους αποδείξουμε ότι δεν είμαστε αγέλη άγριων ζώων αλλά λαός, συμπαγής ομοιοτραφείς και αδιαίρετος και ότι θα κινηθούμε εναντίον του καθεστώτος των τραπεζιτών στην λογική του ένας για όλους και όλοι για έναν. Και να το κάνουμε αρχής γενομένης από τις επερχόμενες εκλογές. (γιατί, κρατήστε το, εκλογές θα γίνουν και σύντομα). Πως; Τρομοκρατώντας τους τρομοκράτες μας. Όχι δια της αποχής αλλά αντιθέτως μέσα από την μαζική μας συμμετοχή επιλέγοντας πρόσωπα και φορείς που αντιστέκονται στα συστημικά σαρκοβόρα..

Διαφορετικά θα έχουμε την κατάληξη του Γερμανού Προτεστάντη Πάστορα Martin Niemoller που από το 1937 παραστατικότατα περιέγραψε την απάθεια του θεατή. «Στην Γερμανία, οι ναζιστές πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές αλλά εγώ δεν μίλησα γιατί κομμουνιστής δεν ήμουν. Μετά ήρθαν για τους Εβραίους αλλά και πάλι δεν μίλησα γιατί Εβραίος δεν ήμουν. Ύστερα ήρθαν για τους συνδικαλιστές κι εγώ πάλι δεν μίλησα αφού συνδικαλιστής δεν ήμουν. Κατόπιν ήρθαν για τους καθολικούς αλλά άχνα δεν έβγαλα αφού καθολικός δεν ήμουν. Στο τέλος ήρθαν για μένα αλλά πια δεν είχε μείνει κανείς να μιλήσει για κανέναν!» Αφού λοιπόν οι τραπεζίτες ήρθαν για μας και δεν μιλήσαμε, πήγαν στους Ιρλανδούς που επίσης έκατσαν στ’ αυγά τους σειρά έχουν οι Πορτογάλοι οι Ισπανοί και οι Ιταλοί, ποιος θα μείνει στο τέλος να μιλήσει και για ποιόν απ’ όλους;

 Ευγένιος Ανδρικόπουλος

ΥΣ. Η ανάρτηση αυτή αφιερώνεται σε έναν διαδικτυακό φίλο διαχειριστή ιστοσελίδας που εκτιμώ απεριόριστα ανεξαρτήτως των πολιτικών μας διαφορών. Τον Γιαννιώτη. Εξοργισμένος και σωστά από την αδράνειά μας απέναντι στην επέλαση του κατοχικού στρατού των τραπεζών αποφάσισε παρά τις ενστάσεις μου να σφραγίσει οριστικά την δική του φωνή διαμαρτυρίας.
Bookmark and Share

8 comments:

  1. τι συμβαίνει με το υγ κ. γιαννιώτη??? εσείς από μόνος σας το προσθέσατε??? κ. ανδρικόπουλε τι θέλετε να πείτε, είναι δικό σας το υγ??? συγνώμη που ρωτώ αλλά δεν το βρήκα σε άλλα δυο ιστολόγια που είδα.
    σ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚ. ΕΝΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΣ GOOGLE ΤΟ ΑΦΤΙ ΜΕΝΙΟ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατά κανόνα ότι γράφω αναπαράγεται από αρκετά μπλοκ και καλά κάνουν αν συμφωνούν με το περιεχόμενο των κειμένων τους.

    Στην συγκεκριμένη περίπτωση του Γιαννιώτη τα κείμενά μου τα στέλνω προσωπικά επειδή ανεξαρτήτως των διαφορετικών πολιτικών μας πεποιθήσεων τον εκτιμώ προσωπικά ως άνθρωπο και ως επιστήμονα και η άποψή μου αυτή δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

    Κι όσο σένα συμπατριώτη 18 Φεβρουαρίου 2011 11:01 μ.μ. έχω να σου επισημάνω πως κανένα βιβλίο όπως και καμιά άποψη είναι εξ ολοκλήρου για τα σκουπίδια.

    Πάντα ενυπάρχουν σε αυτά σελίδες που θα έχουν το δικό τους ενδιαφέρον και καλά θα κάνεις να μην είσαι περισσότερο μετριοπαθής γιατί πρώτος ο Μαρξ μίλησε για τα εκ των αντιθέτων η ενότητα.

    Ευγ. Ανδρικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ σ.π.
    Πάγια τακτική (υποθέτω όλων) είναι να ανεβάζουμε τα άρθρα χωρίς καμία δική μας παρέμβαση.
    Το περί ου ο λόγος ΥΓ ανήκει στον ίδιο τον Ευγένιο Ανδρικόπουλο, ο οποίος αφιέρωσε σε μένα και το παρόν άρθρο του.

    Βλάκα & "αντιφασίστα" 11:01 μμ.
    Εσένα τί να σου πω; Δεν πρόκειται να ασχοληθώ και πολύ μαζί σου.
    Στην αρχή σκέφθηκα να σε διαγράψω.
    Μετά είπα, ας σε προσπεράσω αφού έτσι κι' αλλιώς ο μεταξύ μας "διάλογος" θα είναι εκτός αντικειμένου, μιας και δεν είναι μέσα στις όποιες διαστροφές μου η οποιαδήποτε επαφή με "άτομα" ανήκοντα στην συνομοταξία των ασπόνδυλων.

    ΥΓ για σένα...
    Μ' αρέσει που αποκαλείς με το υποκοριστικό του έναν αρθογράφο - δημοσιογράφο και συγγραφέα του βεληνεκούς Ανδρικόπουλου.
    Τελικά, εκτός από βλάκας, θα πρέπει να είσαι και πολύ μαλάκας...

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενα προφητικο κειμενο.
    Γραφτηκε πολυ πριν το διανοητικα αναπηρο παιντι της τσαντ, μας πουλησει στο ΔοΝηΤη...μεσω Καστελλοριζου!@#!!@#
    ==

    Η λίστα των όσων μπορεί να απαιτήσει το ΔΝΤ από την Ελλάδα παρουσιάζεται πάνω κάτω ως η εξής:

    1.Πλήρης αναδόμηση στην τοπική αυτοδιοίκηση όπου και εντοπίζεται ανεξέλεγκτη σπατάλη πόρων.
    2.Άρση της μονιμότητας.
    3.Εξίσωση ορίων ηλικίας για άνδρες και γυναίκες στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα με ενιαίο όριο συνταξιοδότησης τα 67.
    4.Κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών. Ίσως επιβιώσουν 2-3 κατηγορίες.
    5.Πλήρης κατάργηση 14ου και 13ου μισθού στο Δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.
    6.Φορολόγηση των αγροτών.
    7.Φορολόγηση όλων των εισοδημάτων από το πρώτο ευρώ.
    8.Απελευθέρωση όλων των κλειστών επαγγελμάτων.
    9.Επιβολή ΦΠΑ σε όλες τις υπηρεσίες (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κ.λ.π.)
    10.Περαιτέρω ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων
    11.Πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
    12.Ριζική αναδιάρθρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του τρόπου λειτουργίας των κρατικών νοσοκομείων.
    13.Ριζική αναδιοργάνωση της Παιδείας. Προτείνονται δίδακτρα στα πανεπιστήμια με κάποια πρόβλεψη για τα χαμηλά εισοδήματα.
    14.Προτείνουν και άλλα («τεχνικής φύσεως») θέματα τα οποία θα συρρικνώσουν το Δημόσιο και θα καταστείλουν τις δημόσιες δαπάνες.
    15. Απόλυση 230.000 εργαζομένων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με κατάργηση θέσεων, ενοποίηση και συγχωνεύσεις οργανισμών, ΔΕΚΟ κ.λ.π.
    ==

    Επεσε σε τιποτα εξω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδω και 16 μηνες, συμβαινει κατι περιεργο .Οχι ΜΟΝΟ περιεργο δηλαδη.
    Συμβαινει ακριβως το αντιθετο απ’ οτι λενε οι ΠΑΣΟΚιστανοι.

    Εκανα ενα προχειρο λεξικο.
    Ενα ΑντιΠΑΣΟΚιστανικο αποκωδικοποιητη(μπλιαχ!):

    Διαπραγματευομαστε=λαμβανουμε οδηγιες
    Συζηταμε=ακουμε ο,τι μας υποδεικνυουν
    Ειμαστε σε διαβουλευση= Αναμενουμε οδηγιες
    Εταιροι= Αντιπαλοι
    Φιλοι=εχθροι
    Εχθροι=φιλοι (απο τους οποιους τα λαδωνομαστε οταν μας βουλευει)
    θαλασσα ειρηνης=συνδιαχειρηση Αιγαιου
    ΜΟΕ=Ελληνικες μονομερεις παραχωρησεις
    Θρακη=Δυνητικη Κυπροποιηση και αφελληνισμος απο “Ελληνες”.
    Μιζα= χορηγια
    Κληση προς καταθεση= δημιουργια εντυπωσεων και παραπλανηση.
    Ξεσκισμα (υποδουλωση στην ουσια) απο το ΔΝΤ = τεχνογνωσια.
    Μειωση συνταξεων= εξυγιανση του ασφαλιστικου.

    Καταγινομαι προς συμπληρωση του εν λογω λεξικου.

    Φυσικα εχω παραλειψει παρομοια του ..»μακρινου» παρελθοντος.
    Τι διαολο ..»εκσυγχρονιστηκαμε πια!
    Π.χ μειωση μισθων= ετεροχρονισμος ΑΤΑ
    Εξω οι βασεις = Οι Αμερικανοι καταργουν τις αχρηστες γιαυτους βασεις.
    Και κατι ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ=τετοια θα λεμε τωρα.
    Μιζα 500 εκατ= δωρακι στο ευατο του.
    Απατη του αιωνα =Αγορα του αιωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα ασφαλώς και φταίμε Ευγένιε,
    Αφού στις πρόσφατες εκλογές υπήρξε ένα σοβαρό ποσοστό που ψήφισε αυτούς τους δύο και κυρίως τον απτόητο ποδηλάτη με τα καγιάκ και τα γυμναστήρια που έβαλε χέρι στο λαϊκό εισόδημα, ανέτρεψε τις εργασιακές σχέσεις, απελευθέρωσε την ανεργία, συνέχισε τη σπατάλη στις δημόσιες δαπάνες, την υπόθαλψη των φοροεισφοροφυγάδων και το 'ριξε σε ανοησίες όπως η οπενγκαβ(ωμάρα) και άλλες προσφιλείς του ενασχολήσεις, όπως η χρηματοδότηση των μη-κυβερνητικών-οργανώσεων, οι ανασχηματισμοί, τα επικοινωνιακά παίγνια, η επινόηση νέων επιτροπών, οργάνων, μηχανισμών και σχημάτων - λέγε με Νικολάκη...
    Διέλυσε το κόμμα του, το αντικατέστησε με ένα περιβάλλον παρακοιμώμενων και διέπρεψε στις επιλογές τυχάρπαστων, απ' την κυρία Καραχασάν έως τον κ. Ξυνίδη.
    Στο ίδιο διάστημα τα στελέχη του, όπως ο κυρ Πάγκαλος, συνέχισαν να βρίζουν τους Ελληνες, «κοπρίτες», να τους δουλεύουν περί την Υγεία και την Παιδεία, να τους ληστεύουν από όπου κι όσο μπορούν. Απ' τους έμμεσους φόρους έως τα διόδια.
    Κιχ ο Παπανδρέου, μόνον μεγάλες κουβέντες.
    Αίφνης για την πατρίδα και τον «νέο(!) πατριωτισμό». Ο άνθρωπος που δεν τολμάει να ανακηρύξει ΑΟΖ και δείχνει ευεπίφορος στη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, ο άνθρωπος που νομίζει ότι μπορεί να κινείται με προσωπική ατζέντα για ιστορικά προβλήματα, μόνον σε καραγκιοζιλίκια τύπου Κατάρ και Ερζερούμ μπορεί να καταλήξει. Στην καλή περίπτωση, στην κακή ο θεός να βάλει το χέρι του. Όταν ψηφίζει κάποιος αυτόν και όσους τον στηρίζουν στην βουλή τι σημαίνει.. Σημαίνει όπως σωστά γράψατε καιροσκοπικό ατομισμό..
    Και στην γλώσσα την λαϊκή το ίδιο λαμόγιο μ’ αυτούς
    αντίνωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή