Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Υπάρχει κανείς αφελής που να φοβάται για την 5η δόση;

Το έχουμε πει και άλλοτε. Όχι μόνο δεν τολμάει η τρόϊκα να κόψει κάποια δόση από τα 110 δις, αλλά στην πραγματικότητα θα έπρεπε να παρακαλάει και από πάνω για να την πάρουμε. Και γιατί θα έπρεπε να παρακαλάει; Πρώτον γιατί δεν υπάρχει άλλη τόσο επικερδής επένδυση των χρημάτων τους με 5,2% (το δε ΔΝΤ, ουδέποτε στο παρελθόν είχε κάνει τόσο μεγάλη μπίζνα) και Δεύτερον, γιατί αν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα καταρρεύσει και η ευρωζώνη. Βλέπετε ακόμα δεν έχουν καταφέρει να θωρακιστούν ώστε να μας φουντάρουν. Μετά δεν θα καταλάβουμε τι μας έλαχε.
Για να το αντιληφθείτε αυτό δείτε πως,  ούτε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν τους λαμβάνει σοβαρά υπόψη, αφού τους εμπαίζει κανονικά και δεν εφαρμόζει καμία διαρθρωτική αλλαγή από αυτές που παραγγέλλει η τρόϊκα, καθόσον τέτοιες αλλαγές θα έφερναν μεν κάποιες ανάσες στην οικονομία, αλλά  θα γκρέμιζαν το κρατικοδίαιτο και πελατειακό «καθεστώς ΠΑΣΟΚ». Εδώ έφτασε το ΠΑΣΟΚ στο 20% (βλ. αυριανές δημοσκοπήσεις), φανταστείτε να έκανε και τις αλλαγές αυτές, που θα είχε πάει;; Βέβαια η Γερμανία αντιλήφθηκε που πάει το πράγμα και τον κίνδυνο ακόμα και να χαθούν τα χρήματα της τρόϊκας και γι’ αυτό εκτιμούμε, άρχισε να κινεί σενάρια αναδιάρθρωσης, δηλαδή πτώχευσης και επιστροφής στη δραχμή, αλλά πήρε το κατάλληλο μήνυμα από εκεί που έπρεπε και λούφαξε.
Θα περιμένει για κάποια άλλη ευκαιρία.
Όχι μόνο λοιπόν θα δώσουν την 5η δόση, που μακάρι χίλιες φορές να μην την έδιναν, αλλά προθυμοποιούνται να μας δώσουν και άλλα 60 δις από πάνω. Εδώ όμως είναι το κόλπο της προπαγάνδας τους. Ενώ θέλουν οι ίδιοι να μας δώσουν χρήματα, για τους λόγους που είπαμε, ταυτόχρονα παριστάνουν και τους σκληρούς από πάνω βάζοντας όρους για δήθεν υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας και δήθεν συναίνεση και άλλα αστεία, με προφανή στόχο να τρομάξουν τον ελληνικό λαό και να εξαναγκάσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να ξεπουλήσουν τη χώρα, προσδένοντας ταυτόχρονα νομικά τις απαιτήσεις τους.
Όχι μόνο δεν πρέπει η ελληνική κυβέρνηση (ποια κυβέρνηση αλήθεια; Όχι προφανώς αυτή του ΠΑΣΟΚ) να ενδώσει στις απαιτήσεις αυτές, αλλά θα πρέπει να επιδιώξει όρους ακόμα πιο ευνοϊκούς και από το πρώτο μνημόνιο.
Και να είστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα τους πετύχει.
Δυστυχώς όμως οι πολιτικοί μας είναι ερωτευμένοι με τις καρέκλες τους και δεν ρισκάρουν το παραμικρό.
Αυτό το τελευταίο είναι πλέον δική μας αρμοδιότητα.
Σε λίγο θα κληθούμε όλοι στους δρόμους.
Bookmark and Share

5 comments:

  1. Ξέρεις εσύ τοκογλύφο να αρνήθηκε ποτέ του να δώσει δάνειο; Θα σε βάλει να υποθηκεύσεις τα παιδια σου, τη γυναίκα σου, το κεφάλι σου, το σπίτι σου, το χωράφι σου και ό,τι άλλο έχεις και δεν έχεις, αλλά στο τέλος θα σε δανείσει.

    Το μόνο ζητούμενο είναι αν θα μείνει τίποτα που ΔΕ θα υποθηκέυσει ο ξεφτιλσμένος προδότης Γιωργάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποσο λαικιστης μπορει να εισαι..Τι σημαινει η προτασι σου

    "Όχι μόνο λοιπόν θα δώσουν την 5η δόση, που μακάρι χίλιες φορές να μην την έδιναν, αλλά προθυμοποιούνται να μας δώσουν και άλλα 60 δις από πάνω"
    Απλα αν δεν την δωσουν σοφε νεοελληνα ελληναρα γιοκ βενζικη γιοκ σκορδα κινας γιοκ πατατες αργεντικβνς γιοκ μισθοι γιοκ συνταξεις..
    Απο κει και περα μπορει ο γιωργακης να ειναι ενας ηλιθιος κρατικιστης φορομπηχτης λαικιστης σαν κι εσενα αλλα ειναι χρησιμος οταν μπορει και παιρνει χρηματα, ο Σαμαρας ειναι κλοουν και ευχεται καταρρευσει για να μας σωσει..
    Ενω οι ευρωπαιοι καποια στιγμη θα μας στειλουν στον διαολο να ησυχασουν με την υπρευφυια που μας δερνει..εμας την περιουσια φυλη ..
    Το τελικο σεναριο ειναι ελληρα γενναιε.
    Η Ελλαδα χρεωκοπει.Γυρναμε στην δραχμη η βενζινη στοιχιζει 15000 δρσ τολιτρο και ο καφες 6000 με φουσκαλες..
    Εν συνεχεια ο κοουν κατηγορει τον ηλιθιο Γιωργακη οτι εκεινος οδηγησε την ελλαδα στηνκαταρρεθσ διοτι δεν εφηρμοσε το αντιμνημονιο σαμαρα..Ενω ο Ηλιθιος Γιωργακης ο κρατθκιστης ο ψευταρις θα αποδοει την καταρρευσι της ελλαδος στην μη συναινεσι του κλοουν..
    ΠΟμως Ελληνρα αρχιελληναρα.Τι σημασια εχει πιος μλκσ θα φταιει οταν η ελαλδα θα εχη χρεοκωπηση και εμεις δεν θα εχουμεμνα φαμε,,ΕΚΤΟς ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΟ ΜΑς..
    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_22/05/2011_1295271

    Δραχμή σημαίνει δυστυχία και φτώχεια
    Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι: είτε θα βάλει τάξη στα του οίκου της είτε θα χρεοκοπήσει και θα γυρίσει στη δραχμή. Είναι πια προφανές πως έχει δημιουργηθεί μια ισχυρή συμμαχία της χρεοκοπίας, η οποία βλέπει θετικά ακόμη και τη δραχμή. Σε αυτήν συμμετέχουν οι συντεχνίες του χθες, οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες και προμηθευτές που δεν θέλουν τον εξορθολογισμό και τον έλεγχο, οι χρεοκοπημένοι επιχειρηματίες που πιστεύουν ότι έτσι θα εξαλείψουν τα χρέη τους και θα κρύψουν την αποτυχία τους, αντιευρωπαϊκές δυνάμεις της Αριστεράς και της λαϊκιστικής Δεξιάς, μέσα ενημέρωσης και, τέλος, το βαθύ ΠΑΣΟΚ που ενδιαφέρεται να διατηρήσει την εξουσία του έστω και σε ένα «σοσιαλιστικό» καθεστώς ισοπέδωσης και μιζέριας.

    Απέναντι σε αυτή τη συμμαχία έχουμε μια αναιμική κυβέρνηση με έλλειμμα ηγεσίας και επάρκειας και το πολιτικό προσωπικό σε πανικό. Τι θα γίνει λοιπόν; Θα αφήσουμε τη χώρα να καταστραφεί για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα της ΓΕΝΟΠ ή των χρυσοκανθάρων που περιμένουν να χρεοκοπήσει η χώρα;

    Ποιος, επιτέλους, θα εξηγήσει στον κόσμο ότι η δραχμή είναι δυστυχία και φτώχεια, και πάντως όχι λύτρωση, για τον μέσο Ελληνα; Οι άνθρωποι οι οποίοι καταλαβαίνουν τον εφιάλτη που έχουμε μπροστά μας πρέπει να δώσουν πολιτική μάχη για να τον αποτρέψουν. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μας σύρει στην εθνική καταστροφή ο συνδυασμός ισχυρών συμφερόντων και ανίκανης πολιτικής ηγεσίας.
    Αρχιδαμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΣΕΝΑ 6:Ι6 ΣΟΥΧΩ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΥΒΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΣΑΠΟΥΝΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΠΛΥΝΕΙΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗ ΓΑΠ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΑΜΑ ΣΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΣΕΙ ΣΑΠΟΥΝΑΔΑ ΠΛΥΝΕΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΗΛΙΘΙΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aγαπητε 23 Μαΐου 2011 1:57 π.μ.
    Διαβασα και εμεπδωσα το σχολιο σου..

    "ΕΣΕΝΑ 6:Ι6 ΣΟΥΧΩ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΥΒΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΣΑΠΟΥΝΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΠΛΥΝΕΙΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗ ΓΑΠ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΑΜΑ ΣΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΣΕΙ ΣΑΠΟΥΝΑΔΑ ΠΛΥΝΕΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΗΛΙΘΙΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ!!!!"'
    ************
    Θα μπορουσα να σε στολισω με τα ιαδια ευγενικα λογια που το εξυπνο μαιαλο σου εφερε στη γλωσσα αου για μενα.
    Ομως θα ηταν ματαιο.
    Δεν ειμαι ΠΑσοκ ουτε σοσθιαλιστης απλως προσπαθω να σε βοηθησω να σκεφθης.

    Αλλιως συνεχισε να βριζης στην περιπτσωι σου κανει καλο.Μπορεις να πας και σ ενα ζωωολογικοκηπο να δης τους φιλους σου.Εχει πλλους πιθηκους που χαιδευουν το πεοςτους..
    Αρχιδαμος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή