Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Αυτοί είναι οι τρεις επίορκοι του ΣΔΟΕ

Πατήστε για μεγέθυνση 
Οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των τριών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ που συνελήφθησαν χθες για χρηματισμό από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. δόθηκαν χθες το βράδυ στη δημοσιότητα, από το αρχηγείο της αστυνομίας.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων θα ασχολείται πλέον με υποθέσεις διαφθοράς σε όλο το δημόσιο τομέα, γι' αυτό και προτρέπει τους πολίτες, αν γνωρίζουν οποιοδήποτε άλλο περιστατικό που αφορά τους τρεις συγκεκριμένους υπαλλήλους ή άλλους υπαλλήλους δημοσίων οργανισμών, μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της υπηρεσίας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη «ανώνυμα και με διασφάλιση του απορρήτου για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας».
Οι τρείς υπάλληλοι του ΣΔΟΕ που συνελήφθησαν είναι οι Κωνσταντίνος Σερλής του Μιχαήλ, 48 ετών, Γεώργιος Τσικνάκης του Εμμανουήλ, επίσης 48 ετών, και ο Δημήτριος Μαλιάγκας του Νικολάου, 45 ετών.
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα τον εισαγγελέα, ο οποίος, αφού άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος τους, ανέθεσε την υπόθεση στην 27η τακτική ανακρίτρια.
Τα στοιχεία επικοινωνίας της Διεύθυνσης Εσωτερικών υποθέσεων στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι τα εξής:
- Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων: Λεωφ. Κηφισίας 23 Τ.Κ. 152 23, Μαρούσι (Δίπλα από το Νοσοκομείο Υγεία) Τηλ. Κέντρο: 210-8779700 (όλο το 24ωρο) Fax: 210-6899675 E-mail: dey1@otenet.gr
- Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος Μοναστηρίου 241, Τ.Κ. 546 28 Θεσσαλονίκη. Τηλ. Κέντρο: 2310 531916 Fax: 2310 548690
Η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της συγκεκριμένης υπηρεσίας σε όλους τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα αλλά και σε υπαλλήλους ή αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή Διεθνών Οργανισμών, καθορίζεται από το άρθρο 5 το νόμου 3938/2011. Η υπηρεσία είναι αυτοτελής και υπάγεται απευθείας στον αρχηγό της ΕΛΑΣ, ενώ παράλληλα εποπτεύεται από εισαγγελέα εφετών και τελεί υπό κοινοβουλευτική εποπτεία από την μόνιμη επιτροπή θεσμών και διαφάνειας στη Βουλή.
Θυμίζουμε ότι τα τρία στελέχη του ΣΔΟΕ συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι για απόπειρα εκβίασης επιχειρηματία στην περιοχή Ιεράς Οδού-Αιγάλεω. Iδιαίτερα σημαντικό είναι ότι στην κατοχή του ενός από τους εφοριακούς βρέθηκε την ώρα της σύλληψης και πιστόλι με σφαίρες, το οποίο κατείχε παράνομα. Στην κατοχή του βρέθηκαν επίσης 9.160 ευρώ και στο σπίτι του βρέθηκαν άλλα 85.570 ευρώ μαζί με πολυτελές αυτοκίνητο (AUDI Q 5). Όλα κατασχέθηκαν. Από την έρευνα προέκυψε οτι οι τρεις εφοριακοί είχαν επισκεφθεί πριν 10 ημέρες την επιχείρηση και απαίτησαν τα χρήματα. Η ιδιοκτήτρια ενημέρωσε τις αρχές και οργανώθηκε η επιχείρηση σύλληψής τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι εφοριακοί, ηλικίας 48, 48 και 45 ετών αντίστοιχα, εξεβίασαν την επιχείρηση και ζήτησαν απο την ιδιοκτήτρια ποσό χιλίων (1.000) ευρώ, για να βεβαιώσουν μόνο ελάχιστες παραβάσεις.
Η ιδιοκτήτρια ενημέρωσε τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, προσημειώθηκε το ποσό και όταν οι τρεις εφοριακοί έβγαιναν απο την επιχείρηση ελέγχθηκαν απο την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, βρέθηκαν στην κατοχή τους τα χρήματα και συνελήφθησαν.

4 comments:

  1. ΠΑΣΟΚΟΦΑΤΣΕΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ.

    ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΓΡΑΜΑΤΟΙ Η ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ.

    ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑΝΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΣΟΚΟΦΑΤΣΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΞΩΝ.

    ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΩΝ ΧΑΧΟΛΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 3.19
    ΙΣΑ ΡΕ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΣΤΗ.
    ΕΜΕΝΑ ΠΑΛΙ Ο ΕΝΑΣ ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΙΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φτωχομπινέδες είναι!! Καλά μονο 1000 ευρώπουλα;;;!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!! Άλλοι τρώνε τα πολλά!! (βλ.Πασόκ Νδ Κκε Συριζα Λαος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή