Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Συστράτευση, αλλά υπό ποιά σημαία;

Σε "εθνική συστράτευση" κάλεσε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό της χώρας Γιώργο Παπανδρέου. Είναι προφανές ότι ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, στον οποίο προσπαθεί να "ταιριάξει" ο Κάρολος Παπούλιας, θα έπρεπε να είναι ενωτικός και υπερκομματικός. Δεν θα έπρεπε όμως να είναι ... διακοσμητικός όπως έχει καταντήσει στην χώρα μας. Είναι σαφές ότι λέξεις όπως "συστράτευση", "συναίνεση" και ούτω καθ' εξής, λόγω του συναισθηματικού τους χαρακτήρα μπορούν να προκαλέσουν μόνο θετικές αντιδράσεις. Πίσω όμως από αυτές - τουλάχιστον όσον αφορά τους σημερινούς πολιτικούς - κρύβονται άλλου είδους κίνητρα.
Κανείς δεν θα μπορούσε να "κατηγορήσει" τον κ. Παπούλια εάν τις εγκλήσεις του για "εθνική συστράτευση" τις συνόδευαν συγκεκριμένα πράγματα. Εάν τις συνόδευαν συγκεκριμένες υποδείξεις προς τον κ. Παπανδρέου, εάν τις συνόδευε κριτική. Τώρα όμως και έτσι όπως είναι σήμερα ο ρόλος της Προεδρίας, μοιάζουν περισσότερο με πολιτική "πρωινάδικου", δίχως κανένα νόημα για το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Η απαξίωση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας, που έγινε για πολιτικούς λόγους από κάποιον προκάτοχο του κ. Παπανδρέου, συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ο Πρόεδρος ως άλλο μπιμπελό περιορίζεται σε ευχολόγια και δεν έχει επί του πρακταίου ουδεμία πολιτική βαρύτητα. Είναι κάτι σαν ... επίτιμος συνταξιούχος της πολιτικής. 
Γιατί καλή η "συστράτευση" που προτείνει ο κ. Παπούλιας. Υπό ποιά σημαία όμως; Η κυβέρνηση αυτή την στιγμή έχει υψώσει την σημαία της Τρόικας, των ξένων δανειστών και των διεθνών τραπεζιτών! Τι προτείνει η Προεδρία; Να συστρατευτούμε όλοι υπό αυτήν την σημαία; Η πολιτική σημαίνει προτεραιότητες και αποφάσεις. Ο κ. Παπανδρέου έχει κάνει γνωστές τις προτεραιότητες και τις αποφάσεις του. Γι' αυτό και δέχεται την κριτική του ελληνικού λαού, ο οποίος σε συντριπτικό ποσοστό (91% σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση) πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός συνειδητά είπε ψέμματα κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Γιατί δεν κάνει το ίδιο και ο κ. Παπούλιας; Να μας πει ξεκάθαρα τι πιστεύει. Να κάνει μια ουσιαστική παρέμβαση ρε αδελφέ. 
Εκτός και αν αισθάνεται πρώτα στέλεχος του κόμματός του και δευτερευόντως Πρόεδρος της Δημοκρατίας όλων των Ελλήνων. 
Bookmark and Share

2 comments:

  1. Να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για τον δανειστή του πατέρα του πολυαγαπημένου μας βεζύρη, για να πάρει σπίτι στη γκόμενα με την οποία κεράτωνε τη μάνα του.
    Σοβαρός ...άνθρωπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου ρε μάγκα Γιαννιώτη.
    Τι ερώτηση κάνεις ωρέ;
    Του ισραχήλ φυσικά....
    Χαχαχαχα!
    Νάσαι καλά ρε πατριώτη.
    Παύλος Κόρινθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή