Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Κωδικός: "Κάψτε τους… καμένους"


Το πολιτικό σύστημα – και το καθεστωτικό σύστημα – βουτηγμένο ώς τον λαιμό στην ανομία και στις πρακτικές του Τζουμπεδισμού – ψάχνει γύρω του για αποδιοπομπαίους τράγους αλλά και τώρα, την έσχατη ώρα, ψάχνει επιλεκτικά, προκειμένου να βρει καμένα χαρτιά να τα κάψει ή πολιτικά πτώματα να τα σκοτώσει.
Μνημείο υποκρισίας και μνημείο επιλεκτικής εφαρμογής του Δικαίου αποτελεί η υπόθεση που απασχόλησε χθες τη Βουλή (με τα γνωστά αποτελέσματα), – η υπόθεση των υποβρυχίων, για την οποία, εκτός των 37 μη πολιτικών προσώπων, κατηγορείται και ο πρώην υπουργός κ. Ακης Τσοχατζόπουλος – υπουργός Εθνικής Αμυνας κατά την εποχή της παραγγελίας των υποβρυχίων.
Φυσικά, το Πολιτικό Σύστημα παραμορφώνει εντέχνως την υπόθεση, διότι έχει ανάγκη ενός πολιτικού κατηγορουμένου προκειμένου να υπερκεράσει την ομαδικότητα του εγκλήματος – εάν όντως υπήρξε έγκλημα. 
Και παραμορφώνει συνειδητά την υπόθεση:
  1. Διότι, οι τεχνικές και οι οικονομικές διαπραγματεύσεις για την προμήθεια οπλικών συστημάτων δεν διεξάγονται από τον εκάστοτε υπουργό Εθνικής Αμυνας, αλλά από υπηρεσιακούς παράγοντες και αξιωματικούς.
  2. Διότι, ο εκάστοτε υπουργός Αμυνας συγκεντρώνει τα έγγραφα των προσφορών, των διαπραγματεύσεων, των προτάσεων, των αντιπροτάσεων και υποβάλλει τον σχετικό φάκελο, με δικό του εισηγητικό σημείωμα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ).
  3. Διότι, στο ΚΥΣΕΑ προεδρεύει ο εκάστοτε πρωθυπουργός και μετέχουν ο εκάστοτε υπουργός Εξωτερικών, ο εκάστοτε υπουργός Αμυνας, ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών και, κατά περίπτωση, ο εκάστοτε υπουργός Δημόσιας Τάξης ή άλλος συναρμόδιος.
  4. Διότι, το ΚΥΣΕΑ αποφασίζει, κυριαρχικά, για το είδος του οπλικού συστήματος, για τις επιχειρησιακές του δυνατότητες, για τον χρόνο παράδοσης, για την τιμή του, για τον τρόπο και χρόνο αποπληρωμής του, για τα αντισταθμιστικά οφέλη – αν υπάρχουν –, για τις ρήτρες κ.λπ. κ.λπ.
  5. Διότι, ερήμην των μελών του ΚΥΣΕΑ, οι υφιστάμενες του ΚΥΣΕΑ Υπηρεσιακές Επιτροπές δεν μπορούν να συμφωνήσουν μίζες ή να δωροδοκηθούν ή να ζημιώσουν το δημόσιο συμφέρον ή να πλουτίσουν – όπως, συχνά, καταγγέλλεται. Και,
  6. Διότι, ο κ. Τσοχατζόπουλος – και λόγω των κυριαρχικών αρμοδιοτήτων του ΚΥΣΕΑ και λόγω των προσωπικών δυνατοτήτων του, – δεν ήταν εφικτό και δυνατό να εξαπατήσει τα άλλα μέλη του Κυβερνητικού Συμβουλίου και να δημιουργήσει πολύπλοκους δρόμους διολίσθησης του «μαύρου χρήματος» χωρίς να γίνει αντιληπτός.
Οι Αγαμέμνονες, οι Μενέλαοι και οι άλλοι ζηλωτές της εκστρατείας εναντίον της Τροίας βεβαίως δεκάρα δεν δίνουν για τη «θυσία μιας Ιφιγένειας», – αρκεί να φυσήξει καθαρτήριος άνεμος στα ανόσια πανιά τους. Στην Τροία, όμως, δεν πρόκειται να φθάσουν.
Δεν πείθουν κανέναν!
Διότι και ο πιο απληροφόρητος πολίτης σκέφτεται: Αν υπήρξαν μίζες με τα υποβρύχια, σωστό είναι να παραπεμφθούν όλοι: Και ο τότε πρωθυπουργός και ο τότε υπουργός Εξωτερικών και ο τότε υπουργός Οικονομικών και ο τότε υπουργός Εθνικής Αμυνας.
Οχι μόνο ο τελευταίος! Και, μάλιστα, ο λιγότερο «ικανός» από όλους…

Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου