Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Μερικές αλήθειες για τη διαδοχή Καραμανλή

Αναγκαζόμαστε να τις γράψουμε μετά τις δηλώσεις Μπακογιάννη ότι ο Πέτρος Μολυβιάτης οργάνωσε συνωμοσία πίσω απο την πλάτη της για να εκλεγεί ο Σαμαράς αρχηγός της ΝΔ.

1. Άν κάποιος ήθελε τον Σαμαρά για αντίπαλο, αυτός ήταν, περισσότερο από όλους η ίδια η Ντόρα. Τον θεωρούσε του χεριού της και πίστευε ότι σε ένα στημένο συνέδριο η επικράτηση της θα ήταν πλήρης. Υγιεινός περίπατος με σκορ 70%-30%.Το επιτελείο της πίστευε ότι τα γεγονότα του 1993 θα επιδρούσαν καταλυτικά στους συνέδρους.

2. Αν λοιπόν υπήρξε συνωμοσία για την εκλογή Σαμαρά, η ίδια, άθελα της, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν.

3. Για να έχει τον Σαμαρά αντίπαλο η κυρία Μπακογιάννη, κλάδεψε όπως μόνον εκείνη γνωρίζει κάθε αντίπαλο που θεωρούσε ότι ήταν εν δυνάμει κίνδυνος για την ίδια. Απαίτησε να μην τοποθετηθεί ο Αβραμόπουλος στην κυβερνητική επιτροπή, τράβηξε σε ανύποπτους καιρούς το χαλί κάτω από τα πόδια του Βουλγαράκη, συγκρούστηκε στο παρασκήνιο με τον Αλογοσκούφη, πολέμησε την επανεκλογή Στυλιανίδη στη Ροδόπη το 2007 και καθυστέρησε όσο πιο πολύ μπορούσε την υπουργοποίηση Σαμαρά.

4. Ούσα υποψηφία ηγέτης του κόμματος, μπήκε στην τελική ευθεία για την διεκδίκηση της αρχηγίας χωρίς εναλλακτικό πλάνο στρατηγικής για την περίπτωση που δεν γίνει η εκλογή από το Συνέδριο, αν και ο Αβραμόπουλος είχε βάλει στην ατζέντα το θέμα της εκλογής από τη βάση καιρό πριν.

5. Αντί να επιμείνει στην άποψη της για εφαρμογή του καταστατικού και να την επιβάλλει, σύρθηκε τελικά από αντιπάλους- που υποτίμησε- στο ανοικτό γήπεδο της λαϊκής εκλογής.. Δεν εμφανίστηκε, μάλιστα στην κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Συνεδρίου, επιλογή που επιτάχυνε την προσέγγιση Σαμαρά -Αβραμόπουλου.

6. Πράγματι ο Πέτρος Μολυβιάτης έπαιξε στην τελική ευθεία ρόλο ώστε να γείρει η πλάστιγγα υπέρ της απευθείας εκλογής από τη βάση. Δεν ήταν μόνος όμως αλλά ούτε και δρούσε για λογαριασμό του Κώστα Καραμανλή. Ο τέως Υπουργός μαζί με τον Αχιλλέα Καραμανλή-στον οποίο αποδίδεται η φράση "θα αφήσουμε τους γαμπρούς να μας πάρουν το κόμμα?"- και τον Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, άλλαξαν απλώς τους κανόνες του παιχνιδιού. Το αποτέλεσμα το διαμόρφωσαν όμως 800.000 νεοδημοκράτες.

7. Αν πράγματι ο Μολυβιάτης κατάφερε πάντως να κερδίσει μόνος του την επικρατέστερη, κατά τα τηλεγραφήματα της πρεσβείας, τότε είναι πολύ μεγάλος μάγκας. Σκεφτείτε ότι το για μία δεκαετία αδιαμφισβήτητο ν.2 της παράταξης έχασε από κάποιον που ξαναμπήκε στο παιχνίδι μόλις στον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου 2010.

8. Αν θέλει να καταλάβει η κα Μπακογιάννη γιατί έχασε, ας δει σε βίντεο πως μιλούσε ο Σαμαράς στους νεοδημοκράτες, στην προεκλογική εκστρατεία. Ας θυμηθεί τι της είπε κατ' ιδίαν ο Καραμανλής για τα αίτια της ήττας της. Και ας σκεφτεί με τι σκορ θα είχε χάσει αν δεν ήταν υποψήφιος ο Ψωμιάδης…
_________________
Το παρόν άρθρο είναι του Μανώλη Κοττάκη και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Δημοκρατία", στις 23 Μαρτίου 2011.
Bookmark and Share

9 comments:

  1. Οσοι ψηφισαν Μπακογιαννη ηταν σιγουρα νεοδημοκρατες και το ξερουν ολοι αυτο. Δεν ισχυει το ιδιο για οσους ψηφισαν τον προδοτη. Οποιος εβλεπε φως απο αλλο κομμα εμπαινε και ψηφιζε.
    (Θυμηθειτε την λυσσα του κομιστη, της εφημεριδας του εργολαβου, του ζουγκλα και τις προτροπες τους στο "πατριωτικο πασοκ" να παει να ψηφισει).Και επιπλεον "επεσε" και το συστημα αρκετες ωρες. By the way νομιζω οτι τα τελικα αποτελεσματα κατα τμημα δεν τα ανηρτησε ποτε το ινδικο χοιριδιο Σιούφας.Τα μπουρδελα στην Βραζιλια ειναι καλυτερα οργανωμενα απ'οτι η (πρωην) νεα δημοκρατια.

    Δεν υπαρχει αμφιβολία οτι η Μπακογιαννη εκανε λάθος που δεχτηκε αλλαγη καταστατικου. Χοντρο λάθος.Οπως δεν υπαρχει αμφιβολια οτι αλογοκλεφτες οπως ο Αχιλλεας Καραμανλης (αξιοκρατικωτατα επιλεγμενος σε πλειστες οσες κυβερνησεις λογω συγγενειας και με IQ φυτού) και πρακτορισκοι αμερικανικων συμφεροντων οπως ο Μολυβιατης (που δεχονται ασμενως να μας απαυτωνει[επι λεξει] η φιλη και γειτων εξ ανατολων οπως προκυπτει απο τα wikileaks) δεν ηθελαν το κομμα στους "σωγαμπρους" και ετσι το πηραν οι πατενταρισμενοι προδοτες. Ο καραμανλισμός στηριξε λακεδισμό και προδοτη.Οποτε λουστειτε τα τωρα. Πατε για κατω απο 20% και το ξερετε.Γιε εναν και μονον λογο: ο λακες στερειται παντος ειδους ικανοτητων. Και σιγουρα τον "κρατούν" πολλοί (εντός και εκτος χωρας) γι'αυτο και η η αντιπολιτευση που κανει ειναι τοσο σκληρη οσο ενα παγωτο που λιωνει. Να μου το θυμηθειτε: αυτος θα φαει το ξυλο της αρκουδας απο τους εναπομειναντες οπαδους της φυλορροούσας ΝΝΔ. Μαζι και οι ανικανοι χαβαλεδιαρηδες καραμανλικοί

    Hellas-Hellas-what a lovely boy Samaras (που θαλεγε και η πρεσβεία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηταν περισσοτεροι οι ΠΑΣΟΚΟΙ που ψηφισαν στην εκλογ του Σμαρα παρ οι της ΝΔ.Στην κρητη ειχα τηνευκαιρια να συνομιλησω με πολλους απ αυτους που διαβεβαιωνα οτι συμετειχαν στην ψηφοοφορια.

    Ο κος Κοττακης δεν τα εμαθε ολα ακομη..
    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν ειναι οπως τα λετε τοτε στο πρασινο νησι, την κρητη, θα σαρωνε ο Σαμαρας. ο,τι να'ναι λετε. ο απλος δεξιος πολιτης ηθελε το Σαμαρα. τα κομματοσκυλα της ΝΔ ηθελαν τη Μπακογιαννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εσυ ο απο πανω βολεψου τωρα με το 18% των δεξιών πολιτών και...βοήθεια σου...οταν θα δειτε κυβερνηση ο Σαμαρας θα ειναι οσο ειναι ο Μητσοτακης τωρα..χι..χι..χι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μίλησε κι΄ η πορδή ο Κοττάκης.

    Το στήσιμο υπέρ Σαμαρά ήταν γνωστό από το 2007 και νομιμοποιήθηκε δημοσίως όταν το χούφταλο ο Αχιλλέας τον πήγε βόλτα να του δείξει το σπίτι του αδελφού του στις Σέρρες και να βγούν φωτογραφίες μέσα στο σπίτι. Το χούφταλο ξεναγός του ρουφιάνου.

    Από αυτή την σκηνή και μόνο μπορείς να καταλάβεις ποια σκατά διοικούσαν εκείνη την εποχή το κόμμα και πόση ξεφτίλα φόρτωναν οι Καραμανλήδες που "αναγένησαν την Ελλάδα".

    Ο μέγας πολιτικός αδελφός βγάζει στην πασαρέλλα τον άνθρωπο που έριξε την κυβέρνηση το 1993 και επι οχτώ χρόνια έβριζε χυδαία τον "Εθνάρχη". Οι ξεφτιλισμένοι μέχρι στην Τρούμπα θα έκαναν πιάτσα για να μην πάει το κόμμα στην Ντόρα.

    Τώρα μετά το την παπάρα των εκλογών του 2009 τα πράγματα ήταν προδιαγεγραμμένα και στην πουστιά απαντάς με πουστιά μόνον όταν είσαι πούστης. Η Ντόρα όμως φοράει παντελόνια ενώ οι λουλούδες απεδείχθη ότι φοράνε κυλότες.

    Η Ντόρα ήταν υποχρεωμένη να ακολουθήσει στο θέατρο της εκλογής ηγεσίας απο τους Πασόκους και τους μετανάστες με το δίφραγκο, να μετρήσει τις δυνάμεις της και φυσικά να τους βαρέσει στο δοξαπατρί εκεί που χρειάστηκε και όταν χρειάστηκε.

    Τελευταίο και όχι αμελητέο, είναι το συμπέρασμα ότι ο τακνάκιας από την Καρδίτσα, μαγείρεψε τα αποτελέσματα με εκτεταμένη νοθεία ότι δήθεν ψήφισαν 800.000. Τρίχες, γιατί τους εκλογικούς κατάλογους τους κάψανε και έχουν κρατήσει μόνο διευθύνσεις για να στέλνει επιστολές με μπούρδες ο Εθνικός ρουφιάνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΗΘΕΛΕ Η ΝΤΟΡΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ (ΤΡΙΑΝΤΑΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΕΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, ΤΡΑΓΚΑΣ, ΤΟΥΣ ΨΙΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΑΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΥΧΙΟΤΑΝ ΟΤΙ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟ-ΑΥΡΙΑΝΗ-, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ, ΜΟΛΗΒΙΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΚΘΕΣΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ). ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΣΗΣ(ΜΕΓΚΑ-ΣΚΑΙ-ΑΝΤ1- ΑΛΤΕΡ-ΑΛΦΑ-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ-ΑΥΡΙΑΝΗ-ΕΛΕΥΕΡΟΤΥΠΙΑ-ΕΘΝΟΣ-ΝΕΑ) ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΔ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΗ ΠΕΙΘΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ ΑΥΡΙΑΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΙΤΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΚΑ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H Nτόρα δεν έκανε.
    Θα τα είχε πουλήσει όλα μαζί με τον ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Ντορα ειναι για τα μπαζα.
    Ενεκα πατρος εγινε βουλευτης,δημαρχος υπουργος και αποστατης απο χουι.. Τοχει το μητσοτακεικο αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρούφα κι έρχεται μπάζο ο Εθνικός ρουφιάνος των Αμερικανων για να σε σώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή