Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Βάσω: "Κάποτε στην Ελλάδα υπήρχε ΠΑΣΟΚ"

Η σημερινή παρουσία της τρόικας στη Βουλή, θύμιζε εποχές… αποικιοκρατίας. Οι εκπρόσωποι των δανειστών της Ελλάδας, έμοιαζαν μπολιασμένοι με προχωρημένη πολιτική άνεση κινήσεων και… εντολών. Έστω κι αν απέναντί τους είχαν εκείνους που, βάσει Συντάγματος, εκπροσωπούν τα εκατομμύρια των Ελλήνων.
Την ευθύνη του αντίλογου, δεν θα μπορούσε φυσικά να τον έχει η Αντιπολίτευση, που εκ του ρόλου της δεν έχει τις δυνατότητες να επιβάλλει κυρώσεις, παρά μόνο να κινητοποιήσει τις λαϊκές μάζες σε εξέγερση.
Την ευθύνη για το "ως εδώ" την είχε η Κυβέρνηση. Δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ. Και από το ΠΑΣΟΚ, εκείνη που στάθηκε στο ύψος της, και έδειξε στους εκπροσώπους της τρόικας ότι το Κίνημα με τους υπουργούς του οποίου συνδιαλέγονται, υπήρξε κάποτε… επαναστατικό, ήταν η Βάσω Παπανδρέου.
Λογικό βέβαια, αν θυμηθεί κανείς ότι είχε τολμήσει να τα βάλει και με τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου, τότε που οι περισσότεροι ήθελαν να πουν στον μεγάλο αρχηγό να παραμερίσει, αλλά ουδείς τολμούσε να πάρει την πρωτοβουλία. Το έκανε η Βάσω, που… το έγραψε σε ραβασάκι το οποίο του παρέδωσε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση. Και στη συνέχεια, άρχισε τα «μαγειρέματα» στο σπίτι της στο Χαλάνδρι, όπου γεννήθηκε η «ομάδα των τεσσάρων», μέσω της οποίας ο Κώστας Σημίτης κυβέρνησε αυτή τη χώρα για οκτώ ολόκληρα χρόνια.
Η Βάσω λοιπόν, έδειξε και σήμερα ότι γνωρίζει τη μεταφυσική δύναμη του επωνύμου της, έστω κι αν δεν ανήκει βάσει dna στον Οίκο των Παπανδρέου. "Οι όροι που επιβάλλετε είναι αυστηροί. Οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση. Το πρόγραμμα δεν βγαίνει, δεν πάει πουθενά. Δεν μιλάμε για νούμερα, μιλάμε για ανθρώπους", είπε σήμερα στη Βουλή στους εκπροσώπους της τρόικας.
Και μάλλον επιβεβαίωσε τις υποψίες τους ότι στην Ελλάδα… υπήρχε κάποτε ένα Σοσιαλιστικό Κόμμα. Έστω κι αν σήμερα έχει μεταβληθεί σε σκιά του εαυτού του.
ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Bookmark and Share

1 comments:

  1. Το ξέρουμε συντρόφισα. Αν δεν υπήρχατε δε θα είχαμε φτάσει ποτέ σε τέτοια χάλια. Μη νομίζεις πως σας ξεχάσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή