Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Σαμαράς και Καρατζαφέρης: Δυο λαγοί απ' το ίδιο ...καπέλο.!

Την εβδομάδα που πέρασε το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε στα ύψη. Και ανέβηκε όχι τόσο λόγω της συμφωνίας των Βρυξελλών και την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου του ΔΝΤ, αλλά λόγω της κόντρας μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ που ξεκίνησε με αφορμή ένα κείμενο του Φαήλου Κρανιδιώτη, που επιτιίθετο κατά του Γ. Καρατζαφέρη. Αυτός απάντησε στην Βουλή, στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος του ανταπάντησε, χαρακτηριζοντάς τον "λαγό" και το ζήτημα συνεχίστηκε. Είναι φυσιολογικό, δύο κόμματα που προσπαθούν να "ψαρέψουν" στα ίδια νερά, να έρχονται σε κόντρα μεταξύ τους.

Θα πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι "λαγοί" από το ίδιο ακριβώς καπέλο.
Όχι αυτό ενός "θαυματουργού", ενός "μάγου", όπως μοιάζει να είναι το καπέλο από το οποίο βγήκε ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας. Αλλά το καπέλο της γνήσιας λαϊκής αντίθεσης στο κατεστημένο δικομματισμό των τελευταίων 35 ετών.
Ο "λαγός" Γιώργος Καρατζαφέρης βγήκε από το καπέλο της αντίδρασης στον Καραμανλισμό που εξέθρεψε τύπους σαν τον Παυλόπουλο και την Γιαννάκου. Είναι ο "λαγός" που βγήκε από το καπέλο της αντίδρασης στο βιβλίο της Ρεπούση και την πλήρη παρακμή του νεοδημοκρατικού συστήματος διακυβέρνησης που συγχρωτίστηκε εν πολλοίς με την αριστερά. Ο "λαγός" που βγήκε από το καπέλο της αντίδρασης στην "αμυντική νοοτροπία" του Δεκέμβρη του 2008. Και πρέπει ο καθένας να παραδεχτεί ότι κατάφερε πολλά πράγματα. Κατάφερε να φέρει τη συζήτηση για το μεταναστευτικό, που πριν τον ΛΑΟΣ ήταν ένα προνόμια του "περιθωρίου" και των πολιτικών άκρων, στο πολιτικό επίκεντρο. Κατάφερε να σπάσει την ασυλία του ΚΚΕ μέσα στην Βουλή και το υπερκομματικό γλύψιμο προς αυτό. Κατάφερε να αποδείξει ότι υπάρχει κάτι και πέρα από τον κομματικό μονόδρομο.

Από την άλλη "λαγός" είναι και ο Αντώνης Σαμαράς. "Λαγός" ο οποίος βγήκε από την αντίδραση ενάντια στην προοπτική μιας μητσοτακικής ΝΔ, υποταγμένης σε έναν κομματικό στρατό και σε άμεση επαφή με τα κυκλώματα της διαφθοράς. Αντίδραση στην πλήρη μετατροπή της ΝΔ σε έναν μηχανισμό εξυπηρέτησης συμφερόντων επιχειρηματικών και υπερατλαντικών. "Λαγός" που βγήκε όχι από το καπέλο της επιρροής ενός συγκεκριμένου κύκλου, αλλά από την αντίδραση των λαϊκών στρωμάτων της ΝΔ στην βάση της συναισθηματικής ταυτισής τους με ένα συγκεκριμένο κόμμα. Ο Σαμαράς μέχρι στιγμής κατάφερε να αποδείξει ότι υπάρχει χώρος για να κινηθεί και να αναπνεύσει ένα κόμμα εξουσίας, όταν αυτό ενσωματώνει χαρακτηριστικά της σύγχρονης αντιφιλελεύθερης δεξιάς. Κατάφερε να δώσει ελπίδα σε εντελώς απογοητευμένους ανθρώπους που είχαν θέσει εαυτόν εκτός πολιτικής. Αναμένουμε να δούμε αν θα καταφέρει κάτι παραπάνω.

Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και από τις δύο πλευρές. Και οι δύο τους είναι "λαγοί" που έβγαλε από το καπέλο του ο λαός για να δημιουργηθούν αντιστάσεις στην καταστροφή που κάποιοι ετοιμάζουν για το ελληνικό έθνος. Οι κυβερνητικές τους προτάσεις διαφέρουν, το πρόγραμμά τους αλλού συμπίπτει και αλλού διαφέρει. Καλά θα κάνουν όμως να επιτελέσουν το έργο τους, ως "λαγοί από το καπέλο" του ελληνικού λαού γιατί αλλιώς θα ξαναμπούν σε αυτό.
Και δεν ξέρουμε αν προλαβαίνουν να βγούν άλλοι "λαγοί" από αυτό.

Δ. Παπαγεωργίου
Bookmark and Share

4 comments:

  1. "Από την άλλη "λαγός" είναι και ο Αντώνης Σαμαράς. "Λαγός" ο οποίος βγήκε από την αντίδραση ενάντια στην προοπτική μιας μητσοτακικής ΝΔ, υποταγμένης σε έναν κομματικό στρατό και σε άμεση επαφή με τα κυκλώματα της διαφθοράς. Αντίδραση στην πλήρη μετατροπή της ΝΔ σε έναν μηχανισμό εξυπηρέτησης συμφερόντων επιχειρηματικών και υπερατλαντικών."

    Το παραπάνω κομμάτι, ο συγγραφέας με βάση ποιές πληροφόρίες το έγραψε; Μήπως πρέπει να το ξαναδει ύστερα απο αυτά που βγήκαν την Κυριακή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο την σημερινη ειδησεογραφια της Καθημερινης:
    &&&&&&
    Τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη κατονόμασε η Ντόρα Μπακογιάννη ως κεντρικό πρόσωπο των «καραμανλικών» στελεχών που, σύμφωνα με τηλεγράφημα των wikileaks, όπως αναφέρθηκε σε δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», συζητούσαν με την αμερικανική πρεσβεία δύο χρόνια πριν τη διαδοχή στη ΝΔ για το διάδοχο του Κώστα Καραμανλή.

    Σε ερώτηση αν θεωρεί πως όλα αυτά ήταν εν γνώσει του πρώην πρωθυπουργού η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας απάντησε πως δεν το γνωρίζει και συνέχισε: «Ξέρω ότι φαίνεται από το τηλεγράφημα που δημοσιεύεται ότι υπήρχε εν γνώσει ανθρώπων, εξωθεσμικών σε σχέση με τη ΝΔ, η πρόθεση δύο χρόνια πριν -το ξέρανε φαίνεται ή ένιωσαν την ανάγκη να ενημερώσουν την αμερικανική πρεσβεία- οι οποίοι ήθελαν να ετοιμάσουν κάποιον αντίπαλο δικό μου και αν ρωτάτε σε ποιον αναφέρομαι, αναφέρομαι στον κ. Πέτρο Μολυβιάτη».

    Υπαινιγμούς όμως άφησε και για τον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή άλλο τηλεγράφημα από τα wikileaks. Ανέφερε ότι σύμφωνα με το τηλεγράφημα το Νο 2 της αμερικανικής πρεσβείας σε συνάντησή του με τον βουλευτή κ. Σαμαρά του εξέφρασε τότε την ανησυχία του για το άνοιγμα της κυβέρνησης Καραμανλή με υπουργό Εξωτερικών την κ. Ντόρα Μπακογιάννη προς τη Ρωσία και για την αγορά τεθωρακισμένων.

    Πρόσθεσε επίσης πως το εν λόγω τηλεγράφημα αναφέρει πως ο κ. Σαμαράς του απάντησε ότι θα φροντίσει να πάει η πληροφορία στα αυτιά εκείνων που πρέπει. «Αναρωτήθηκα με ποιο θεσμικό ρόλο βουλευτής που δεν έχει καμία αρμοδιότητα διαβεβαιώνει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει κεντρική επιλογή της κυβέρνησης που με την ψήφο του στήριξε», τόνισε η κ. Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε ευτυχής που τα κείμενα του wikileaks βγαίνουν στη δημοσιότητα.
    &&&&&&&

    Λακες ΚΑΙ των Αμερικανων εκτος της μιζακλομ και της μιζενς. Η συμπεροφορα σας ειναι προδοτικη για την πατριδα κ.Σαμαρα. Ειστε αξιος πολλαπλων εμπτυσμων και ανασκολοπισμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ.Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ!ΜΟΛΙΒΙΑΤΗΣ.Η ΥΠΗΡΕΤΡΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ!ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.ΟΙ ΧΑΖΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΑΜΑΡΑΣ=ΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ. Τωρα εξηγειται και το 1993 και το 1995 και το 2009. Καληνυχτα ΝΝΔ. Απαξ προδοτης για παντα προδοτης. Να τον χαιρεστε εσεις της ΝΝΔ_

    Hellas-Hellas-I love you Samaras πουθαλεγε και η Πρεσβεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή