Πατήστε για μεγέθυνση |
Μάλιστα το δημοσίευμα περιλαμβάνει και βίντεο με τις όμορφες παραλίες για να προσελκύσει τους ενδιαφερόμενους αγοραστές.
Πατήστε για μεγέθυνση |
"Προς πώληση: τέσσερα Airbus, μια κρατική εταιρεία στοιχημάτων και ένας ιππόδρομος, μερίδια συμμετοχής σε καζίνο, λιμάνια, ταχυδρομεία, δύο εταιρείες ύδρευσης, μια εταιρεία εξόρυξης και κατεργασίας νικελίου, καλυκοποιείο, μονοπώλια ηλεκτρισμού και αερίου, ένας τηλεπικοινωνιακός οργανισμός, μετοχές σε αρκετές τράπεζες, εκατοντάδες χιλιόμετρα εθνικών οδών, ένα πρώην αεροδρόμιο, ολυμπιακά ακίνητα, χιλιάδες στρέμματα γης και υπέροχα κομμάτια της περίφημης ελληνικής ακτογραμμής". Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.
Η WSJ χαρακτηρίζει, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων του ελληνικού δημοσίου "επικό", ενώ το ξεπούλημα της ελληνικής δημόσιας περιουσίας συγκρίνεται με τα μπαζάρ που κάνουν οι αμερικανοί στην αυλή του σπιτιού τους (yard sale) και το εκτενές άρθρο της εμπλουτίζεται με χάρτες για τον εντοπισμό των "προς πώληση" ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων και με κατατοπιστικές φωτογραφίες ακτών αλλά και του Ελληνικού.
"Αυτό βέβαια δεν το είχαν ασφαλώς κατά νου οι Έλληνες όταν ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις για το δεύτερο πακέτο διάσωσης με τις χώρες της ευρωζώνης και του ΔΝΤ" σημειώνει η εφημερίδα αναφορικά με το πρόγραμμα πώλησης περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου.
Όμως υπάρχουν τρία εμπόδια για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης, σημειώνει ο αρθρογράφος. "Μεταξύ αυτών τα συνδικάτα που αντιτίθενται στην πώληση κρατικών εταιρειών, οι πολίτες που δεν θέλουν να πωληθεί δημόσια γη αλλά και ο λαβύρινθος της γραφειοκρατίας που έχει αποθαρρύνει και στο παρελθόν επίδοξους επενδυτές".
Σημειώνεται επίσης η έλλειψη κτηματολογίου καθώς και το γεγονός ότι πολλές δημόσιες γαίες έχουν καταπατηθεί από ιδιώτες που διεκδικούν στα δικαστήρια την κυριότητά τους. Σε άλλες περιπτώσεις ο ιδιοκτήτης ενός οικοπέδου είναι απλώς... άγνωστος καθώς "οι πολίτες μπορούσαν μέχρι το 1915 να αποκτήσουν δημόσια περιουσία αποδεικνύοντας μόνο ότι την κατείχαν για μεγάλο διάστημα (χρησικτησία) και έτσι πολλοί είναι αυτοί που ψάχνουν για παλαιούς τίτλους που βεβαιώνουν τη νόμιμη κατοχή τους".
Τέλος τονίζεται ότι λόγω κακού timing οι πωλήσεις ακινήτων δεν θα πετύχουν καλές τιμές, αφού σημειώνεται παγκόσμια πτώση στον κτηματομεσιτικό τομέα ενώ υπάρχει και χαμηλό επενδυτικό ενδιαφέρον για τέτοιου είδους επενδύσεις.
Πολλα απο αυτα που πουλανε ειναι κερδοφορα και αφηνουν στο κρατος καθε χρονο εισοδηματα μεγαλυτερα απο αυτα που θα εισπραξει απο την πωληση της. Πχ η ΔΕΗ περυσι ειχε κερδη 1.1 δις € . Επιπλεον στηνΔΕΗ εχουν εκχωρηθει οι λιγνιτες της πτολεμαιδας και οπουδηποτε αλλου στην Ελλαδα , τα υδροηλεκτρικα κλπ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταζεστε ποσο πολυτιμοι ειναι για την γερμανια τωρα που θα κλεισει τα πυρηνικα εργοστασια της οι λιγνιτες της Πτολεμαιδας για την παραγωγη ενεργειας στην Ελλαδα και μεταφορα της ενεργειας αυτης στην Γερμανια και μεις να πληρωνουμε τον φορο διοξειδιου του ανθρακα . Εχουν καταλαβει οι νεοι δοσιλογοι που μας κυβερνανε οτι μας γυρισαν σε μια νεα αποικιοκρατια απο την οποια ποτε δεν θα σηκωσουμε κεφαλι. Τελικα πρεπει να καταλαβουμε ολοι οτι ο Β΄Παγκοσμιος Πολεμος τωρα τελειωνει με νικη της Γερμανιας.
Ας βγουν εξω απο την βουλη και ας φωναξουν Χαιλ Χιτλερ.
Αυτη την στιγμη στην τηλεοραση αγορευει ο παπατζης και θαβει το μελλον της Ελλαδας το δικο μας των παιδιων μας και των εγγονιων μας και υπαρχουν ανθρωποι που τον χειροκροτουν και τον θαυμαζουν. Αραγε ειναι βλακας και δεν καταλαβαινει αυτα που λεει ή μας θεωρει βλακες και δεν καταλαβαινουμε αυτα που λεει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ ανθρωπος που εφερε την Ελλαδα εδω που ειναι τωρα επειδη δεν μπορεσε να διαπραγματευτει την θεση μας δεν ηταν μελος κυβερνησεων που μας εφεραν σ΄αυτη την θεση.
Αν θελετε διαβαστε για τον μυθο που λεει οτι αν γινει σταση πληρωμων θα μεινουμε ολοι απληρωτοι
στο
http://kerkyraikialepou.blogspot.com/2011/06/blog-post_3171.html