Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Η "δικτατορία των αλληλέγγυων"

Μια από τις λέξεις, που τώρα τελευταία έχει γίνει ιδιαίτερα της μόδας στην χώρα μας, καθώς αυτή επαναλαμβάνεται συνεχώς από τα ΜΜΕ είναι η: "αλληλέγγυος". Παρόλο που η χρήση της ήταν συχνή στο φάσμα του αναρχικού/αντιεξουστικού χώρου, πλέον μετά την υπόθεση της “Υπατίας”, έχει μεταβληθεί σε εντελώς mainstream, αποδεικνύοντας φυσικά και την επικυριαρχία της αριστεράς στο σύστημα των ΜΜΕ, καθώς η δική της ορολογία μετατρέπεται σε συστημική ορολογία.

Στην περίπτωση όμως της “Υπατίας” και των 300 λαθρομεταναστών απεργών πείνας, ο όρος “αλληλέγγυοι” είναι εντελώς λανθασμένος. Γιατί σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για ανθρώπους, οι οποίοι αισθάνθηκαν την υποχρέωση να βοηθήσουν κάποιους άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα ή κάνουν έναν αγώνα.

Επί της ουσίας πρόκειται για έναν στρατό επαγγελματιών “επαναστατών” που χρηματοδοτούνται κατά κύριο λόγο από ένα δίκτυο ΜΚΟ και άλλες αδιάφανες πηγές, για να παίζουν επί της ουσίας τον ρόλο των “δημίων” των 300 λαθρομεταναστών, προκειμένου να επιβάλλουν την δική τους πολιτική ατζέντα, μέσω της λογικής της δυναμικής μειοψηφίας σε μία ολόκληρη χώρα. Πρόκειται για μέλη της άκρας αριστεράς και τους αναρχικούς, που αυτή την στιγμή συνεργάζονται στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Τις ημέρες που πέρασαν είχαμε μια σειρά γεγονότα, τα οποία κατέληξαν στην σύλληψη, χθες το πρωί, δύο νεαρών φοιτητριών, οι οποίες δεν δίστασαν να κάνουν φασαρία, επειδή οι γιατροί του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύονταν οι μετανάστες, τόλμησαν να κάνουν το καθήκον τους, να προσπαθήσουν δηλαδή να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή. Προφανώς για τις νεαρές αυτές κοπέλες, ο γιατρός εκείνη την στιγμή λειτούργησε ως ... απεργοσπάστης, ως ένας άνθρωπος που θέλει να ... εμποδίσει τον αγώνα των λαθρομεταναστών και όχι ως γιατρός.

Δεν είναι εύκολο να αντιταχθείς σε έναν νεαρό άνθρωπο, που του έχουν διαστρέψει με τέτοιο τρόπο το μυαλό. Καθόλου εύκολο. Μιλάμε για φανατικούς, που δημιουργούνται από ένα ολόκληρο σύστημα, φτιαγμένο για να χρησιμοποιεί τις κοινωνικές διαδικασίες ως χώρους στρατολόγησης.

Αυτές τις ημέρες, δεκάδες “αλληλέγγυοι” βρίσκονται όχι στο πλευρό των λαθρομεταναστών, αλλά στην πραγματικότητα στον μηχανισμό ελέγχου τους. Αυτό πια είναι ξεκάθαρο. Κάποιοι θέλουν να φτάσουν την κατάσταση στα άκρα, προκειμένου να την εκμεταλλευτούν πολιτικά.

Και είναι αλήθεια ότι έχουν καταφέρει να προκαλέσουν μέχρι και ένταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης, καθώς αρκετές από τις “οργανώσεις” (συνήθως σφραγίδες) που παρέχουν το ανθρώπινο δυναμικό για τον ... αγώνα αυτόν, έχουν άμεση σχέση με το ΠΑΣΟΚ, σε πάρα πολλά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου και του καθαρά κομματικού. Θυμούνται ίσως οι παλαιότεροι, ότι μια από τις οργανώσεις που σήμερα βρίσκονται στο πλευρό των λαθρομεταναστών, το ΣΕΚ (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα) παλαιότερα καλούσε με εξώφυλλα της εφημερίδας της, να ψηφίσουν οι οπαδοί της το ΠΑΣΟΚ. Αντιστοίχως και το ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και ανεκτικό έναντι των διαφόρων μικροομάδων της άκρας αριστεράς, προκειμένου αυτές να λειτουργούν αποσυσπειρωτικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, που κάθε φορά που παίρνει τα πάνω του, λεηλατεί την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ.

Ας επιστρέψουμε όμως στους “αλληλέγγυους” οι οποίοι κατά κάποιο τρόπο αποτελούν και “περιφρουρητές” της απεργίας πείνας των μεταναστών. Και την περιφρουρούν όχι μόνο από κάποια εξωτειρκή απειλή (όπως παραδείγματος χάριν η σκοτεινή φυσιογνωμία ενός γιατρού) αλλά και από τους ίδιους τους μετανάστες, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες τους φρουρούν για να μην .... υποχωρήσουν στην πείνα και φάνε. Βέβαια, σύμφωνα με αρκετούς, δεν τα έχουν καταφέρει απόλυτα, αφού οι ιατρικές εξετάσεις έδειχναν ότι μετά από τόσες δεκάδες ημέρες απεργίας πείνας, οι απεργοί δεν δείχνουν καν υποσιτισμένοι.

Αυτό όμως έχει πολύ λίγη σημασία για τα ΜΜΕ και τους ανθρώπους της άκρας αριστεράς, οι οποίοι συνεχίζουν να εκβιάζουν συναισθηματικά μια ολόκληρη χώρα, χρησιμοποιώντας ως στοιχείο του εκβιασμού όχι ανθρώπινες ζωές, αλλά στην πραγματικότητα μια απειλή ότι αν συμβεί κάτι, θα ξεσπάσει ένα ανεξέλεγκτο κύμα επεισοδίων.

Έναντι σε αυτή την στάση, η κυβέρνηση εξακολουθεί να κάνει ... Πασοκισμούς, δείχνοντας μια το καρότο και μία το μαστίγιο, μιλώντας μάλιστα για ... απέλαση των λαθρομεταναστών, εάν δεν σταματήσουν την απεργία πείνας. Φυσικά, αναρωτιόμαστε πώς θα προχωρήσει σε απέλαση, αφού είναι γνωστό ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, αρνείται να εφαρμόσει και τώρα το νόμο και να στείλει την αστυνομία στην Υπατία. Θα αλλάξει γνώμη αύριο;

Η ουσία είναι ότι η άκρα αριστερά έχει ισχυρά ερείσματα στο ΠΑΣΟΚ που καταφέρνουν να “ουδετεροποιούν” ακόμη και κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης. Και με αυτή την προυπόθεση ξεκίνησε και ο αγώνας των μεταναστών. Στημένο δηλαδή από πριν το ματς...

Δημήτρης Παπαγεωργίου
Bookmark and Share

1 comments:

  1. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει συλληφθεί κανένας για τη μεταφορά τους από την Κρήτη στην Αθήνα, ενώ αν μεταφέρεις έναν ίδιο λαθρομετανάστη από τη θήβα στην Χαλκίδα θα σε "χώσουν μέσα", θα σου κατασχέσουν το μεταφορικό μέσο και άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Ο νόμος ισχύει για όλους ή κατά το δοκούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή