Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Με όπιο στη μπαταρία του φορτηγού και 400 κιλά χασίς στη θάλασσα της Ηγουμενίτσας

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι Εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 36χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού, διότι βρέθηκαν κρυμμένα στη θήκη των μπαταριών του φορτηγού, τυλιγμένα με σελοφάν και κολλητική ταινία, δύο δέματα, τα οποία περιείχαν ναρκωτική ουσία (πιθανόν όπιο), συνολικού βάρους διακοσίων ενενήντα οχτώ γραμμαρίων και έξι δεκάτων του γραμμαρίου (298,6 γρ.) καθώς επίσης και μία ζυγαριά ακριβείας.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το φορτηγό όχημα, τα ναρκωτικά και η ζυγαριά κατασχέθηκαν.
Εν τω μεταξύ τέσσερα δέματα, που περιείχαν περίπου 400 κιλά ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, εντόπισε σήμερα πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη διάρκεια περιπολίας, σε θαλάσσια περιοχή κοντά στο νησί Πρασούδι της Ηγουμενίτσας.
Πλωτά σκάφη από τα λιμεναρχεία Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας έκαναν έρευνες στη γύρω περιοχή χωρίς να καταφέρουν να εντοπίσουν κάποιο σκάφος που πιθανόν "ξεφόρτωσε" τα ναρκωτικά.
Τα δέματα με την ινδική κάνναβη μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου