Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Οι κυβερνώντες ξένοι προς την πραγματικότητα!

Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ,
Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Πολλοί  Έλληνες διερωτώνται, τί άλλο άραγε πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός, για να γίνει αντιληπτή από τους κυβερνώντες η απέχθειά του προς τα ψεύδη τους και την εξαπάτησή τους. Επί 20 σχεδόν ημέρες κατακλύζουν την Πλατεία Συντάγματος δεκάδες χιλιάδων αγανακτισμένων πολιτών, ακόμη και τη νύχτα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγει: Ας μη μυθοποιούμε τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα! Προδήλως διότι η Κυβέρνηση έχει αποκοπεί εντελώς από την πραγματικότητα.
Όπου εμφανισθεί ο Πρωθυπουργός ή οιοσδήποτε Υπουργός του αποδοκιμάζεται δια κραυγών ή διά χαρακτηριστικής παγεράς σιωπής. Η απώλεια της αξιοπιστίας των κυβερνώντων είναι κατάδηλη. Παρά τούτο, ο έρωτάς τους προς την εξουσία και το κτίριο του Μαξίμου τους έχει θόλωσει την όραση και τη σκέψη! Και ο χθεσινός ανασχηματισμός δεν μπορεί να σώσει τα προσχήματα.
Άπειρα τα ιστορικά παραδείγματα πλήρους αποκοπής ηγετών από την πραγματικότητα. Αν η Μαρία Αντουανέττα είχε επαφή με την πραγματικότητα δεν θα απορούσε γιατί εκραύγαζε ο όχλος έξω από τη Βαστίλη!
Αν οι Ρομανώφ άκουγαν τις συστάσεις εκείνων που τους συνεβούλευαν να εγκαταλείψουν την Ρωσία, θα είχαν επιζήσει. Αλλά δεν είχαν αντιληφθεί την πραγματικότητα. Και επίστευαν, ότι θα καταστείλουν την εξέγερση των μπολσεβίκων, όπως έπρατταν και με τις προηγούμενες εξεγέρσεις.
Ο Χίτλερ όταν εξεδίωκε εκείνους που του προεξοφλούσαν την βεβαία ήττα του και σχεδίαζε αντεπιθέσεις με ανύπαρκτες και φανταστικές στρατιές, είχε αποξενωθεί από την πραγματικότητα. Ομοίως και ο ημέτερος δικτάτωρ Παπαδόπουλος, ο οποίος, όταν τον συνεβούλευαν να λάβει διαβατήριο και να καταφύγει μετά των συντρόφων του εν ασφαλεία στο εξωτερικό, απαντούσε: «Θα φυλακισθώμεν, αλλά θα δικαιωθώμεν και θα κληθώμεν να κυβερνήσωμεν»!
Εκατοντάδες χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες ποιότητος, κραυγάζουν έξω από τη Βουλή, κρατούντες κόσμια και πνευματώδη συνθήματα κατά των κυβερνώντων. Βουλευτές, αποκομμένοι από το λαό ψηφίζουν τις διατάξεις που τους επιβάλλει το σύστημα και στη συνέχεια εγκαταλείπουν το Κοινοβούλιο δια του Εθνικού Κήπου, συνοδευόμενοι από φρουρούς. Και όμως ακόμα ο εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως δεν έχει αντιληφθεί το βάθος και την έκταση της αγανακτήσεως και αποδοκιμασίας του ελληνικού λαού.
Μοιραίος άνθρωπος για την Κυβέρνηση και την Ελλάδα ο πρώην πλέον Υπουργός Οικονομικών. Εγνώριζε και παραδεχόταν πως στην περίπτωση οικονομικής δυσπραγίας δεν συγχωρούνται περικοπές αποδοχών, αλλά επιβάλλεται η ενίσχυση της οικονομίας, για να αποφευχθεί η ύφεση της. Και έπραξε το αντίθετο.
Αντί να διαφωτίσει τους δανειστές της τρόικας και του ΔΝΤ, ότι συμφέρον όλων και της Ελλάδος είναι να κινηθεί και αναπτυχθεί η οικονομία, για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, δεν έθεσε ως όρο ένα μέρος των δανείων να διατεθεί για την ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά δέχθηκε τον παράλογο όρο να περιέλθουν τα χρήματα των νέων δανειστών στους παλαιότερους, το δε Κράτος να εξοικονομήσει πόρους δια της επιβολής αγρίας φορολογίας και της περικοπής μισθών και συντάξεων.
Το εγκληματικό δε και συγχρόνως αδικαιολόγητο και ασυγχώρητο είναι, ότι υπό την ιδιότητα του Υπουργού των Οικονομικών είπε, πως αν δεν πάρουμε την πέμπτη δόση του δανείου η Ελλάδα τον Ιούλιο θα παύσει τις πληρωμές και θα πτωχεύσει. Αυτό και αν ήταν αληθές, δεν επιτρεπόταν να το πει ο Υπουργός των Οικονομικών. Αποτέλεσμα της δηλώσεως αυτής και άλλων παρομοίων ασυγχωρήτων εκφράσεών του, είναι το όργιο της κερδοσκοπίας εκείνων που εκμεταλλεύονται τον κίνδυνο χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας, για να αποκομίσουν παράνομα κέρδη από τα ασφάλιστρα (C.D.S) των δανειστών.
Η απομάκρυνση του κ. Παπακωνσταντίνου από την Κυβέρνηση έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα, γιατί το κακό που έχει κάνει δύσκολα πλέον θα διορθωθεί.
Η ανεργία για παράδειγμα έφθασε στα 16,20%. Οι άνεργοι υπερέβησαν ήδη τις 810.000, με πρόβλεψη συνεχούς αυξήσεώς τους. Η ύφεση επιτείνεται σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες. Η Κυβέρνηση παραλείπει εγκληματικώς την θέσπιση αναπτυξιακών μέτρων και κινήτρων, ωσάν να αποβλέπει στην πλήρη διάλυση της ελληνικής οικονομίας και την υπαγωγή της στην οικονομική διαχείριση αλλοδαπών.
Περί τους 70 Βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος διεφώνησαν με την ολέθρια γραμμή του Υπουργείου των Οικονομικών. Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, πάντοτε ευαίσθητος στις λαϊκές αντιδράσεις, υπενθύμισε στους κυβερνώντες εκείνοι που εξηπάτησαν το λαό οδηγήθηκαν κάποτε στο Γουδί. Αλλά ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται να προτάσσει την παραμονή του στου Μαξίμου όλων των άλλων συμφερόντων του Έθνους.
Οι πρωτεύουσες των Μεσογειακών κρατών δέχονται πλήθη ξένων τουριστών. Χάρις στην ολέθρια πολιτική της Κυβερνήσεώς μας, οι ξένοι τουρίστες στην Αθήνα σπανίζουν. Το ίδιο και στα ωραία νησιά μας, που την εποχή αυτή θα έπρεπε να είναι κατάμεστα από αλλοδαπούς επισκέπτες. Καμία προσπάθεια δημιουργίας κλίματος αισιοδοξίας και προσελκύσεως των ξένων δεν γίνεται.
Στους Λιμένες Πατρών και Ηγουμενίτσης έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες λαθρομεταναστών, που εισήλθαν στη χώρα μας αυθαιρέτως, χάρις στην έλλειψη των ενδεδειγμένων μέτρων αποτροπής της εισόδου τους, από τους κυβερνώντες. Δημιουργούν δε εικόνες φρίκης, οι οποίες, όχι μόνον δεν είναι δυνατόν να προσελκύσουν τουρίστες, αλλά αντιθέτως απομακρύνουν αυτούς.
Η Ελλάδα δίδει την εντύπωση ακυβέρνητης χώρας. Όσοι ξένοι έρχονται στην Αθήνα και παρατηρούν την κατάληψη του κέντρου της από ρακένδυτους, πειναλέους και επιθετικούς λαθρομετανάστες, απομακρύνονται από τη χώρα μας και μεταφέρουν στους συμπατριώτες τους τις χειρότερες εντυπώσεις. Οι κυβερνώντες αντί να συγκεντρώσουν τους λαθρομετανάστες σε πρώην στρατόπεδα των ενόπλων δυνάμεων μέχρι της προωθήσεώς τους στις χώρες προελεύσεώς τους, τους επιτρέπουν να καταλαμβάνουν δημόσιους χώρους.
Περί τις 2.500 Μαροκινοί και Σομαλοί περιφέρονται στους χώρους του Λιμένος των Πατρών και έχουν καταστήσει προβληματική την κυκλοφορία των Ελλήνων. Συγκρούονται μεταξύ τους για την κατάληψη της χρήσεως των φαναριών προς απόσπαση χρημάτων από τους εις αυτά σταθμεύοντες οδηγούς, επιτίθενται δε θρασύτατα κατά των διερχομένων Ελλήνων προσπαθούντες να παραβιάσουν τις θύρες των αυτοκινήτων τους.
Το αίσθημα ασφαλείας των Ελλήνων έχει αντικατασταθεί από αγωνία και φόβο ότι ζουν τυχαίως. Καθημερινώς διαπράττονται άγρια εγκλήματα σε βάρος των Ελλήνων πολιτών για ελάχιστες δεκάδες ευρώ. Μετά την δολοφονία του πολίτου εκείνου που αρνήθηκε να παραδώσει στους λαθρομετανάστες την κάμερα που προόριζε για την καταγραφή της γεννήσεως του τέκνου του, νέο έγκλημα έγινε στις 9 Ιουνίου σε βάρος δύο ηλικιωμένων επί της 3ης Σεπτεμβρίου.
Τα διακριτικά πανώ των αγανακτισμένων πολιτών στην Πλατεία Συντάγματος γράφουν «Δίκαιο, πού είναι;», «Η Δικαιοσύνη καθεύδει!». Καθήκον των Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων είναι να αποδείξουν ότι πράττουν στο ακέραιο το καθήκον τους, όταν η Αστυνομία οδηγεί τους εγκληματίες ενώπιον της Δικαιοσύνης. 
Bookmark and Share

1 comments:

  1. Δυστυχώς μέσα στη γενική κρίση και παρακμή που έχει περιέλθει η χώρα μας, η δικαιοσύνη ακολουθεί κατά πόδας. Οι ανώτατοι δικαστές έχουν μετατραπεί σε υποστήριγμα της εξουσίας.
    Το Συμβούλιο της Επικρατείας απαξιώνεται με τις εισηγήσεις των μελών του περί νομιμότητας του μνημονίου, με επιχειρήματα που είναι για γέλια και δε στηρίζονται σε νομικές προτάσεις.
    Η ευκαιρία χάθηκε το 1989 όπου εάν είχαν καταδικαστεί οι διεφθαρμένοι δε θα νομιμοποιούταν η ατιμωρησία των κλεφτών.
    Επομένως συνυπεύθυνοι είναι άπαντες και η λύση μπορεί να προέλθει μόνο μέσω του λαού ή κάποιου που δεν υπηρετεί το σαθρό σύστημα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή