Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Θα τρέχει και δεν θα προλαβαίνει... (βίντεο)

 
Από την υποδοχή στη Σύρο

Από μια άποψη, είναι πετυχημένος. Ο Γιώργος Παπανδρέου. Μπορεί να έχει αποτύχει παταγωδώς στην οικονομία, να έχει καταστρέψει την κοινωνία, να έχει διαλύσει την υγεία, να έχει πατήσει την παιδεία, αλλά σε κάτι έχει πετύχει: να είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που αποδοκιμάζεται σε σχεδόν κάθε δημόσια εμφάνισή του εντός των ορίων της επικρατείας.
Έτσι τώρα, και στη Σύρο.

Όπως είναι φυσικό όμως, είναι αδύνατο να προβάλει αυτή την επιτυχία. Δεν τον τιμά, δεν τον καταξιώνει, δεν τον προετοιμάζει για δάφνινες τελετές, παιάνες ή θριάμβους. Είναι μια επιτυχία, την οποία είναι υποχρεωμένος να την απολαμβάνει μόνος του. Άντε, μαζί με τον Θόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος σε κάθε εμφάνισή του δείχνει διάθεση να προκαλεί ακόμα εντονότερες αποδοκιμασίες.

Χρειάζεται λοιπόν ένας εύκολος, ένας πολιτικά βολικός αντίπαλος, για να του φορτωθούν οι ευθύνες των αποδοκιμασιών. Να του χρεωθεί η καθοδήγηση. Και τον βρήκαν οι επικοινωνιακοί αετοί της κυβέρνησης στον Αλέξη Τσίπρα και στον χώρο που ηγείται. Τι κι αν έχει διαψευστεί επισήμως από τους υπευθύνους του κόμματος συμμετοχή των στελεχών του σε τέτοιου είδους ενέργειες, τι και αν έχει καταρριφθεί ο ισχυρισμός του αντιπροέδρου της κυβέρνησης από τους ίδιους τους συμμετέχοντες στις αποδοκιμασίες, τι κι αν η λογική τραβάει τα μαλλιά της με κάθε τέτοιο πολιτικό ακροβατισμό, το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου επιμένει στην αθλιότητα, για να διαμορφώσει άλλοθι.

Δεν κάνει τίποτε άλλο από το πορεύεται στο δρόμο της προβοκάτσιας για να κρυφτεί πίσω από τον καπνό της.
Η Αριστερά, είναι αλήθεια, έχει αποτελέσει και άλλες φορές εύκολο στόχο:
  • Την περίοδο, κατά την οποία ο παππούς του σημερινού πρωθυπουργού, ως πρωθυπουργός κι εκείνος, έδινε την άδεια στους Άγγλους να χτυπήσουν με όπλα την «κόκκινη» διαδήλωση του Συντάγματος (τον Δεκέμβριο του 1944), είχε ήδη στηθεί το σενάριο με τους ενόχους κομμουνιστές για κάθε κακό: από τις κοινωνικές διαμαρτυρίες μέχρι τις ιδιοτροπίες του κλίματος και τον κακό (τους) τον καιρό.
  • Όταν ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, ως πρωθυπουργός κι αυτός, πιάστηκε στα πράσα με την υπόθεση Κοσκωτά, τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις παρακολουθήσεις του Τόμπρα, το επιτελείο της βρωμιάς σκαρφίστηκε «το βρώμικο 89». Τη θεωρία, ότι η Αριστερά συνωμότησε με τη Δεξιά, για να στείλει στη φυλακή τον λαοπρόβλητο ηγέτη.
  • Τώρα που ο εγγονός του Γεωργίου και γιος του Ανδρέα τα έχει κάνει μαντάρα με την οικονομία, έχει δέσει για τα τουλάχιστον επόμενα 30 χρόνια την Ελλάδα στις πρόστυχες διαθέσεις του ΔΝΤ (και των συνεργαζόμενων δυνάμεων), έχει καταρρίψει ρεκόρ στην εξαθλίωση της κοινωνίας, βρέθηκε και πάλι ο αντίπαλος στο πρόσωπο της Αριστεράς.
Μια του κλέφτη, δυο του ψεύτη. Ο Γιώργος Παπανδρέου με δόλο υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών για να αποτρέψει, δήθεν, τη χρεοκοπία, και συμπεριφέρθηκε ως κυβερνήτης κατακτημένης χώρας. Ως τέτοιος αντιμετωπίζεται. Ασχέτως αν ο κάθε νηφάλιος πολίτης και πολιτικός αποδοκιμάζουν ενέργειες που εμπεριέχουν την οποιαδήποτε μορφή βίας.
Σε λίγο, θα τρέχει και δεν θα προλαβαίνει (το αεροπλάνο για να φύγει).

Γρηγόρης Ρουμπάνης


Bookmark and Share

1 comments:

  1. ΔΥΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ !

    Αυτοκτονίες για χρέη στις τράπεζες. Και οι αλήτες τοκογύφοι αλωνίζουν. Δεν φτάνει που τους επιχορηγούμε, μας τοιμάζουν και το σκοινί να κρεμαστούμε. Εκβιάζουν με πληστειριασμούς και αγωγές καθημερινά. Οδηγούν ανθρώπους στην απόγνωση.

    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ??

    ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΡΕΜΑΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή