Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ο Γ. Παπανδρέου "ξέχασε" να πει στους Έλληνες...


Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ  
Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

"Εμείς είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία και όχι υπερασπιστές των κατεστημένων συμφερόντων στα Υπουργεία και στη Δημόσια Διοίκηση", είπε ο κ. Πρωθυπουργός. Και μόνη η δήλωση αυτή είναι αρκετή, για να συνειδητοποιήσει κάθε σκεπτόμενος Έλληνας, σε ποίους επικίνδυνους λαϊκιστές, έχει εμπιστευθεί τη διακυβέρνησή του ο ελληνικός λαός.

Το μόνο ελαφρυντικό του είναι ότι εξαπατήθηκε οικτρώς. Γιατί ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε προεκλογικώς καλύτερες ημέρες και αύξηση μισθών και συντάξεων. Μάλιστα τον διαβεβαίωσε πως από τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβερνήσεώς του, θα αντιληφθούν οι Έλληνες τη διαφορά της και την άνοδο του επιπέδου ζωής τους. Και την αντελήφθηκαν πράγματι, αλλά κατά τρόπο δραματικό και από την ανάποδη!

Φυσικά δεν είπε στο λαό ο κ. Παπανδρέου, ότι του ετοίμαζε την υπαγωγή στις στερήσεις και την αλλοτρίωση που επιβάλλονται δια των δανείων του τοκογλυφικού ΔΝΤ. Ούτε ότι συγχρόνως με την μείωση μισθών και συντάξεων θα αυξηθούν όλες οι φορολογίες και οι τιμές όλων των παροχών κοινής ωφελείας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κλπ.), αλλά και των διοδίων που εισπράττουν οι μεγαλοεργολάβοι - προφανώς διότι οι κυβερνώντες δεν είναι προστάτες των κατεστημένων συμφερόντων! Ούτε είπε στο Λαό, ότι ως αποκέντρωση της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, εννοεί τη συγκέντρωση των εξουσιών αυτής στους Καλλικράτειους Δήμους, για τους οποίους θα πρέπει να διατεθούν περί τα 4 ή 5 δις ευρώ. Τέλος δεν είπε στο λαό, ότι θα αυξήσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε ποσά, που θα συνεπάγονται στην ουσία δήμευση των κατοικιών ορισμένων περιοχών. Με παράφρονες εισηγήσεις αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες Ψυχικού και Φιλοθέης σε 10 χιλιάδες ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, και εάν το διαμέρισμα είναι γωνιακό σε 14 χιλιάδες ανά τετρ. μέτρο, που είναι αδύνατον να επιτευχθούν στην πράξη.

Οι πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις τους και θα αναγκασθούν να εκποιήσουν κατοικίες, τις οποίες κληρονόμησαν ή αγωνίστηκαν να αποκτήσουν μία ζωή, σε περιοχές που κάποτε ήσαν ερημικές και σήμερα θεωρούνται υποδειγματικές. Και αυτό δεν θα το συγχωρήσουν ποτέ στον Υπουργό των Οικονομικών και στον Πρωθυπουργό. Οι περισσότερες επαναστάσεις αιτία είχαν την βαρύτατη φορολογία. Όταν ο πολίτης εξοντώνεται δι’ αυτής, δεν του απομένει άλλη λύση από το να εξέλθει στους δρόμους αλλόφρων.

Ο κ. Παπανδρέου διατείνεται ψευδώς ότι αγνοούσε τάχα την αληθή οικονομική κατάσταση της χώρας. Διαψεύδεται όμως από τις εκθέσεις του Διοικητού της Τραπέζης Ελλάδος, των οποίων το περιεχόμενο ελάμβανε γνώση κάθε μήνα, και από όσα είπαν επ' αυτού ο κ. Αλμούνια, ο κ. Ντομινίκ Στρος Καν και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε σχετικό βιβλίο του.

Ανατέθηκαν τα Υπουργεία σε απείρους και πειραματιζομένους μαθητευομένους «μάγους», οι οποίοι με διάφορες επιπόλαιες νομοθετικές πρωτοβουλίες τους, έχουν καταστήσει το βίο των Ελλήνων δραματικώτερο. Θεσμοθετήθηκε, για παράδειγμα, υποχρεωτική καταβολή παραβόλου για την υποβολή οιασδήποτε μηνύσεως, παρά το άρθρο 20 παρ. 1 του Συντάγματος, κατά το οποίο «καθένας έχει δικαίωμα στην παροχή έννομης προστασίας από τα Δικαστήρια...».

Η εγκληματικότητα αυξάνεται καθημερινώς και έχει καταστεί ανεξέλεγκτη. Αντιμετωπίζεται δε από την Αστυνομία συχνά με απάθεια. Στα κεντρικά σημεία της πρωτευούσης γίνονται αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών, υπό την ανοχή της Αστυνομίας, η οποία δεν επεμβαίνει σε καμμιά περίπτωση. Πολλοί Έλληνες δεν τολμούν να εξέλθουν από τα σπίτια τους τις βραδυνές ώρες, ενώ ορισμένες συνοικίες της πρωτευούσης δίδουν την εντύπωση ερήμου πόλεως.

Με το άνοιγμα ενός σχολείου κλείνει μία φυλακή, είχε πει ο Βίκτωρ Ουγκώ. Με το κλείσιμο 1.933 σχολείων των ελληνικών επαρχιών, που φέρονται συγχωνευόμενα σε άλλα, πόσες φυλακές θα πρέπει να ανοίξουν; Ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν είπε προεκλογικώς στο λαό, ότι θα συγχωνεύσει τα περισσότερα σχολεία των ορεινών και απομακρυσμένων χωριών, για να αναγκασθούν οι απομένοντες εις αυτά κάτοικοι, να εγκαταλείψουν βιαίως τις εστίες τους.

Η μεταφορά των παιδιών τους σε απόσταση άνω των 10 χιλιομέτρων, κατά τις ασκήσεις επί χάρτου της αρμοδίας Υπουργού, είναι σχεδόν αδύνατη, εξαιτίας του κακού οδικού δικτύου και των δυσμενεστάτων καιρικών συνθηκών τους χειμερινούς μήνες.

Αύξηση της απασχολήσεως στον αγροτικό τομέα της τάξεως του 7% τη διετία 2008 - 2009 καταγράφει έρευνα της ΠΑΣΕΓΕΣ στην Ελλάδα. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 38.000 άτομα, ηλικίας 45-64 ετών, που αποφάσισαν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και να αλλάξουν τρόπο ζωής και κατοικίας, κυρίως στη Δυτική Μακεδονία, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα και στη Θεσσαλία.

Η Κυβέρνηση, αν θέλει την ανάπτυξη του τόπου, οφείλει να ενθαρρύνει, πριμοδοτήσει και ενισχύσει το κίνημα επιστροφής νέων Ελλήνων στην πατροπαράδοτη γεωργία, αντί της λύσεως να γίνουν μετανάστες σε άλλες χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής. Η ελληνική γη είναι αρκετά εύφορη. Παράγει δε προϊόντα υπερέχοντα σε ποιότητα και κατάλληλα, όχι μόνο για εγχώρια κατανάλωση, αλλά και για εξαγωγή. Αρκεί να βελτιωθούν οι τρόποι συλλογής, συσκευασίας, συντηρήσεως και μεταφοράς αυτών.

Ομοίως πρέπει να ενθαρρυνθεί η απασχόληση των νέων Ελλήνων στη θάλασσα και τα τουριστικά επαγγέλματα, που επίσης είναι δυνατόν να τους εξασφαλίσουν επαρκές εισόδημα για να ζήσουν και να δημιουργήσουν οικογένειες.

Αλλά η Κυβέρνησή μας, αντί να μελετήσει και εφαρμόσει άμεσα ευκταία μέτρα οικονομικής αναπτύξεως της Χώρας, εξαντλείται στην επιβολή ηυξημένων φορολογιών, παραβλέπουσα τη γνωστή και διαχρονική αρχή, ότι «οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους». Διότι η υπερβολική φορολόγηση επιφέρει μοιραίως ύφεση, ανεργία, μικρότερο εισόδημα και ολιγότερα φορολογικά έσοδα. Αυτά τα εγνώριζε ο κ. Παπακωνσταντίνου και τα διαλαλούσε πριν γίνει Υπουργός. Σήμερα όμως πράττει το αντίθετο. Γιατί άραγε;

Θριαμβολογεί ο κ. Πρωθυπουργός διότι επέτυχε την επιμήκυνση του χρέους σε 10 έτη και τη μείωση του επιτοκίου για τα 80 δις κατά μία μονάδα. Παραβλέπει όμως το γεγονός ότι κατόρθωσε να αυξήσει το δημόσιο χρέος κατά 43 δις ευρώ σε ένα μόνο έτος και ότι εις το τέλος της δεκαετίας το ύψος του δημοσίου χρέους θα αποκλείει κάθε δυνατότητα αποφυγής της χρεοκοπίας της χώρας.

Βεβαίως αν είχαν εφαρμοσθεί όσα συνεφώνησαν οι κ.κ. Καραμανλής και Αλμούνια, ήτοι ο περιορισμός των δημοσίων δαπανών κατά 30% και το πάγωμα μισθών και συντάξεων για μία τριετία, θα συνεχιζόταν ο δανεισμός της Χώρας από τις αγορές με τα τότε τρέχοντα χαμηλά επιτόκια και θα είχε αποφευχθεί η υπαγωγή μας στο ΔΝΤ, με όλες τις συνέπειες που αυτή έχει και θα έχει.

Αλλά «εν τω Άδει ουκ έστι μετάνοια». Οι Έλληνες όφειλαν να έχουν αντιληφθεί ότι ένας πολιτικός που δεν διστάζει να εμφανίζεται και ως «αντιεξουσιαστής» είναι ικανός για όλα και για να μας οδηγήσει στο ΔΝΤ, το οποίο προηγουμένως απεδοκίμαζε λόγω των συνεπειών, που συνεπάγεται ο δανεισμός από αυτό.
Bookmark and Share

3 comments:

  1. -ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΩΝΑΤΕ ΤΟ ΡΕΜΑΛΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ? ΜΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΥΤΗ Η ΒΡΩΜΕΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΩΡΑ ΜΗ ΜΙΞΟΚΛΑΙΤΕ, ΜΑΣ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΤΕ. ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ...Ο ΦΟΒΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΕΡΗΜΑ -ΕΛΛΗΝΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ομως ειχατε φροντισει να μην εχετε τη δικαιοσυνη πλυντηριο σκανδαλων πολιτικων τιποτα απο αυτα δεν θα ειχε γινει!Εισαστε συνυπευθυνοι κυριοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήν κατηγορείτε τον κο. Κόκκινο σχετικά με τα αίσχη της σημερινής δικαιοσύνης, έχει μιλήσει πολλές φορές γύρω απο αυτό το θέμα κατακριτικά απέναντι στους πρώην συναδέλφους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή